Желая успех! Дано се разделиш с нежеланото име!
Много ме хвана яд на тази глупава бюрокрация!
), просто тук има бълг. вариант Гаврил, затова хората си мислят, че Габриел е едва ли не някаква нова идея. А името на дъщеря ми е популярно на Запад и хич го няма у нас, което ми беше и основната идея, исках да е интересно и да не се среща често. Пък че някой ще си мисли, че съм избягала от корените си или нещо подобно ми е последна грижа.

...Незнам каква е идеята...ама авторката точно това е споменала в първият си пост.Много,ама много е срамно да се казваш Йорданка и да се пишеш Дани....пълно разочарование....
...За кого?За този дето не харесва това име?Че знаеш ли колко и дреме на тази Йорданка,че някой си се разочаровал,че не била Даниела...Не забравяйте-Малинка,Къпинка,Глогинка,Събка,Пурко,Влашо,Ташшунко...и т.н. могат да бъдат много повече като личности от някоя си например Джулия...еди коя си...Това последното го казах защото май забравяте една/ моя любима/ фраза:"Не името прави човека,а човека прави името."Има хора,чийто имена са "селски",но на тях пък си им отиват.Не,че приличат на селяни...Просто познавам такива хора,на които ,като че ли друго име не би им подхождало толкова,колкото тяхното си.
...И аз едно време не си харесвах името,защото всички ме мислиха за рускиня/нямам нищо руско в мен,освен ,че външно приличам на рускиня/...Но с времето се научих да си го харесвам и сега дори смея да твърдя,че по-хубаво име за жена от моето няма!
...За Мария и Иван никой нищо не казва...
...Доста бабки и дядовци имат това "селско"/с хилядолетна история/ име...Някой нещо да каже?...А горкият Фахрадин/незнам дали го пиша правилно/....ами много му е "селско" името на момчето,ама е личност,която всички познават и не съм чула някой да се е присмял на това име...
..Айде моля ви.Не си мислете,че едно време в градовете бабите са се казвали само Дженифър,Сияна,Рая,Мелани,Рейчъл ,а дядовците-Стивън,Антъни,Кевин,....и т.н...Само по селата са били Станките и Йорданките...Ако днес отидете по селата,ще ви кажа дори ,че там са много повече Дженифърите и Джулиите,както и Кристияновците и Кевиновците...Нали и те копират всичко от гражданята...Въпроса е трябвало да бъде поставен така:4трябва ли да продължаваме да кръщаваме децата си с български имена/понеже живеем в България-не за друго/ или е по-добре да си попродадем традициите и да забравим корените си за кой ли не път?"... 
имена...важното е на какво ще ги научите.Каква ценностна система ще им изградите.Щото кел файда ,като е Александрина,ако не знае кой е Васил Левски /ух,че селско име,кой ли му го е измислил/,да се казваше поне Винсент Левс.....някак си по-"градско" звучи,не мислите ли?...