Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
.... аз мисля че спадането се дължи на повечето мая(или както писаха по-назад погледни книжката)

# 451
моя винаги разбира кога хлябът е със суха или с жива мая,направи ми забележка,да не се изхитрявам и да го правя само с жива Crazy

# 452
моя винаги разбира кога хлябът е със суха или с жива мая,направи ми забележка,да не се изхитрявам и да го правя само с жива Crazy

Айде бе Shocked.
Големи специалисти са някои Mr. Green.

# 453
  • България
Някой питаше за сервиз за Аляска в Пловдив - 1. ЕТ Петър Чолаков, ул. Марин Дринов 25, тел. 032/620298;2. ЕТ Скандинавия, ул. Зайчар 4, 032941757.
Централен сервиз за цяла България - ЕТ Сотиров-H, гр. София тел. 02/8334170.
Поли,френски хляб е страхотна програма, на нея правя козунак и турския хляб на Ердинч,

# 454
Само да се отчета, че вчера правих бирения хляб на Ердинч и ми стана великолепен Laughing От днес започвам пробите с козунаците Peace

# 455
  • София
Много бързо се свиква, ако следиш тестото в началото (има филмчета на първа страница от темата как трябва да изглежда). И аз си мислех, че ще ми трябва ел. везна, но добре че не си взех - напълно излишна е, всичко е много точно описано в рецептите и мерителните лъжички и чашки са напълно достатъчни.
За размера - зависи колко е голямо семейството, за което правите хляба Simple Smile Моята машина е до 1,5 кг и се е налагало да допичам хляба във фурната, че тръгва да излиза навън, но се случва само с белия хляб.

Toва за тестото не го разбрах- защо да го следя, т.е. да доливам нещо ако се наложи?

Това означава ли че при машина с 1кг - при макс. напълване - пак ще става така? Но бял хляб едва ли ще пека!

# 456
Да, имах предвид да се добавя брашно или течност, ако е необходимо, за да се получи хубава топка, както е показано на първата страница от темата в
"-упътване за по добро тесто (Ердинч):"
 Предполагам, че е възможно да излиза пак от контейнерчето, но само белия хляб, защото той бухва повече.

# 457
.... аз мисля че спадането се дължи на повечето мая(или както писаха по-назад погледни книжката)

Може и от това да е, но спазвах рецептата, въпреки че и на мен ми се стори повечко маята за толкова брашно.
Това е злополучната рецепта:

Хляб за комбинации
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или 290мл. Ако не се слага яйце
1 яйце 
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
Добавки по желание
сирене, кашкавал, маслини, орехи, тиквено семе, ленено семе, пшеични зародиши, овесени ядки, сусам
Яйцето и захарта се разбиват заедно предварително

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 10:22 от fata_morgana

# 458
  • България

Може и от това да е, но спазвах рецептата, въпреки че и на мен ми се стори повечко маята за толкова брашно.
Това е злополучната рецепта:

Хляб за комбинации
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или 290мл. Ако не се слага яйце
1 яйце 
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
Добавки по желание
сирене, кашкавал, маслини, орехи, тиквено семе, ленено семе, пшеични зародиши, овесени ядки, сусам
Яйцето и захарта се разбиват заедно предварително

При тази рецепта ми се струва, че брашното е малко.

# 459
  • София
и аз правя тази рецепта,но за толкова течност,брашното ми е около 500 гр. newsm78

# 460
Веднъж и аз да се престраша да направя рецепта не по книжката и тя да се окаже сгрешена  Crossing Arms

# 461
  • София
това на Ердинч върши много хубава работа, като имам съмнение, се консултирам с него и няма издънки:
"та по тиа ми ти стандарди съотношението на продуктите спрямо общото количество брашно в една рецепта за обикновен хляб, предимно требе да са така:

желателни
течности(%)...........56 ÷ 60
захар (%).................1 ÷ 2 
Сол (%)....................1 ÷ 1,5 
Масленност (%).......1 ÷ 2
Cyxa Мая (%)...........1 ÷ 1,5"

# 462
Здравейте, искам да споделя, че и аз имам проблеми с брашното на София мел в опаковка от 5 килограма.Последните ми два хляба станаха точно както е описано на предната страница.Замесва се идеално, втасва и като започне да пече се забива на дъното.За втория опит си тествах теглилката и внимавах да не пропусна нещо, но пак същия резултат.Довечера ще пробвам един хляб с  друго брашно, за да съм сигурен.Иначе и преди съм купувал същата опаковка и не съм имал проблем.Вероятно е до партидата(ако е от брашното).

# 463
 казват че, в пълнозърнестия хляб е добре да се добавя пектин - играел роля на глутена - демек подхранва и спомага за бухването като невреди а дори помага за човешкия организъм.
МОЛЯ ВИ - помогнете с това в колко да се слага от това чудо?

# 464
Здравейте, искам да споделя, че и аз имам проблеми с брашното на София мел в опаковка от 5 килограма.Последните ми два хляба станаха точно както е описано на предната страница.Замесва се идеално, втасва и като започне да пече се забива на дъното.За втория опит си тествах теглилката и внимавах да не пропусна нещо, но пак същия резултат.Довечера ще пробвам един хляб с  друго брашно, за да съм сигурен.Иначе и преди съм купувал същата опаковка и не съм имал проблем.Вероятно е до партидата(ако е от брашното).
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Ааааа.....ще се караме ,начи.....Много често станаха оплакванията от София Мел....
Май ще сменям марката брашно.... Tired Пфууу,че ме е яд....

Общи условия

Активация на акаунт