За "селските" имена и още нещо

• 149 137
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 720
Ами Кривошиев?
Звъни въпросният човек в радиото, и онзи тъпак-водещият, му казва: Не те питам как изглеждаш, а как се казваш! ooooh!
Горкия човек. Laughing

Това е виц, нали, като онзи, дето един полицай проверява няква жена и я пита - как се казвате, а тя - Станка. При което той и казва - не те питам с кво си дошла, питам те как се казваш.

# 721
Ами Кривошиев?
Звъни въпросният човек в радиото, и онзи тъпак-водещият, му казва: Не те питам как изглеждаш, а как се казваш! ooooh!
Горкия човек. Laughing

Това е виц, нали, като онзи, дето един полицай проверява няква жена и я пита - как се казвате, а тя - Станка. При което той и казва - не те питам с кво си дошла, питам те как се казваш.

Не ми се иска да вярвам, че има хора, които намират такива за смешни!  Praynig

# 722
  • някъде под слънцето...
Обяснено е по горе за звателния падеж. Ако на въпросния Станислав никой не му вика "Слав" или "Стани", понеже е голям, хетеросексуален мъж, "Станислав" като обръщение не ти ли звучи тъпо? Дадох пример "Станислав, ще разходиш ли кучето?" "Днес изглеждаш много добре, Станислав". Превзето е.
Зависи просто въпрос на навик....
Напоследък все по трудно ми се обръЩа езика за звателен падеж когато говоря с българи...Тук свикнах, при обръЩение да не променям името....и  когато говоря с българи звателния падеж ми звучи прекалено фамилиарно....

# 723
  • UK
Е, да, ако живееш някъде, където не се използва, може би, но уж всички говорят за традициите, за това как звучали имена като Марк и Робърт тук, а в един момент - да забравим за звателния падеж. Simple Smile

# 724
Робъртееее! Mr. Green

# 725
Касандроооооо!!!

# 726
Между другото - всичките Бистри, които познавам са къдрави  Grinning твоята?

Shocked Joy  Да и моята е къдрава!  Mr. Green

# 727
  • някъде под слънцето...
Е, да, ако живееш някъде, където не се използва, може би, но уж всички говорят за традициите, за това как звучали имена като Марк и Робърт тук, а в един момент - да забравим за звателния падеж. Simple Smile
Права си.... но   с толкова много традиции "внесени" отвън(имена, празници обичаи...) няма да се учудя звателния  падеж да отпадне...  Confused

# 728
  • UK
Той и да отпадне, както ти каза, е въпрос на навик. Ако някой се казва Робърт, или примерно име, което позволява да не се използва звателен падеж (като Крис, Алекс, повечето съкращения и, логично, обръщения), естествено, няма да му кажа "Робърте" или "Крисе", но ще продължавам да викам "Станиславе" на Станиславовците. Simple Smile

# 729
  • някъде под слънцето...
Той и да отпадне, както ти каза, е въпрос на навик. Ако някой се казва Робърт, или примерно име, което позволява да не се използва звателен падеж (като Крис, Алекс, повечето съкращения и, логично, обръщения), естествено, няма да му кажа "Робърте" или "Крисе", но ще продължавам да викам "Станиславе" на Станиславовците. Simple Smile
Peace...
Много вярно...

# 730
Цитат
Ако всеки кръщава детето на двамата дядовци или двете баби, независимо от невъзможността на комбинацията, къде ли ще му излезе края?!? Утре ако трябвада се кръстоса този Грозникола с Петролюб...

Joy hahaha Joy hahaha Joy
Това ми напомни за един виц:Решават родителите да кръстят детето Ко/у/рнелия.Питат ги на кого е кръстено така,а те отговарят:"Ами едната баба се казва Нела,а другата малко к***а си пада та за това се казва Курнелия /Корнелия е правилното/ Crazy

# 731
dodyniki Корнелия е героиня от списаниет УИЧ. Питай някое момиче, убедена съм, че ще ти каже, че с радост ще носи това име. А дори със сестра ми спорехме защото тя спореше, че било точно Курнелия. И аз защитавам и викам "Ама те не ѝ викат Курни, Корни си е".

# 732
  • UK
Името си съществува доста преди УИЧ, но хлапетата го знаят от там. Корнелия е прекрасно име, а малоумния виц с бабата Нела и бабата курва вече е втръснал на всички, не знам защо винаги се намира по някой, който да го разкаже. Додиники, нищо лично, просто наистина е малоумен и наистина го има на всяка страница на темите за имена и темите за вицове.

Първия ми ник във форуми беше Корнелия, майчице, колко беше отдавна. Simple Smile

# 733
Приятелят ми, наистина е доста интелигентен. Всичко е постигнал сам в живота, а то не е никак малко-има страхотно семейство и успешен бизнес. Идеалният съпруг и баща е.

# 734
Както винаги от мухата слон направихте.  Rolling Eyes...Просто го вметнах,че се сетих за него.На мен също ми харесва името Корнелия!  Peace...Имаше подобен и за Марадона.../дано не се засегне нашият Марадона/  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт