За "селските" имена и още нещо

• 149 137
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 690
Тя има предвид, че и на мен, и на нея името ни се струва турско, не, че Еовин е турско  Grinning

Много хубаво значение имало Фахрадин.
Няма значение, че човекът е турчин Simple Smile
Само питам с какво е известен, защото нямам телевизор и явно съм пропуснала Blush

# 691
  • край голямата локва
Фахрадин Фахрадинов е млад актьор,който  участва в българския сериал по Нова телевизия- Забранена любов. По- известен стана с участието си във VIP Dance, където партньорка му е фолк певицата Райна. Не мисля, че си загубила и с двете.  Laughing Колкото да Еовин, на мен лично не ми звучи  турско, а приказно. Но това може би е, защото винаги съм го свързвала с Властелина на пръстените.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 10:57 от xxxxx

# 692

Само питам с какво е известен, защото нямам телевизор и явно съм пропуснала Blush

Актьор е. Участва в българския сериал "Забранена любов", ако не се лъжа newsm78
Сега танцува във Вип денс с Райна.
А май, май е известен и с някои други пикантерии Twisted Evil
Беше обсъждан преди време в "Звездните компромати"  

xxxx, никой не е казал, че Еовин звучи турско.(
Аз казах, че съм на едно и също мнение с потребителката Еовин, че името Фахрадин ми звучи турско, а не селско. PeaceИзяснихме обяче, че явно е арабско. Както и да е.
Надявам се изяснихме объркването

# 693
[А това Фахрадин, както и на Еовин, така и на мен ми прилича на турско Peace

Фахрадин е арабско- означава красиво слънце.
Да, арабско е но означава друго. Няма аналог на български като съчетание- нещо като славна религия.
Фахър е прославен, прославяне, а дин е религия.
На арабски слънце е шамс.

# 694
и аз имам позната, която смени магдалена с магдалИна. тази буквичка доста я поразходи.

Братан, Байно, Везенко, Татун, Новко, Заварин
.....
Новко, Татун и Къдра направо ме утрепаха Mr. Green

И мен,и мен... rotfImbo ох,не мога да спра да се хиля

# 695
Познавам жена на име Йордешка.Кръстена е на времето на баба си Йордана и баба си Дешка/да не се сърдили/,ама какво ли и е било на горката Йордеш/ч/ка....все при патките я пращали навремето.Ако бяха оставили едната баба да се сърди,можеше да е Йорданка поне и Даца да и викат....по-добре е от Йордечка,не мислите ли?
Ама горките и родители,не знаели ,че има такава дума "юрдечка",а още по-малко какво значи тя... Rolling Eyes

# 696
Не виждам защо трябва да пазим традициите, ако не искаме. Аз поне нямам никакъв подтик да пазя каквито и да е традиции. Въобще ми е поомръзнало от теми, в които се обяснява, че ако си си кръстил детето Дженифър примерно, значи си комплекср от село, а ако е Николина да речем, си здрав българин с традиции и си истински интелигент. Наистина нещата се преекспонират. Дано имам и трето дете, та да го кръстя Вивиан или Марк, пък нека някой се съмнява в интелигентността ми после  Grinning

# 697
Имам приятелка Бистра!  Laughing  На галено й викаме Биси! Чесно казано вече съм свикнала и ми звучи съвсем нормално! Чувала съм и името Нектарина  Crazy, а пък едно момиче, с което си комуникирам с e-mailи по служебни дела, се подписва като Ташка еди коя си! Незнам дали официално е Ташка или е някакъво умалително!  newsm78

# 698
  • София
хаха, наистина е весело, защото всички имаме различни възприятия за всяко име. Аз, например, имах съученичка Бистра от първи клас, после познавам още момичета с това име. Не бих го сложило нито до странните, нито со смешните, нито до селските. Напротив, много ми харесва. Свикнала съм с него. Между другото - всичките Бистри, които познавам са къдрави  Grinning твоята?

За Антон - някои го възприемат като селско, обаче колегите в един международен офис на един приятел му казали - еее, най-накрая един българин с нормално име Rolling Eyes  Явно за тях е било познато или лесно произносимо ли, що ли.

Антъни не е лошо, обаче точно както и Кристофър е трудно произносимо - ритъмът и звученето на българиския са различни, струва ми се нормално да не могат да ги кажат.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 11:50 от get_real

# 699
Сега се сетих,че и аз имам позната Ташка,ами какво да се прави,около 70-те години на мин. век в нашата  соц. страна тогава си е било съвсем в реда на нещата. Peace

# 700
Имам комшии,които си кръстиха детето Грозникола(на дядото Грозьо и другия дядо Никола)  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Не може да ми го побере акъла,ама...Факт!

# 701
  • София
Много от тук коментираните като селски имена, например Антон и Бистра за мен са съвсем нормални и хубави имена. Така че явно е въпрос на възприятие и много субективно отношение дали едно име е "селско" или модерно, съвременно. А и в последните години забелязвам, че модата на старите български имена се връща - например Самуил, Рада, Яна, Мина и др.

# 702
  • София
Много от тук коментираните като селски имена, например Антон и Бистра за мен са съвсем нормални и хубави имена. Така че явно е въпрос на възприятие и много субективно отношение дали едно име е "селско" или модерно, съвременно. А и в последните години забелязвам, че модата на старите български имена се връща - например Самуил, Рада, Яна, Мина и др.

Да, и те също на мен не са ми селски. Напротив, много са хубави  Peace

# 703
Абсурд е някой някъде да е нарекъл Бистра или Антон селски имена. Стига с тези преувеличения вече, няма смисъл.

# 704
Като бях по-малка си спомням, че се запознах с един Десислав и не можех да го възприема като мъжко име, особено когато му казваха Деси  Rolling Eyes Но вече не ми прави впечатление  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт