Машина за хляб-21 част

• 43 253
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ, КЪДЕ В ПЛОВДИВ МОГА ДА СИ ПОПРАВЯ ХЛЕБОПЕКАРКАТА ?

http://www.servicebg.net/gradove/Plovdiv.html

Диана 53, благодаря ти за информацията. Още в понеделник ще пробвам, дано приемат да ремонтират хлебопекарката ми.

# 76
Коя е тази месеница на Мах-мама? Дайте рецепта, моля, че много апетитно изглежда  Praynig

# 77
  • София
Аз съм страшно доволна от турската суха мая, но онзи ден не знам защо реших да експериментирам и си купих българска на Радиком. Е момичета не правете тази грешка по - голям боклук не бях взимала. Хляба не се надигна грам, при положение, че бях сложила две пакетчета от нея.

Hug 

Ако срещнете по магазините препоръчвам ви турската юва (YUVA)  инстант (11г), обикновенна суха (100г) или прясна (42г),

Thinking аз напоследък ползвам обикновенната, действа също като бързата
ооо,тази сме я подхванали от вчера тука-няма грешка thumbsup но аз съм виждала само двата вида,без обикновената

# 78
ооо,тази сме я подхванали от вчера тука-няма грешка thumbsup но аз съм виждала само двата вида,без обикновената

newsm78 има и една друга, но и аз не мога да я намеря тука (instant) па камо ли в Бг, не съм я ползвал но мисля че е по добра и от юва е ПакМая, може да се среща и в тая опаковка

азе снощи пробвах рецептата за хляб "Добруджа" на бърза програма(при Северин е 2ра програма с 1ч58м време) + добавки по щипка от смляно грозде, нар, овес, мак, коприва + 2 сл кисело мляко + 1сл сухо мляко

newsm78 ето и резултата

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 09:00 от Ердинч

# 79
При закупуване на хлебопекарна, моят съвет е да си я купите от Техномаркет или Технополис.
Така си гарантирате качествен уред и посещенията на сервиз ви се свеждат до минимум или такива изобщо няма.
Тук не съм особено съгласна ... моята е от Техномаркет и това не пречи 3 пъти да е ходила на ремонт ... според мен всичко е въпрос на късмет ...

# 80
Ердинч, пусни ми линк за тоя Добруджа.

# 81
  • Разград
Коя е тази месеница на Мах-мама? Дайте рецепта, моля, че много апетитно изглежда  Praynig

Направо копирам каквото съм писала
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

Програма-само месене(при мен 14 минути)
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.
Кой както желае така си я оформя,но аз правя така:разделям тестото на три топки,които разточвам на кори,нито тънки,нито дебели.Слагам ги една върху друга,като между тях мажа обилно с мознина по желание(може и сирене да се наръси).Нарязва се на парчета,като торта.Всяко парче се навива на кифличка и се редят в тава.Втасва,намазва се и се пече.

# 82
Здравейте момичета.Вчера врътнах едно хлебче с брашно тип 1850/типово/ но не можах да извадя хляба от казанчето,така беше залепнал,че го вадих на парчета.Дайте ми съвет от какво може да е. За първи път пека хляб с такова брашно.Благодаря ви.

# 83
  • Sofia
Здравейте, аз съм нова хлебопекарка Grinning отскоро имам Мулинекс 5000, жалко че не бях чела тук преди да си я купя - остават ми хлебчетата с бяла кора отгоре и се налага да допичам във фурната. Първо искам да ви благодаря за чудесните съвети и рецепти - има страшно сполучливи Hug
Имам нужда от малко компетентни мнения - една от рецептите от книжката  - австралийски хляб Дампер - вече 2 ри път става едно глетаво - все едно не е втасало или е недопечено отвътре. На какво може да се дължи?

Искам да направя царевичен хляб и открих тази рецепта от темата с рецепти
Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол
 но сечудя колко точно е млякото - половин ч. ч. или една и половина - може да ми се смеете, но ми се вижда в повече да е 1 и половина, също ако знаете и други рцепти за царевичен хляб, ще съм благодарна

Виждала съм едни брашна в ХИТ - тиквено, оризово и др. - дали има рецепти за хляб с тези брашна?
Продъжавайте да ни радвате  с вкусотии и аз също ще споделям моя опит

# 84
Ердинч, пусни ми линк за тоя Добруджа.

бях я публикувал заедно със една таблица ето тука, ако намеря време ще я подновя със по новата версия

Hug

# 85
Скарлет, млякото е чаша и половина, но брашното ми се струва малко. Освен това тази рецепта е без мая, не очаквай много от машината. Пробвай да я направиш в обикновена фурна.

# 86
Здравейте момичета.Вчера врътнах едно хлебче с брашно тип 1850/типово/ но не можах да извадя хляба от казанчето,така беше залепнал,че го вадих на парчета.Дайте ми съвет от какво може да е. За първи път пека хляб с такова брашно.Благодаря ви.

А тестото нормално ли си изглеждаше? Много пъти съм правила типов хляб, но никога не ми е залепвал. В първите ми опити с машинката понякога ми беше трудно да вадя хляба и си помагах с дървена шпатулка, но най-лесно е когато се извадят бъркалките преди печенето.

# 87
  • гр.Сливница
При закупуване на хлебопекарна, моят съвет е да си я купите от Техномаркет или Технополис.
Така си гарантирате качествен уред и посещенията на сервиз ви се свеждат до минимум или такива изобщо няма.
Тук не съм особено съгласна ... моята е от Техномаркет и това не пречи 3 пъти да е ходила на ремонт ... според мен всичко е въпрос на късмет ...

абсолютно съм съгласна,че късметът е от значение,мога да кажа само че в такива вериги магазини,уредите се внасят като на килограм и се предлагат на цени като на Оригиналните 1-во качество,които за съжаление не идват у нас

# 88

абсолютно съм съгласна,че късметът е от значение,мога да кажа само че в такива вериги магазини,уредите се внасят като на килограм и се предлагат на цени като на Оригиналните 1-во качество,които за съжаление не идват у нас
Моята е от Техномаркет и съм много доволна,до късмет си е наистина !

# 89
абсолютно съм съгласна,че късметът е от значение,мога да кажа само че в такива вериги магазини,уредите се внасят като на килограм и се предлагат на цени като на Оригиналните 1-во качество,които за съжаление не идват у нас...
Абсолютно вярно!

Едно допълнение към подчертаното в червено:а в останалите магазини пък изобщо не е ясно откъде ги внасят, но поддържат цени като в Техномаркет или Технополис. Wink

Или пък има едни талончета за отстъпка в някои "измислени" магазини. И ти си мислиш, че си купил много изгодно, но като се разходиш няколко пъти до сервиза /независимо, че е безплатен/, пак ти излиза същата цена.

Общи условия

Активация на акаунт