За "селските" имена и още нещо

• 149 135
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Хахаха, страхотни попадения  Joy

По темата- преди да се родя, майка ми се е чудила, дали да не ме кръсти Илияна . Като чух замисъла и като малка изпаднах в див ужас, да се казвам с толкова селско име(сега, от позицията си на зрял човек, името Илияна хич не ми се струва селско). Обаче решила друго яче и сега се казвам Мария. И при все, че Мария е толкова старо име и много го харесвам, и от него се измислят прекрасни производни, които плачат за подигравка- Мара, Миче, Марче и пр ужасни и омразни селски звучения.  Но определено мисля, че има имена изживели времето си. Не си представям бебенце кръстено Митра, или Вуна примерно. И все пак да не забравяме какво казало кучето: Въпрос на вкус- и си облизало г*за.  Whistling

# 766
Райдвай се ,че не си Жечка,Живка,Митка,Станка,Пенка...Много грозно ми звучат. newsm78

По-друго си е Памела, Аманда, Кейт, Мейси, Стейси, Пейси  Mr. Green
Д.ба и темата  Mr. Green

Аз съм Боряна и страшно се кефя на името си. Всъщност, малко ме е яд на мама, че не е изпълнила първоначалния си замисъл да ме кръсти Яна.  Wink  Селско, селско, ама кефи.  Laughing

Кое е селко? Боряна или Яна? За мен и двете са хубави български имена. Особено в "Боряна" има много семантика.

# 767
дставям бебенце кръстено Митра, или Вуна примерно.
А сега си представи как бебето на 2008 година се казва Парашкева  Flutter
А сестричката й - Спасимира ,е пак добре ,че не е Спаска ,нали Rolling Eyes

# 768
Кое е селко? Боряна или Яна? За мен и двете са хубави български имена. Особено в "Боряна" има много семантика.

Май трябваше да ползвам кавички.  Embarassed Laughing

Всъщност, помайтапих се. Наистина се учудвам, че чак такива "възвишени" питанки може да интригуват съвременните бг мами  Mr. Green
Не смятам нито настоящото си, нито евентуалното си име за селски, тва исках да кажа.  Simple Smile И изобщо - кой както иска, така да кръщава децата си. Що за дивотии са подобни обсъждания?  Confused Mr. Green
Много пъти са ме хващали нервите, докато съм чела теми из тоя форум, ама тоя път, признавам си, не ми издържаха нервите.  Joy

П.П. Боряна всъщност е комбинация от имената на баба ми и дядо ми, лека им пръст. Борис и Яна.

# 769
Не знам на кое име се казва"СЕЛСКО"?Как може да се делят имената на "селски" и "градски"?!
Нали не смятате ,че всички трябва да харесваме едни и същи имена и да им се възхищаваме?
На мен името Митра ми звучи повече от красиво.Защото познавах жена с това име и тя беше от хората, които имат запазено място в сърцето ми.Та не ми пука кой ще каже как звучи това име....а и другите.Въпрос на вкус.Човекът прави името, а не обратно.
Може някой да носи "модерно"? име и да е най-големия неудачник  на света.Така че, можем много да говорим тук, но си е чиста проба загуба на време newsm78

# 770
Доста интересна тема.Чудя се как до сега не съм попадала на нея. Mr. Green Относно имената,за мен няма значение дали ще е старо или модерно,важното е да си го харесваш и да не се чувстваш некомфртно,когато те назовават с него.През цялата си бременност майка ми е мислила,че ще нося името на баба ми,тя се казва Анастасия,но когато съм се родила,баба казала,че не иска да ме кръщават на нея,защото и е било неприятно цял живот да и викат Сийка и Сия.Но предложила друго име Сияна,което нашите естествено не одобрили.Наложило се майка ми и стринка ми(с братовчед ми сме се родили с 1 ден разлика) да ми измислят име за един ден.И така се родило Анелия.А аз не си представям да се казвам по друг начин и винаги съм си харесвала името.За това казвам,че е много важно как ти самия се чувстваш,а не дали е модерно,или не.

# 771
По-точно е имената да се делят на старовремски и модерни.Ако някой отвори Стария Завет да види как са се казвали първите хора, чак да се чудиш как са се измисляли тези имена. Нито едно от тях не се използва в съвремието, нищо, че са исторически. Та всяко време си има свои модерни, нови имена и за всяко поколение има остарели, смешни имена. Винаги ще има такива "моди" и то си е нормално. Давайки име на детето си човек иска хем да спази традицията, хем да е някак си по-цивилизовано, както се казва в Криворабраната Цивилизация:)
Тук можете да пишете кои стари български имена са все още звучни и актуални, та да се даде идеи на младите мами, стига са писали Дженифър и други подобни. Има имена, които ще си останат вечни като Иван, като Георги, Александър, Борис, Павел, Мария, Йоана, Ана или Анна и мн.други

# 772
Да обобщим:Всички "селски" имена на сапун!!!Йорданките,Станките,Гинките и Къпинките да се покрият с по една торба на главата и да се не показват на улицата....пфууу ...селянки такива. Naughty Crossing Arms
За Сияните,Дженифърите,Амандите и Кевиновците-да си напишат имената на по една табелка /с по-големи букви/,да си я окачат на вратовете и така да ходят с гордо вдигната глава,че не носят "селски" имена... ooooh! ooooh! ooooh!
 Tired...Големи разсъждения,голямо нещо...относно "селските" и "градските" имена...За да обръща човек внимание на това....дали името е "селско" или "градско" и да задълбава в детайлите и в това,как ще подходят към детето,което носи такова име си е меко казано признак на селяния...Интелигентните хора не се интересуват от това дали някой се казва Станка,Аманда,Йорданка,Глогинка или Кевин...Аз писах вече.Когато някой е решил да се подиграва на някой друг и модерно да му е името,прякор ще му измисли и пак ще му се подиграва....така,че....това,което коментираме тук са просто изблици на комплекси...И срам,от българските имена...
Последно:Всички,които се казват Станка,Сийка,Йорданка,Гергина,Радка....-в графа "селянки"/най-добре да не си казват имената на публични места-прекалено селски са или в най-добрият случай да си измислят псевдоним!/
Джулия,Риана,Мелиса,Аманда,Дженифър и т.н.-в графа почетни "гражданки" на република България.Спокойно могат да се разхождат по улиците и гордо да се подписват с красивите си имена.
Точка.
 Tired Tired Tired...Божеее,до къде я докарахме..... ooooh! Stop

# 773
Майка ми се казва Лазарина и заедно с Лазар смятам, че са наистина стойностни имена. Да си кръстиш детето Кевин, Кристофър или Нанси и Дженифър newsm78

# 774
  • Най-красивата страна
Франческа-Пенка например smile3532селско ли е Thinking
или Гинчо-Робърт Thinking
Простотия!! smile3532

# 775
Чета и се смея с глас !  И се сетих за Камила. Докопа се до престолонаследника, но си е камила.
Е там не и се смеят, за това какво значи името и на български, а за друго...

# 776
  • на североизток от Рая
  Синът ми се казва Тони,като свекърът ми.Но знам и момиче с такова име... newsm78

# 777
  Синът ми се казва Тони,като свекърът ми.Но знам и момиче с такова име... newsm78

Тони е универсално.Както например и Алекс.

# 778
Запознах се с момиче(испанка) на име Лайна(ударение на "а").  Mr. Green Дано никога не й се наложи да посещава България.  Confused

# 779
дставям бебенце кръстено Митра, или Вуна примерно.
А сега си представи как бебето на 2008 година се казва Парашкева  Flutter
А сестричката й - Спасимира ,е пак добре ,че не е Спаска ,нали Rolling Eyes

Лека корекция:
Бебето се казва Спасимира, а каката - Парашкева. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт