Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
  • Разград
Max-mama, благодаря за рецептата   bouquet
Нали мога да го замеся  и да го оставя да втаса в машината, а после да оформя питките?

Без никакъв проблем. Peace

# 721
  • София
Здравейте! От снощи и ние сме с машина за хляб! Още я гледам като изкопаемо.. Сега мисля да я тествам с рецепта от книжката...  Имам много въпроси и се връщам да разглеждам темите... Ако някой има Zelmer моля да пише, за да питам и питам Simple Smile

# 722
  • София
dunia53, прекрасно ти е хлебчето, дано и аз някога така да ги докарвам, моите или ще превтаса, или ще се спихне Laughing

Ами аз си правя по една и съща рецепта.Не обичам пълнозърнестите и ползвам само бяло брашно тип 500.Всеки има различен вкус.Когато правиш хляб по дълго време то се свиква и няма никакви издънки.ето и моята рецепта

400 мл.вода
5 супени лъжици олио -мерителната от машината
3 чаени лъжици сол -мерителната от машината
2 супни лъжици захар -мерителната от машината
2 супени лъжици оцет- мерителната от машината
700 грама брашно
14 грама жива мая. Едно кубче го разделям на 3 и правя 3 хляба с него
В процеса на измесване може да се наложи добавяне на брашно,за да се получи хубава топка тесто.
dunia53, кажи ми моля те този оцет къде се слага, аз май в моите рецепти оцет като съставка не  съм срещала newsm78

В подбалканските краища добавят оцет като заместител на киселинност, която да направи структурата на хляба по здрава (демек помага на маята) - аз слагам една ампула от 100 ml витамин С. Замесва се в тестото заедно с другите течни продукти. Тука не знам как е ?

# 723
В подбалканските краища добавят оцет като заместител на киселинност, която да направи структурата на хляба по здрава (демек помага на маята) - аз слагам една ампула от 100 ml витамин С. Замесва се в тестото заедно с другите течни продукти. Тука не знам как е ?
Star, аз слагам пресен лимонов сок (Ердинч или дядо хаджия бяха писали за това някъде в предишните теми) във водата. Много добре ми се получават хлябовете.

# 724
  • в обкръжаващия ме хаос
Имам въпрос за хляба на балончета. Тези от вас, които са го пекли в машината, коя програма използвахте? Аз мисля да го пусна на основната  newsm78   bouquet

# 725
  • София
Имам въпрос за хляба на балончета. Тези от вас, които са го пекли в машината, коя програма използвахте? Аз мисля да го пусна на основната  newsm78   bouquet

Аз го пекох на програмата за печене. Иначе няма как да го извадя да го оформя, и да продължа с която и да е програма.

# 726
mimi flax, дядо хаджия , благодаря за информацията, и аз така ще пробвам или с оцет или с лимонов сок , пък може и с ампула Вит.С,пък видим какви ще ги сътворя.

# 727
  • България
Поли питаш за брашна. Аз основно ползвам Панино. Последния път взех брашна от Мелницата след Асеновград в посока Бачково. Много са добри брашната, на тебе ти е близо. Брашното е пакетирано.

Alisa, а пълнозърнесто брашно на Panino ползвала ли си? От Метро си купих миналата седмица такова, но тъй като имам отворен друг пакет, още не съм го пробвала. Беше много евтино - само 66 ст. , а това, което купих по- рано е 1,48 лв на единия магазин на СБА в Добрич.
Да ползвала съм. Но след като ползвах пълнозърнесто от мелницата при Асеновград, видях, че има голяма разлика.

# 728

да, малко са  newsm78
180+80+10+6+5+50+175+150+7=670g
А от тези 180 вода, не се ли изпарява част? Примерно днес правих италиански хляб. Измерих го 580грама, а съм слагала 400гр брашно и 260мл вода.

естественно е че се  изпарява,
изпарява се близо някъде % 20 от общото тегло на продуктите в рецептата ,
в резултат от 670г рецепта ще се получи близо 550г хляб

благодаря за вниманието  Hug

# 729
момичета имам нужда от помощ някъде в темите имаше линк към рецепти за пити но не се сещам точно къде и немога да ги намеря бихте ли ми помогнали ще съм ви много благодарна

# 730
svetlana, напоследък често правя медената погача на кафе със сметана. Не знам дали е това, което търсиш, но се получи от раз и е много вкусно. Рецептата е 1-2 стр. след снимката.

# 731
момичета имам нужда от помощ някъде в темите имаше линк към рецепти за пити но не се сещам точно къде и немога да ги намеря бихте ли ми помогнали ще съм ви много благодарна

Ето я моята питка!

Hug

# 732
alina_si, рецепта за питка със сиренце си нямах, сега ще опитам първо твоята! Много добре изглежда!  Hug

# 733
alina_si, рецепта за питка със сиренце си нямах, сега ще опитам първо твоята! Много добре изглежда!  Hug

Опитай, аз тази правя редовно, става и без сиренце. Simple Smile

Hug

# 734
момичета страхотни сте благодаря ви от сърце

Общи условия

Активация на акаунт