Отговори
# 660
Васко май се разболява  Cry още не му текат сополи, но му е трудно да диша докато спи, май му се запушва носа и се прокашля 1-2 пъти. Дадох вит.Ц и осцило. Знам, че хиляда пъти е коментирано даже първо проверих с търсачката,за да не ви тормозя, ама не се ориентирах съвсем Blush как се дава коризалията Дес, Галакси  Praynig. В упътването пишеше май по 1 на всеки час. А клеевата тинктура - прочетох, че се разрежда така :10 капки физ.разтвор с 5-6 клеева, но по колко се капят в носа и на колко време? и как да разбера дали е алергичен  newsm78(към мед не е). А всъщност двете едновременно нужно ли е да ги давам щом и двете са за хрема  newsm78. А освен тях двете осцилококцинум да давам ли? Ще ме извините ама съм гола вода с лекуването на детето  Blush ooooh! дори съвсем случайно имах осцилококцинум и витамин вкъщи Crazy, крайно време е да се снабдя  Blush.
Дано да е просто понастинал така си чакахме рождения ден Cry
Връщам се да ви прочета.

# 661
Лилчо, аз давам Коризалията 4 пъти по едно хапче. Но май може и по едно през два часа. Ето какво имам за клеевата от някоя от нашите мами:

10 капки клеева тинктура се смесват с 10 мл. Na Cl (това мисля е натриев хлорат или физиологичен разтвор, не ме бива в химията   ) и една ампула от 2 мл. витамин Ц. И да помагат за всякакви сополи   , но действат по-бавно, като всяко хомеопатично. Капят се по 2 капки във всяка ноздра по 4 пъти на ден.

Няма проблем да ги комбинираш двете. Дано бързо пресечете сополките. Hug

# 662
  • София
Здравейте, прекрасници!

Навън стана едно коледно, студено, а мен ме мързи да дишам... За месене на сладки и каквото и да било подобно дума не може да става.

madchen Преди известно време ти изпратих  нещо, което е минало през 9 планини в 10, но стигна ли до теб, все пак?

*Весето* Като се тръшне обяснявам, опитвам се да говоря, но ако не помага го оставям да се натръшка и да му мине. Ако започне да се търкаля по земята и да крещи ми става смешно, признавам, не мога да се въздържа и се смея. Мисля, че ако се впрегна ще го разбере и луда ще ме направи. Гледам да не става драма. Децата си се тръшкат, нормално е, опитват до къде могат да стигнат и с какви средства ще ни се наложат. не го приемай като твоя грешка и не се ядосвай. тепърва много тръшканици ни чакат. Според мен, важното е да не отстъпваш пред тръшкането, да обясниш, че и да плаче 100 часа няма да се промеят нещата, че разбираш разочарованието и, но така стоят нещата. Хубавото е, че като обясняваш тези неща можеш успокоиш и себе си. От Юлчето съм запомнила и правилата за превенция на подобни неща- детето да се храни, салага да спи или премества в друго помещение преди да стане недиалогично.

Толкоз от мен. Може и да си полегна с тази ленност днес. Хубав ден!  bouquet

# 663
  • Хасково
Да, едва сега започват тръшканиците Tired и едва ли това ще е най-страшното Mr. Green.
Просто тогава (при този случай), Стела не се успокояваше от нищо, колкото повче обяснявах и говорех, толкова по-силно плачеше, въпреки спокойния тон. Опитите ми да я гушна завършваха с бутане и ритане Sad, разсейването с нещо друго, пак се увенчаваше с неуспех.
Просто явно й се спеше, май това е проблема Confused. Страхувам се такова поведение от нейна страна да не стане тенденция. В смисъл, че по принцип е кротка, доста чувствителна, лесно пуска крокодилски сълзи от нищо, но бързо се успокоява и все с нещо ще се разсее и спира да плаче. Но тогава нищо не помогна . Дали е било моментно или да очаквам, че ще е така за напред? Надявам се, НЕ! Praynig

Но да не развалям Коледния ви дух Hug Весело изкарване пред фурната, на тези, които ще се заемат с меденки и курабии. Аз като Галето и Дита, не съм по сладкарските изкуства  chef
Мога да правя само крем карамел и един супер проС както вика мъжа ми сладкиш с ябълки. Другото са обикновени манджи
Целувкииии!

# 664
  • София
Весе има такива моменти, в които нищо не помага, а успокояването изнервя детето още повече. Кой знае дали е било само единствен епизод. За мен правилото е да не реагирам емоционално, да се опитам да погледна от веселата страна на нещата, защото виждам, че ако нещо подобно ме докачи повече вероятността да се повтори е много голяма. лятото моят младеж не искаше да ходи, а искаше да го нося постоянно. Оставех ли го на земята започваше да пиши и да се тръшка, докато не го взема. Crazy няколко пъти му се вързах и той се окуражи да продължи в същият дух. после го приех от забавната страна, седнах и аз до него и му казах, че и аз не искам да ходя и ще чакаме някой да ни вземе и да ни носи двамата. Той стана и започна да ме дърпа, защото му се ходеше на плаж, а аз се тръшнах и казах, че няма, няма, няма да ходя. Стана му смешно и повече не го е правил. Сега понякога ляга и пищи, защото иска нещо точно сега и веднага, но като види, че няистина няма да му се получи и не ядосва или плаши решава да не се хаби. но подозирам, че ще продължава да опитва. И това ще мине. Hug

# 665
Ditta много мерси  Hug Успех на прегледа  Hug
Весе миличката сигурно ти се е скъсало сърцето с тази малка бърборанка  Heart Eyes. Васко е цар на тръшканиците и всеки път реагирам по различен начин в зависимост какво е психическото ми състояние в момента Laughing. При него е най-добре да му отвлека вниманието още в началото, т.е. да не допускам големи ревове и тръшканици, че става страшно. Иначе обяснявам по много пъти, че го разбирам, но защо не може, ама общо взето нечути приказки Crazy. Но съм забелязала, че ако е на кеф разбира от раз, ако е решил, че ще е крив този ден и 1000 пъти да обясня все тая, невероятен инат е, може да реве, да се хвърля и да се тръшка с часове и обикновено като види, че съм наистина непреклонна и му кажа, че не може да направим еди си какво, но ако иска да дойде да се гушнем и той идва, но това е като се е уморил от реване накрая  Mr. Green.

За тае-бото - луд фен бях навремето, преди да почна да раждам Laughing.  Ходех 3 пъти седмично на всякакви спортни занимания, редувах ги да не ми омръзват, даже и кварталите сменях  Laughing. От тае-бото съм най-доволна и то при бате Емо в Славия. Изобщо там съм доволна и от другите гимнастики. Мойта дружка продължава да си ходи там още. А на мен сега хем ми е в квартала, но ...

А по сладката тема (меденките и кексчетата)...ще ме довършите,а нямам нищо сладко вкъщи Sad, пазя се. След питката на Деян дояждах 1 седмица сладки неща, че пак се бях презапасила и дори си помислих, че съм намразила сладкото, но уви нищо подобно, само за кратко ми се прокрадна тази мисъл Laughing

# 666
  • Хасково
Боянка, мерси за споделеното Hug. И аз винаги и за всичко си повтарям като в онази притча "Няма да е все така" Peace
Лилчо, много  Hug и  Heart Eyes за Васко и бебчо! Бързо оздравяване! За клеевата тинктура, знам това, което Дита е написала, а Коризалия не съм давала. Rolling Eyes

# 667
Лили - слагам сребърна вода 10 мл и 5к.клеева тин-ра и капя в нослето, Коризалията съм давала при сериозни симптопи през час, но не повече от 6 бонбонки/хапченца/
Веси - аз оставям Ники да се налигави, след това започва да мята настрани тежки играчки и се захласва с едни престорени плачове, странни физиономии и въртене на очите, всичко от яслата пози и т.н. Вчера дори се заинати за нещо, дори не му говорех и успокоявах. Оставих го да му мине, често повтарям неговите действия и звуци и той се забавлява изключително много, бързо забравя за лиготиите и се успокоява.

# 668
...продължавам с идиотските въпроси: клеевата ако я давам през устата (защото подозирам, че няма да ми даде да капя в носа) смесвам ли я пак с физ.разтвор или нещо друго или ей така чиста я капвам във водичката и му давам да пие?
Питам подробно, че сега ще поръчвам на милото да ми ги купи тези неща и да не пропусна нещо. А сега като стане Васко ще го видя на какъв хал е?
Весе, Гале  Hug Hug

# 669
  • София
спими сееееее, едва гледам..не е честно Tired

# 670
Лили - абе то никой не ни дава и на нас д аим капем в нослетата тези неща, ама опитай, то целта е да се отпуши нослето иначе през устата е полезно/разреждаш в сокче, мляко и там каквото решиш. Но да е в нослето разтвор или с витС или сребърна вода или физ.раз-р.

# 671
Лили - абе то никой не ни дава и на нас д аим капем в нослетата тези неща, ама опитай, то целта е да се отпуши нослето иначе през устата е полезно/разреждаш в сокче, мляко и там каквото решиш. Но да е в нослето разтвор или с витС или сребърна вода или физ.раз-р.
мерси  Hug

# 672
 Shocked Какво сте се разписали всички, вие меденки няма ли да печете  Mr. Green
Не мога да ви изчета, довечера трябва паралелни страници да отварям, за да мога да се изкажа по всички въпроси  Laughing
Чао засега! Чакам Елица да се събуди и не искам да почвам да пиша, че каквато съм Мара Подробна...  Crazy

# 673
  • Варна
И аз до тебе Катюш  Wink

Оня на опашката да си признае кой е  Mr. Green

Оф и аз от кога ви чета с тези капки, и не си ги записвам, ама като ми опре яйцето на д***то и аз ще питам  Blush

# 674
  • София
 Party събрахме се. Аз да ти кажа точно днес обеснявах, че съм създадена сиг да съм мечка- приличам на такава напоследък и този сезон си мечтая да спя зимен сън  Blush

Общи условия

Активация на акаунт