Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да взема да си ги запиша тези брашна, че ще ги забравя ooooh!.
max-mama, страхотни са ти козунаците Peace.
Аз затова не правя, защото няма кой да ги яде. Пък да се тъпча само аз Crossing Arms, не става Naughty.

Как така да няма бе Поли. Давай ги насам няма ги бастисваме я.  Laughing

# 706
Как така да няма бе Поли. Давай ги насам няма ги бастисваме я.  Laughing

Мисля ви за талиите аз Mr. Green. А кажете, че съм лош човек Laughing.

# 707
Вела,аз ползвах такова брашно-екстра е ,слагам и 1 яйце в хляба,атава по-пухкав.Има на тази фирма и ръжено.
Аз да ви питам нещо,онзи ден правих питка по рецепта на Маx mama,стана много хубава,но защо ми миришеше на мая? Сложих жива/както и пишеше/,аз до сега съм слагала само суха.

# 708
  • България
 Мили дами,
 С риск да оспамя прекрасната ви тема, искам да ви питам следното: Как се опазвате от напълняване, при постоянното производство на такива вкусотии? Задавам въпроса си съвсем сериозно, защото отдавна съм хвърлила око на Moulinex 5003 и единствената причина да не съм я купила все още е тази.

# 709
  • София
Мили дами,
 С риск да оспамя прекрасната ви тема, искам да ви питам следното: Как се опазвате от напълняване, при постоянното производство на такива вкусотии? Задавам въпроса си съвсем сериозно, защото отдавна съм хвърлила око на Moulinex 5003 и единствената причина да не съм я купила все още е тази.

Аааааа ти първо си купи машината пък после ще ти кажем.  smile3521

# 710
  • София
SofiaV ,признавам си честно-много обичам хляб и то,бял.От както се помня, хляб без ядене мога да ям/обикновено закусвам филия със сол,въпреки,че хладилникът се пука по шевовете от храна/, но ядене без хляб ми е смърт-няма значение картофи ли са,ориз ли или салата и таратор. Висока съм 1,76 и тежа 50 - 52 кг. Нормално, с мъжа ми изяждахме почти един заводски хляб на ден. Мисля,че всичко е до метаболизъм  newsm78 Разликата с преди е единствено в това,че сега вече знам,че "моят" хляб е най-вкусен,моите  тутманици и козунаци са най-прекрасни /е,признавам си, след тези на "старите"форумци тук,но,това е друга категория  yes/ и се чудя,как сме яли онези "боклуци",които не поглеждам.
Направо "си прибирай окото" със се машината  newsm10

# 711
Висока съм 1,76 и тежа 50 - 52 кг.

Мдаа, същият ръст съм...даже 178 см, но откъм килограми не помня в съзнателния си живот да съм била около 50 кг.
Преди да забременея с второто си дете бях 57 кг. В момента съм с 10-ина повече...НООО съм на диета до Коледа.

SofiaV,добре дошла в тази тема. Тук е страхотно.Хайде, купувай машинката и чакаме да се похвалиш.Що се отнася до това как се опазваме от напълняване и аз ще повторя hristina21 .И ние вкъщи хапваме хляб и разни сладки неща.Сега поне знам, че са качествени тестените произведения които правя.А що се отнася до качването на килограми- до ген си е!

# 712
Ние купихме нашата машинка през април- тогава все още правех 90 дневната диета. И машинката до голяма степен допринесе накрая да проваля диетата, както и до ден днешен да се изкушавам да ям хляб- а хляб преди да забременея почти не хапвах, с ядене абсурд, единствено ако ми се приядеше филия, намазана с нещо. Тъй като килограмите, които свалих, отново ги качих, след празниците ще направя отново диетата, ще се опитам да правя само хляб за мъжа ми и детето, а за питки, козунаци и т. н.  няма и да помислям.  Naughty

# 713
ние имаме пекарната от около година и сме много доволни...

# 714
Ето и една питка от мен. Най-после и аз да се похваля с нещо, добре че успях да я снимам.  Simple Smile

А ето и рецептата:
Пита Калиница
4 яйца
1 чаша кисело мляко
1 лимонада (аз сложих 1 чаша)
1 ч.л. сол ( може и повече защото на мен не ми беше солена)
1 ч.л. захар
1 чаша разтопена мас ( аз сложих мас, масло и олио, защото нямах достатъчно мас)
200 гр. сирене
кубче мая
брашно (на мен ми отиде около килограм)
Тестото се прави на топчета който се разтеглят. След това три от пластовете се нареждат едно върху друго, като между тях се маже с мас. Пластовете се нарязват. Слага се сирене и се навиват като кифла. Мажат се с жълтък и се оставят да втаса. Пече се до получаване на златиста коричка.

Рецептата я знам от мой колеги така че се извинявам ако я има някъде из форума.

# 715
  • Разград
Вела,аз ползвах такова брашно-екстра е ,слагам и 1 яйце в хляба,атава по-пухкав.Има на тази фирма и ръжено.
Аз да ви питам нещо,онзи ден правих питка по рецепта на Маx mama,стана много хубава,но защо ми миришеше на мая? Сложих жива/както и пишеше/,аз до сега съм слагала само суха.

Обикновено като превтаса тестото мирише на мая,но щом казваш,че е станала много хубава,значи е нещо друго.Ако искаш следващият път намали с малко маята,пак ще стане,но малко повечко време ще втасва.Аз до сега не съм я усещала при това тесто.

# 716
Бихте ли ми препоръчали рецепта за малки хлебчета - като за хамбургери Praynig

# 717
dunia53, прекрасно ти е хлебчето, дано и аз някога така да ги докарвам, моите или ще превтаса, или ще се спихне Laughing

Ами аз си правя по една и съща рецепта.Не обичам пълнозърнестите и ползвам само бяло брашно тип 500.Всеки има различен вкус.Когато правиш хляб по дълго време то се свиква и няма никакви издънки.ето и моята рецепта

400 мл.вода
5 супени лъжици олио -мерителната от машината
3 чаени лъжици сол -мерителната от машината
2 супни лъжици захар -мерителната от машината
2 супени лъжици оцет- мерителната от машината
700 грама брашно
14 грама жива мая. Едно кубче го разделям на 3 и правя 3 хляба с него
В процеса на измесване може да се наложи добавяне на брашно,за да се получи хубава топка тесто.
dunia53, кажи ми моля те този оцет къде се слага, аз май в моите рецепти оцет като съставка не  съм срещала newsm78

# 718
  • Разград
Бихте ли ми препоръчали рецепта за малки хлебчета - като за хамбургери Praynig

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12963047#msg12963047
Много апетитно изглеждат.Аз не съм ги правила,но това ще са ми следващите питки.
И още една http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg3543660#msg3543660
Тези много пъти съм ги правила и са чудни.

Стар,оцета се слага към течните продукт,т.е. към водата.Просто го слагаш и готово.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 10:16 от max-mama

# 719
Max-mama, благодаря за рецептата   bouquet
Нали мога да го замеся  и да го оставя да втаса в машината, а после да оформя питките?

Общи условия

Активация на акаунт