ЧДГ Малечко в София

• 5 093
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля всички, които имат опит с ЧДГ Малечко в София да споделят мнение. Те имат 2 градини - в Изток и в Княжево, но мен по-специално ме интересува тази в Княжево. Сега синът ми посещава първа група на друга ЧДГ, но нещо започнах да не съм доволна и се замислям за смяна. Предварително благодаря на всички за отговорите! 

# 1
На една колежка момченцето посещава тази ДГ. Много, много е доволна. Пътуат специално от Младост в Княжево - тя предварително беше рзучила много за тази ДГ - изключително доволна е. СИнът й е на 3-4 г.
Успех!

# 2
Не вярвайте на нищо, което ви казва собственичката!Там работи НЕКВАЛИФИЦИРАН персонал, който хабер си няма от педагогика.Няма условия и за парите,който се искат не получавате нищо освен подигравка зад гърба и експеримент с  психиката на детето ви!
Не знам до колко ще съм полезна с тази информация и до колко майки ще стигне това мое изявление, също така колко от тях ще се замислят върху това, което съм написала, но ето малко повече информация за ЧОУ Иван Вазов и ЧДГ Малечко - от първа ръка.

Като си каже човек "частно училище" си представя по-добри условия, по-високо качество на обучение, по-добра материална база и т.н. За съжаление в това училище няма нищо такова... Първо стаите са тъмни през целия ден и се работи на изкуствено осветление (смесената светлина е най-вредна за очите на децата). През зимния период е перманентен студ (защото се пести от отопление, термометрите много често показват 15-16 градуса, да не говорим за понеделник сутринта). Малките ученици са принудени да имат по 45 минутни часове (съобразява се с графика на големите, което си е престъпление, в закона изрично са упоменати с каква продължителност трябва да са часовете за различните възрасти), няма физкултурен салон и физическото в лошо време се играе в стаите (на мокет и с тонове прахоляк). Да не говорим за това, че всичко се чува през стаите, а там където са на два етажа, учениците от горния етаж само да ходят нормално и долу се тресе тавана (както се сещате тези деца на долния етаж могат да учат спокойно). Методите за обучение и възпитание, които са предпочитани от директорката и някои от учителите, са меко казано нехуманни (крещене, пречупване на детската психика и др.). Натоварването на децата през деня е много голямо, но това определено не води до добри резултати (защото, за да бъде ползотворно детското учене, то трябва да се редува с почивки, в които учениците да могат да релаксират, а такива направо липсват). Трябва да спомена, че директорката въобще не долюбва предмети като рисуване, музика, бит и техника - изобщо всички творчески ориентирани дейности, които носят на децата удоволствието да направят нещо сами и да се забавляват, затова тя с лека ръка ги затрива от програмата (нищо, че такива се водят на книга). Има и още един хитов предмет в това училище - информационни технологии, който е най-смешното нещо в обучението на децата, забравете за стая, в която да има компютри (дори един или два), този предмет се преподава на един лаптоп от разстояние и се разнася от стая в стая, на дъската се рисуват монитори и мишки и някак "виртуално" се натискат ляв и десен бутон. На децата все им се забранява - да носят свои играчки, да играят свободно в двора (то не че има с какво да се играе там, но все пак...), да шумят през междучасията, да имат собствена инициатива и желания и каквото се сетите още. Режимът на хранене е ужасен, децата често са тъпкани насила с лоша на вкус храна или пък другото - много често няма допълнително (защото е много трудно да се намажат още няколко филии), понякога порциите са направо жалки - например за закуска по две или три мини банички (които са си по две хапки) или по една филийка с нещо (от тънко нарязаните хлябове), за следобедна закуска половин вафла и разтворен сок степ, за обяд десерта е по четвъртинка ябълка или 5 зърна грозде. Така наречената столова се намира в един фургон, който е малък, за да побере всички и децата се хранят на някакъв безумен график, който допълнително ги стресира. Относно същата тази столова - тя служи и на логопеда като кабинет за обучение на дете със специфични образователни потребности - между тракането на чинии и разговорите на непедагогическия персонал. Да не говорим за безумието да се обуват и събуват пантофи през деня до припадък (защото както казах стаите са с мокет, който на всичкото отгоре се чисти веднъж на сто години), няма коридори и за всяко влизане и излизане от стаята се изпълнява едно и също упражнение (за пристигане, три пъти до столовата, за физическо, за ходене на басейн, за излизане на двора, за тръгване).
Да поговорим малко за условията на труд на учителите - заплащането въобще не отговаря на натовареността, защото тази натовареност е целодневна, включва и допълнителни дейности. Един учител може да преподава по няколко неща, защото г-жа директорката пести парички от заплати за допълнително наемане на персонал (този определено е недостатъчен). Няма учителска стая, в която да може учителя дори да прегледа тетрадките на децата или да си почине между часовете, т.е. има, нещо, което е един на два, намира се в столовата и вътре пряко сили се събират 3-ма души, при това прави, като се съвместяват заедно с бойлер, хладилник и закачалка. А недай си боже да видят учител, който си "почива", веднага ще му намерят работа, да сервира, да мие чинии, да отваря вратата и т.н. Ако някой учител има добри идеи, то те определено няма да са посрещнати с отворени обятия, по-скоро ще му се обясни, че не е необходимо да си дава толкова много зор, нищо че е за доброто на децата.
 Директорката - определено и признавам едно, усвоила е изкуството на лъжата и манипулацията до съвършенство, в това едва ли има много по-добри от нея. По този начин тя си крепи бизнеса през тези години. На родителите се говори толкова омайно, че дори човек, който знае истината се хваща. За учебния процес, за възпитанието, за условията в училище и т.н. Едно от нещата е анкетата за спорта - предварително е решено, че те са само два (преди наистина е имало някакъв избор), а после независимо от резултатите се обяснява, че не е сформирана група, т.е. няма достатъчно желаещи и още, и още...
Трябва да уточня, че за ДГ Малечко нещата не са по-добри, защото всички се хранят в една и съща столова, стаите, в които се гледат децата са малки, спалното помещение е общо за двете групи - с двойни легла, където са натъпкани като сардини и няма свеж въздух, спалното бельо се пере веднъж на две седмици, двора за ДГ и училището е един и той е крайно недостатъчен, едната учителка е привърженик на строгите и репресивни методи на възпитание и др.
Е, моето изложение стана доста дългичко, но искрено се надявам да е полезно.
Препоръката ми е - не ходете там, нито като работник, нито като клиент.

пп: Наистина е жалко, че такива организации успяват да просъществуват, но такъв е живота...

ппп: И още нещо от първа ръка - в училището дойде ученик, който до сега се беше обучавал в държавно у-ще - ами той беше най-добрия ученик по всички предмети. Повярвайте ми, това дете не е вундеркинд, а средно статистическо нормално дете - с нормално развитие за възрастта си. То дойде по-възпитано от децата в у-щето - странно, но факт. Изводите ще ви оставя да си направите сами. Аз само ще задам въпроси: Защо този ученик е по добър, при положение, че в ЧУ са по-малко деца и учителите могат да работят с тях индивидуално, при това по цял ден? Къде е митът за по-доброто възпитание и обучение в ЧОУ?...

И не ме разбирайте погрешно, частното образование, само по себе си е нещо много хубаво, само че в БГ условия то отново се превръща в пародия и не води до очакваните резултати.
Цитатът е от тема Съвет за добро частно основно училище в Нашите деца (просто не знаех как да я цитирам).Като вкараш в Гугъл името на училището също излизат много негативни мнения. Моето дете още бълнува насън за ТИКАНАТА НАСИЛА мусака в устата и не ще да погледне корнфлейкс докрая на живота си!Мисля че за таксата от близо 5000 лв (пет хиляди годишно!) заслужаваме по-добро!

# 3
Честно казано - онемях след изказването ти. Прозвуча ми като концлагер. Мерси за информацията.

# 4
много интересно е това което казва госта аз също ходих да проверявам в тази детска градина за дъщеря ми и директорката като ми показваше обстановката в стаята за игри и изобщо в коридорите беше меко казано студено . това става края на ноември  началото на декември мисля и тя ми обясни ,че  проветряват непрекъснато заради свинския грип , въпреки това според мен не е приемливо да е толкова студено . и честно казано не ми да не много възможност да си кажа аз каквото исках през цялото време ми обясняваше колко е добра градината и как от толкова време ти имат най- добрата репутация в софия . така че за мен  и особено след като прочетох написаното тази градина отпада като вариант , защото дори само част от написаното да е вярно е достатъчно , но все пак всеки решава за себе си .

# 5
 Outta Joint Да,да...свинския грип:-))))Чудя се колко развинтено въображение трябва да има човек!Миналата зима градусите също бяха 13-14 в стаите,забраняваше ни се да пускаме парно,а когато децата започнаха да снимат термометрите и започнаха да идват родители,г-жа "Директор" ги скри и обвини една майка че ги е откраднала! #2gunfire Така че НЕ ВЯРВАЙТЕ на нищо,което там ви се казва. Персоналът също е много съмнителен-всичко е на връзкарска основа.Когато случайно попадне някой кадърен,гледат бързо бързо да го разкарат.

# 6
Живеем до детската градина и като се нанасяхме имах много надежди за тази градина. Срещата с директорката мина много студено и неприятно. Стаите са изключително малки , дворът е целия в асфалт, не си дадох детето, не ми хареса, по-скоро ме отблъсна. Студено, мрачно, неприветливо място. Няма топлина, няма мило поведение.Твърдо НЕ!

# 7
 :crazyeyes:E защо не са ги затворили?

# 8
Мили майки, имайте благоразумието да не стъпвате в тези заведения по никакъв повод.Моите деца бяха там известно време и кошмарът е пълен.Не съм срещала по-безскрупулен и лъжлив човек от директорката Кремена Пенкова-гледа и ви лъже в очите за всичко.Студени стаи през зимата, повредени тоалетни, разтворими сокчета за децата, забранено да се тича, забранено да се смее, забранено да се радваш на успех......Не бива да се подлъгвате, че сега се премества в нова сграда до КАТ или че се обединява с друго училище СВ.Климент ОхРИДСКИ.Тази жена е най - слабият ръководител на детско и учебно заведение, най-лошият педагог и най-негативният човек, който познавам.Децата са подтискани и тормозени с глупости, кадърните учители не се задържат  и половин година, за 2 учебнИ години са назначени и напуснали над 20 учителя, а училището е твърде малко , сега даже са останали 4 класа-първи, втори, трети и седми.Учител по биология е лекарят, който ги преглежда, сменят се 3-ма учителя по английски за 1 учебна година.Просто кошмар.Бъдете разумни и си спестете главоболия.

# 9
                                                            НЕ ПРАЩАЙТЕ ДЕЦАТА СИ ТАМ!
                                                    (най-важното,което трябва да запомните)
Училището , а и детската градина имат страшно недостатъци и за жалост НИКАКВИ плюсове.
 1.Стаите , в които се учи са с лампи , които освен,че са вредни бръмчат доста силно.
Децата учат в помещения 3X3 , в които зимата е от 8 до 15 градуса.Учителите твърдят ,че е много добре температурата , а в същото време треперят и са с якета.По-голямата част от персонала не е кфалифицована.Имат тенденциозно отношение към някои деца.Държът се грубо и студено.Казват на децата ,че не струват , но тези , които са близки на директорката се почитат като богове.Не им се пишат лоши оценки , а само 5 ( рядко) и 6 .Пишат се 2 -ки за стимул . Има една стая 2X2 с колове по средата наречена салон по физическо,подът е покрит с мокет и по стените се вижда мухъл.Отвратителна картинка!Редовно се клюкари и се обсъждат родителите на различнте деца.Бусът е много натъпкан,на 2 седалки предназначени за 6 деца седят 8 или 9 в зависимост дали някой не се е отписал.Е това е една малка и гнусна информация за ЧОУ ,,Иван Вазов''
 2.Малките деца прекарвар времето си в една двуетажна сграда,която се руши.Има общо 4 стаи + 1 тоалетна.Най-голямата стая е 4X4 с двуетажни легла ( на по 6 години минимум).Завивките рядко се сменят - 1 път на 2-3 месеца.В леглата е пълно със сополи.Тези , които е грижат за децата са неопитни .Често хващат едно дете за ръка и го дърпат грубо против волята му.Когато някое дете не слуша го оставят навън да пореве , независимо дали е 2 или 30 градуса(то ще издържи).Храната е отвратителна.В нея може да си намерите сувенир габърче.Вкусът е гаден.Често децата са насила карани да ядът като им се бута здраво лъжицата в устата.
3.Директорката- стара , намръщена и студена.Нищо общо със статията в АЗ ЖЕНТА  , можете да проверите като напишете в гугъл - КРЕМЕНА ПЕНКОВА.Това е един опасен човек , който лъже ежеминутно без спиране  граници. Идва в училището към 11 часа и си тръгва около 12 или 1.(това са следобедни часове).Заминава на някъде и оставя училището си на двете си вярни кучета  Соня и Стела,които го обръщат на поразия.Кремена често послъгва и хората , които е наела.Не им дава заплата и ги тормози.Копира им потписите и ги ,,наглася''.Често се кара на децата ,но понякога не може да си продължи изречението- разбира ,че е сгрешила,но не се извинява а тръшва вратата и излиза.Един недостоен за този свят човек е Пенкова.Истинско въплъщение на вещица.
Е това е мами и не забравяайте ДГ и училището са отвратителни , отблъскващи и студени.Включително и персонала.
П.С.Пиша от регистрация на приятелка!!!

# 10
да напиша и аз по темата Shocked
Да ви кажа,че моите деца са вече повече от две години в тази детска градина и предучилищна. До сега не съм имала сериозни възражения и оплаквания, но сякаш много от нещата, които прочетох тук съм си ги мислила, просто съм траяла...
Учителите са определено не професионалисти, за директорката ви подкрепям, определено не дава думата и умее да омайва, горко на този, който като мен се хваща...
Като отидох в детската градина на полуотворена врата се показват стаите и бързо се затваря вратата на оградата, храната е кетеринг, претоплена...
Всичко, което ни задържа толкова дълго в детската градина МАЛЕЧКО е това, че живеем много наблизо и децата не пътуват всекидневно.
Когато стана въпрос за отписване, директорката започна да налага такси неустойки и да променя ценоразписа newsmАко живеете наблизо си заслужава от части детската градина, но за училището - твърдо НЕ, може ли да е реален клас от 3- три , ДА ТРИ ДЕЦА?!

Общи условия

Активация на акаунт