За "селските" имена и още нещо

• 149 196
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 620

Фанети Мазакура

Въпросният господин е от област Уимбълдън и е бил член на британския парламент. Представете си следната ситуация:  при политика от Уимбълдън идва на посещение български дипломат, който си подава ръката, за да се здрависа с домакина, а онзи с усмивка му казва: Фанети Мазакура Joy

# 1 621
Родено преди година - да, и името ми е любимо, в смисъл далеч съм от мисълта, че е "селско" или че не е "модерно", просто не бях чувала Дана заедно с Рада и Неда (примерно) преди тази тема. Simple Smile

Явно не си гледала и българския филм "Вчера"  Simple Smile

# 1 622

Фанети Мазакура

Въпросният господин е от област Уимбълдън и е бил член на британския парламент. Представете си следната ситуация:  при политика от Уимбълдън идва на посещение български дипломат, който си подава ръката, за да се здрависа с домакина, а онзи с усмивка му казва: Фанети Мазакура Joy

rotfImbo rotfImao

ооо, не това наистина е много смешно Simple Smile
а знаете ли как някои от нашите имена звзучат в ушите на чужденците. Със сигурност и те си падат от смях Simple Smile

# 1 623
Малката ми дъщеря е Екатерина,а голямата колкото и селско да звучи Йорданка - кръстена е така по ред причини...

# 1 624
Малката ми дъщеря е Екатерина,а голямата колкото и селско да звучи Йорданка - кръстена е така по ред причини...

Аз заставам твърдо зад българските имена, които имат всеобщо празнуващи се именни дни - Йорданка е в това число. Може би ако се налага да си кръстя така момичето бих избрала Йордана, но това е личен избор

# 1 625
  • Варна
Преди 20-тина години едно от модните имена в Куба е било Йорданка - в чест на Йорданка Христова.
И до сега кой знае колко Йорданки се разхождат там.

# 1 626
  • София - Рим и обратно
Според мен не Йорданка, а тия от сорта на Джесика, Майкъл  и други подобни са селските имена в България. Цонка, Стойна и други, изброени по-горе, също не бих определила със " селски", а просто остарели.
Тук, в Италия примерно, по едно време е било много модерно да си кръщават децата с руски имена като Иван, Борис, Катя и т.н. Мисля, че звучат нелепо на повечето италианци, но не се категоризират като у нас май Crazy

# 1 627
Гугълнах Yordanka , верно бая кубинки излизат  Sunglasses

# 1 628

а знаете ли как някои от нашите имена звзучат в ушите на чужденците. Със сигурност и те си падат от смях Simple Smile

Аз съм Галина-на испански означава кокошка-така съм чувала Mr. Green
Ако някога отида в испаноговоряща страна ще се представям като Галя.
Иначе моята дъщеря се казва Петя,кръстена е на баща ми Петко,мъжа ми е Димо-не мисля,че ако я  бях кръстила Паола или Памела примерно щеше да се връзва с бащиното име.

# 1 629
  • Бургас

Аз съм Галина-на испански означава кокошка-така съм чувала Mr. Green
...
Мдам, и на италиански също Wink Няколко страници по-назад бях писала, че сестра ми се казва Галина, но като отиде да учи в италианска гимназия, я спукаха от бъзици. Да не говорим, че горе-долу по онова време беше излязла и една реклама в този дух. А Галина всъщност е прекрасно име, според мен.
Майка ми е Йорданка - ако  следващото ми дете е момиче, ще е Дана или Йордана; ако е момче, си е ясна работата Mr. Green

# 1 630
Ами хубаво си е-ама не може да угодиш на целия свят де Grinning

# 1 631
А на гръцки,Галини е спокойствие.
Как да угодиш на всички.

# 1 632
Благодарение на Бу, поздравявам ви с тази статия: http://www.umnicite.com/верно-ли-се-казваш-така.html

# 1 633
Да и аз открих този сайт,"фаворит" ми е обаче Фанети Мазакура  Joy i Мики Сипилайнен Joy
А за кубинките Йорданки,това е вярно.Един приятел се запознал тук с една кубинка и я питал как се казва и тя му казала Йорданка,а той до последно си мислел че го будалка,тя му е разказала че заради Данчето Христова има много Йорданки сега в Куба.

http://www.umnicite.com/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0 … %D0%BA%D0%B0.html

# 1 634
 Твърдо съм за хубавите български имена. Обикновено ромите у нас си кръщават децата със модерни "вносни" имена.

Общи условия

Активация на акаунт