За "селските" имена и още нещо

• 149 137
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 735
[А това Фахрадин, както и на Еовин, така и на мен ми прилича на турско Peace

Фахрадин е арабско- означава красиво слънце. Колкото до Еовин така се казва една от героините  във Властелина на пръстените. И да, не името прави човека,а човека прави името,  но все пак  е хубаво родителите да мислят какво причиняват на децата си.

Само една корекция - Фахраддин НЕ означава красиво слънце. Името е арабско, съставено от две думи "фахр", означава "гордост" и "дийн", означава "религия". Преводът на името Фахраддин би звучал като "гордостта на религията", разбирай Исляма.

Красиво слънце е '"шамс джамил".....  Naughty

# 736
Радвам се,че харесвате името  Корнелия!Така се казва сестра ми и така кръстихме нашата дъщеричка.

# 737
Само не разбрах какво пък причиняват родителите на децата си, когато спазват някакви свои етнически традиции /в случая с Фахрадин, който мисля, че е от турски произход/.
Въпреки това, благодарна съм на родителите ми, че не са ме кръстили Атина Костантинидис, както са планирали /не са им разрешили, понеже сме от гръцки произход, но официално сме български граждани - говоря за преди 30+ години; носих доста години красиво френско малко име и популярна българска фамилия, а последните години нося същото френско име с популярна фамилия от сръбски произход/.

# 738
Само не разбрах какво пък причиняват родителите на децата си, когато спазват някакви свои етнически традиции /в случая с Фахрадин, който мисля, че е от турски произход/.

За Фахраддин се намесих само що касаеше неправилния превод, който някой му беше дал. Името е арабско, идва от Корана и логично го използват и турците като мюсюлмани.

Аз нямам никакви проблеми с етническите имена.

Възмущавам се само от имена, които уронват достойнството на техните носители, поради невежеството на родителите.

Моят пример в тази насока е: Гоподинка  #Crazy

# 739
  • София
Между другото - всичките Бистри, които познавам са къдрави  Grinning твоята?

Shocked Joy  Да и моята е къдрава!  Mr. Green

А пък всички Снежи са черни, т.е. мургави. Rolling Eyes

# 740
  • София
    Не е българско име и за Щатите сигурно звучи много екзотично, но по Реалити ТВ показваха нещо за момиченце на име Шамара!Представям си как ще се чувства, ако дойде тук!

# 741
  • София
Между другото - всичките Бистри, които познавам са къдрави  Grinning твоята?

Shocked Joy  Да и моята е къдрава!  Mr. Green

А пък всички Снежи са черни, т.е. мургави. Rolling Eyes
Аз познавам две - едната е много мургава, другата е със сини очи, но тъмна кожа и чисто черна коса  Peace

# 742
Аз познавам само 2 Снежи - и двете са руси, бели и синеоки.

# 743

Въпреки това, благодарна съм на родителите ми, че не са ме кръстили Атина Костантинидис, както са планирали ...

А на мен пък много ми харесва, звучи някак си претенциозно, но властно!

# 744

За Фахраддин се намесих само що касаеше неправилния превод, който някой му беше дал. Името е арабско, идва от Корана и логично го използват и турците като мюсюлмани.

Възмущавам се само от имена, които уронват достойнството на техните носители, поради невежеството на родителите.

Господин и Господинка идват от Господ, не от обръщението господин еди кой си.

# 745
Защо тогава умалителното на Господин е Динко?

# 746
Госпо-дин   -   Дин-ко .

# 747
Вчера се "натъкнах" на името Тосия./момиче/ Кръстено е на двете си баби Тодора и Сийка. Rolling Eyes

# 748

Господин и Господинка идват от Господ, не от обръщението господин еди кой си.

Дори да е такава етимологията на името, на мен Господинка ми звучи свръх провинцилано.....

# 749

Въпреки това, благодарна съм на родителите ми, че не са ме кръстили Атина Костантинидис, както са планирали ...

А на мен пък много ми харесва, звучи някак си претенциозно, но властно!

Аааа, то и сегашното ми име звучи точно по описания от теб начин - хем е далеч от споменатото.  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт