За "селските" имена и още нещо

• 149 196
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София - Рим и обратно
Нека не забравяме, че китайците са русофили все пак, а и изучават руски задължително в училище. Така че, никак не е странно.

# 1 651
Нека не забравяме, че китайците са русофили все пак, а и изучават руски задължително в училище. Така че, никак не е странно.

Нека, ама бях забравила  Embarassed  Mr. Green Има логика, нали са и съседи, и братя по комунизъм.

# 1 652

Преди сто години градското население у нас и изобщо в света е било десетки пъти по-малко, затова сега всяко по-старо име ви се струва селско. А старо градско не можете да измислите. Впрочем, можете:
Александър Ави Марин
Катрин Цанка Ирмис

# 1 653
Най - модерното име:
Petruna Chicken Streaky Peace

# 1 654
Какво мислите за Екатерина?

# 1 655
Какво мислите за Екатерина?
Много ми харесва, едно от любимите ми женски имена  Peace

# 1 656
  • София
Амиии. На мен името много ми харесва, звучи тежко. Старо име е, с история - императрица има с него...

Обаче пра-баба ми се казваше така, а съседите й викаха Тинка.... сигурно бях на 8-9, когато открих, че се казва Екатерина. Та понеже темата е за селските имена - винаги има начин да "поселчиш" едно хубаво име  Mr. Green

П.П. Пра-баба ми си беше родена в град през 1898г. , може би името е било "градско" още тогава, знам ли...

# 1 657
Та понеже темата е за селските имена - винаги има начин да "поселчиш" едно хубаво име  Mr. Green

Мдаам, така е. Знаете ли как се радвам, като ми кажат Ленче  Crazy Все още се намират индивиди, които смятат, че  е нормално така да наречеш Елена.

# 1 658
Амиии. На мен името много ми харесва, звучи тежко. Старо име е, с история - императрица има с него...

Обаче пра-баба ми се казваше така, а съседите й викаха Тинка.... сигурно бях на 8-9, когато открих, че се казва Екатерина. Та понеже темата е за селските имена - винаги има начин да "поселчиш" едно хубаво име  Mr. Green

П.П. Пра-баба ми си беше родена в град през 1898г. , може би името е било "градско" още тогава, знам ли...
С моята баба историята е същата, само че, ние разбрахме, че се казва Екатерина, след смъртта й. Даже сестра ми е кръстена Тинка, на нейно име.

# 1 659
  • забравих си мисълта...
Моята прабаба е от Пловдив, казвала се е Васила, баба е също от града тя е Велика. Майка е родена обаче на село, а е Елена. Аз съм родена в Пловдив и съм Венета, така че ако трябва определя имената непременно като селски и градски, бих казала обратното, бабите са със селски имена, а майка ми не е, но ....
Така че още веднаж, според  мен има харесвани и нехаресвани имена. Това селски и градски имена си е чиста глупост по мое мнение. Не знам на кого е хрумнало и защо.
Малко извън темата, не бих имала нищо против място и къща на село Simple Smile. Пък нека кажат, че съм от село.

# 1 660
  • София - Рим и обратно
Има селски имена, как да няма. Майкъл Георгиев или Мелъни Петрова какви са?
За Ричард Груев, да не говорим, щото то си е класика Crazy

# 1 661
Има селски имена, как да няма. Майкъл Георгиев или Мелъни Петрова какви са?
За Ричард Груев, да не говорим, щото то си е класика Crazy

Аз по този повод пак да спомена брата на Ричард Груев, който се казва Стендал Груев.

# 1 662
Аз пък познавам една баба, която се казва Анисия. Не мога да си представя как ли е звучало това име едно време на фона на Тинки, Минки и др. подобни.

# 1 663
  • София - Рим и обратно
Е не са били само Тинки и Минки. Аз познавах една съседка, тя беше на 70, когато аз бях около 5 годишна и се казваше Евдокия Flutter

# 1 664
  • Варна
Е не са били само Тинки и Минки. Аз познавах една съседка, тя беше на 70, когато аз бях около 5 годишна и се казваше Евдокия Flutter

Бабата на мъжа ми се казваше Евдокия, но всички я знаеха като баба Дучка. Confused
Повечето Тинки и Минки всъщност сигурно имат имат много красиви имена, но никой не ги е наричал така. Имам прабаба Катерина, известна като баба Кина. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт