Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вики гадно Sad Вики най-вероятно изобщо не е разбрал какво става, и може би няма да помни. Аз сигурно бих си ревнала.
Ина е права, вдигни им скандал.
Дияна на 1вото тържество в яслата да е била на 2г и 11м. Говореше, но пък тържеството беше пародия. Всички деца седнали отпред и ронят крокодилски сълзи Simple Smile Може би едва в 2ра група на градината имаше само 1-2 хлапета, който плачеха.

# 586
  • София,
ДОбро утро!
Вики какво да ти кажа мила, просто не съм изненадана ама изобщо от държанието на учителките, явно толкова им е професионалният и личният опит,  Crossing Arms спопред мен отиди при директорката и постави въпроса пред нея директно, защо трябва да се стига дори до такова положение. За сетен път се убеждавам че у нас го няма съзнанието, толерантността. Незнам, аз например ако съм една учителка от такава градина бих направила всичко възможно да контактувам точно с различните деца да се опитам да ги направя щастливи, това е най важното, за да може едно дете да се почувства като всички останали, да се отпусне, нужно им е малко, съвсем малко повече внимание - нищо повече. Peace
Просто се обърни към въпросните незнам как да ги нарека  newsm78 непрофесионалистки  Mr. Greenпърво да се огледат и да се видят те какво представляват пък тогава да делят другите, и да обърнат внимание на собственото си поведение, нали те също дават пример на децата ни. Sick
Да не идваме ние с Ина да ги сложим на място Peace
Между друготно незам дали съм Ви казвала и дрг път, но аз съм педагог, по една част от професията ми Mr. Green - нали съм учила някога за учител по история Mr. Green и някак си, си ми идва отвътре, много обичам децата - особено различните Mr. Green, ми то ме човърка отвътре,как така това дете ще стои сбутано в ъгъла и ще гледа, нали трябва и то да играе, да се весели, да учи, да се чувства и то отговорно за нещо и полезно, това е много важно за изграждането му на собственото му самосъзнание.
Вики чакаме хубави новини, а за изпитите ще стискам палци, и моите ще са януари. Аз пък снощи нали бях на упражнение, ама каква съм блейка с главно Б - не си носех книжката, а асистента раздаваше автографи Mr. Green, сега ще трябва да ходя да го издирвам. Утре пък съм и аз на някакво контролно та сега се каня да сядам да чета, дано не си остана само с каненето де Blush
Айде изчезвам засега Hug

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 09:49 от Семирамида

# 587
  • Варна
Здравейте, момичета. Вики, подкрепям мнението на Семирамида. В допълнение бих казала, че е много жалко на фона на тези проблеми с детските градини, да се допуска такъв непрофесионализъм. Като не могат да бъдат педагози и психолози (работят с деца и това е страшно необходимо) да освобождават местата. Ще се намерят способни учители. Всички знаем, че това не е просто професия, а призвание. Разбира се, че и аз съм бясна за постъпката им. Жалкото е, че няма да е единствена и съм сигурна, че те ще допускат грешки с всички деца (поворени им). Да можеше да го преместиш, ама пуста скапана държава. Аз също съм била преподавател (информатика). Работила съм в две училища. За второто как да е, но когато кандидатсвах в първото, понеже нямах никакъв стаж като учителка, останах изненадана, че не ме подложиха на някакъв психологически тест. Винаги съм се питала - защо това не се прави.

# 588
Здравейте. smile3525
Аз отдавана не съм писала, но имам извинение мъж ми си дойде за рождения ми ден. Но пък сега очакваме всеки момент включване да замине пак.
Вики направо нямам думи. Има страшно лоши хора. Как може да постъпят така с детето. Снаха ми също е детска учителка, води първа група, най - малките, обича си професията и намира време за всяко дете. Никога не е изолирала децата спрямо възможностите им, включва абсолютно всички деца в тържествата. Но явно всичко си е до човек. Просто тези хора са за #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

# 589
  • Варна
Много мислих през нощта по въпроса. Сутринта подходих дипломатично - подпитах учителката да не би да не са включили Вики, защото не се включва в игрите. Тя каза, че това е причината. (макар да ми е странно при положение, че много обича да играе примерно на балона се надува - където всички са хванали за ръце и се въртят в кръг и се пее)
Минах и при психоложката на градината. Тя каза,че като е ходила при Вики, той наистина се е блокирвал - изглеждал неадекватен. Изпълнявал команди и следял с поглед учителките. Помислила даже, че има аутизъм, но когато го коментирали с учителката, Вики отишъл до нея и се опитал да я гушне (един вид да покаже, че не е това проблема). Уж свикна с градината, ходи с желание, но още там не се е отпуснал. Сега е в дилема дали да му даде още време да се отпусне или още от Януари да изиска ресурсен учител.
Това е засега от нас.
Дани, ще стискам палци за контролното.
Алекси, поне хубав празник сте изкарали.  Hug А дано тръгването на тати се отложи за след празниците.

# 590
Здравейте дружина!  Hug

Смях се и се омъчних докато ви четох...просто няма какво да коментирам. Вики, според мен не е трябвало да си толкова "бяла и добра"....откъде са сигурни, че Викчо няма да се включи в игрите на тържеството, и това ми били хора, работещи с деца... ooooh!. Всяко дете си е само за себе си, едно е по-будно, друго по-разсеяно....но всички трябва да се третират еднакво.

Във вторник чух най-накрая заветните думички, ако всичко е наред и няма "изненади" в понеделник изписват малката бубичка, сега с татето се гласим. Като "Отряд за бързо реагиране" сме... Joy

Цунки и гушки на всички  Hug Heart Eyes

# 591
  • Варна
Комикс, изключително се радвам да прочета това. Най-хубавия подарък, който може да ви направят за Коледа!  Hug

# 592
  • София
Комикс хубава новина,страхотен подарък за празниците Hug
Viki_76 тези учителки опитват ли се да го приобщят в колектива?Ако имат желание ще му отделят повече внимание и ще стане,неможе с игнориране да прехвърлят вината.Немога да приема и да разбера държанието им.Ето при нас единия иска да пее и да танцува с други деца ама другия не иска да рита топка да скача да се премята да играе на колички.Неможе всички да сме еднакви,имаме различни нужди и интереси точно това трябва да се стимулира според мен.

# 593
комикс много се радвам за теб и малката Бо Hug
знам 4е на коледа стават чудеса дано и моето чудо се сбъдне
Дария е добре напълно без кислород и не пие никакви лекарства незнам защо не я пускат но утре пак ще попитам да видим този път как ще се оправдаят
http://store2.data.bg/angelhell/vesela_koleda/vesela_koleda.swf а това е за всички вас

# 594
комикс ,радвам се да прочета това Hug Hug Hug

# 595
  • София,
комикс ,радвам се да прочета това Hug Hug Hug
ДА и аз много се радвам, действайте с прготовленията Peace Вече толкова много я чакаме всички, да и приготвите най хубавия и голям подарък под коледната елха Peace, а самата тя нека бъде вашия Hug Hug Hug
Кики и на теб пожелавам същото, дано и Дария се прибере за КОледа у дума, а картичката е страхотна, много ти благодаря че я сподели с нас! Hug
Алекси  Hug

# 596
Viki_76,продължавам да смятам ,че учителките са постъпили лошо и грозно.

Комикс HugАз също се радам, много.
Kiki-riki, Hug

# 597
  • София
Комикс, това е страхотна новина  smile3521 Много се радвам да я чуя.

Кики, ти направо им кажи утре чи искаш да си я взимаш, няма какво да ги питаш. А вие уредихте ли се в София?

Аз мисля, че трябва да поговориш с учителките какво може да се направи за да се отпусне Вики. Явно е че е по-притеснителен и му е трудна адаптацията, но те не могат да се оправдават с това и да казват, че като не може айде да седи отстрани и да гледа. Трябва те да му помогнат, ако трябва малко повече време да му отделят, пък и ако сметнат че е необходимо да извикат ресурсен учител. Много  Hug от нас

Аз сега да ви почерпя за здравето на моя именник Дани

Ние днес нали бяхме на терапия и бях занесла солети и едни бонбони да ядът  там за да видят как дъвчат. Оказа се че имаме доста голям проблем с дъвкането и с езика. И двамата изкарвали прекалено напред езика, Лора малко по-добре се справяла, но пак има проблем. След нова година ще им направят специална терапия и ще кажат да нося определени храни и да тренират. Иначе много ги похвалиха, Дани е започнал толкова много да говори, едни сложни ичречения прави, даже отскоро е почнал да ми задава въпроси. Като се обади някой по телефона и  ме пита "Кой беше" Като не си спомня нещо пита "Това ко беше"

# 598
hellche ,честит имен ден,целуни малкя палавник от нас Hug
*GERI ,Дядо Коледа в подписа ти е страхотен сладур Joy Hug

# 599
  • София,
Е Хелче и ти цяла сутрин си мълчиш и нищо не ми казваш, ужас пак се изложих както за именния ден на Лора  Rolling Eyes много се извинявам, ама аз хич не ги знам именните дни кой кога и на кого е  Embarassed.
Да Ви е жив и здрав именника и много да Ви радва с новите си успехи и постижения! Желаем му весело и щастливо детство!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт