до майките, чиито ДЕЦА ХОДЯ НА ПЛУВАНЕ

• 14 429
  • 59
  •   1
Отговори
Калоян, който е на 5 и половина тръгна на плуване.
Вече 4 пъти ходи и освен да стои в ъгъла на басейна, почти нищо друго не прави.
Днес за час и 15 мин стоене във водата ЕДИНСТВЕНОТО, което прави, е треньора да го дръпне с един прът от единия край на басейна до другия, а през останалото време изобщо не се е занимавал с тях.
Винаги стоя и го наблядавам и от 60 мин, 50 мин детето седи в ъгъла на басейна и гледа, а треньора се мотае нещо и така протича часа му.

Първо ми казваше (треньора): нека свикне с водата. И аз бях ОК.
Ама вече 4ти път нищо, излиза премръзнал...
Това нормално ли е?
Как протичат часовете при вашите деца? (които са на тази възраст)

# 1
Моят син ходеше на Спартак ... по - малък е и вече не иска да ходи , защото го мързи , но това е друга тема .
Тренъора много се занимаваше с него . Държеше го с ръце , после им даваше задачи и плуваха с такива надувки не ръцете .
Абе , много се занимаваше . Аз съм очарована от тренъора , просто моето диване е едно  ooooh!
Това , което описваш не е нормално .

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 19:39 от Pipinka

# 2
Това , което описваш не е нормално .
И аз имам такива подозрения  newsm78

# 3
  • Варна
Дария започна горе-долу на тази възраст. Никога не е стояла да свиква с водата.От първата тренировка  плува с дъска от единия до другия край на детския басейн. Треньорката й Вили също е при тях във водата,показва на всеки,придържа ги,изпъва ръчичките. На края на тренировката играят на стотинка - Вили хвърля монета  във водата и победител е този,който я извади. Така протичаха тренировките докато беше в малкия басейн.

# 4
kalli, мислиш ли че детето иска да ходи на плуване? Защото ако иска и нищо не прави, нещо го притеснява и треньора не го насърчава. Робен също е от 4 пъти на плуване. Първият път стоя около 10 минути и гледа и се адаптира, после от единия край отиваше до другия, но само когато треньорката му кажеше. Тя никак не беше сигурна, че той ще може да се включи в групата, защото останалите деца са между 4 и 6 години. Втория път започна да се включва и правеше всичко, което правеха останалите деца, но винаги след тях, а не с тях. От миналия път започна да си прави упражненията. Обикновено те са: скачане в басейна, плуване с дъска по корем или по гръб, плуване без дъска - всички са с плувки на ръцете. После имат търсене на стотинки, тук Робен още не може да се включи и само подскача или плува от единия до другия край. Накрая имат време за игра, когато той често отново си взима дъската.
Записахме го толкова малък, защото той иска да ходи и много се радва винаги като дойде деня. Като го преоблечем тича към басейна и няма търпение да влезе; слуша треньорката и е много респектиран от нея - каквото каже, това е. Можеби заради желанието му и усърдието му и тя се съгласи да го вземе в групата.
Ако смяташ, че проблема е в треньора и това, че не мотивира достатъчно детето, смени мястото и човека  Simple Smile Но най-важното е малкия човек да има желание, да иска и да му харесва...

# 5
  • София
Дъщеря ми ходи на плуване и се държа в началото по същия начин. Някъде около десетия път вече свикна и започна като другите деца. Никога не съм настоявала да влиза във водата, нито пък треньора. Но аз си познавам дъщерята, защото тя реагира така на много неща. На английски език и на народните танци пак сума ти време си стоеше така докато сама не поиска да  започне и тя като другите деца. Дори в началото госпожата по народни танци не искаше да ми  вземе парите, защото детето не искало да играе. Просто на някои деца им трябва повече време да се адаптират.

# 6
Калоян няма търпение да отидш на плуване и като му кажа, че ще го спра почти се разревава. защото аз го водя и с малкия, който полудява в чакалнята, къпя го после в женската баня, докато малкото овършава банята и джопа във водата по каналите...  Shocked
Така че го водя САМО ЗАЩОТО детето иска.

Той има страх от водата и 1вия път ми се стори напълно нормално да не прави нищо. После обаче се отпусна - сам плуваше свободно, с плувки на ръцете и треньора каза, че имал голям напредък.
И като тръгваше за басейна, Калоян само повтаряше как ще плува, как ще прави каквото каже трен'ра и прочее.
ама аз нон стоп го гледам последните 2 пъти. Ами то треньора изобщо нищо не го кара да прави  Shocked Или е извън басейна, или стои на един стол  Close
Леле, вбесих се направо сега като се замисля  #Cussing out

# 7
а къде водите децата? аз в Академик, защото ми е много близо

# 8
  • София
а къде водите децата? аз в Академик, защото ми е много близо
Аз в Дианабад,защото е срещу нас:)

# 9
аз го водя в Спортната палата  Simple Smile
Щом иска да ходи, сменете мястото или треньора...

# 10
Не.
Няколко пъти наблюдавам трениравки на дъщеря ми, която е на същата възраст.
Влизайки в басейна прави няколко дължини на басейна с макарон или дъска, след това скокове с макарон, и накрая дърпане с макарон - за което споменаваш.
След тренировката има друга игра в джакузито - хвърлят им играчки и те се гмуркат да ги вадят.

# 11
  • София
Кали, според мен сменете треньора...не  е нормално 4-ти път и детето да стои отвън. Как да свикне детето с водата, като само я гледа?!? Душата, като го знам колко е раним, а в същото време не го показва и си го представих как гледа...Може би трябва някой по-активен треньор или направо сменете басейна, ако няма друг.
Любака ходи в ДГ и се гмуркат и скачат...това е, което му се откъсва от сърцето да ми сподели.

# 12
Много искам да запиша синът ми на плуване, още по-важно е че той самият го иска. Сигурна съм, че ще му доставя голямо удоволствие, личи си от плажа през лятото.  Само се притеснявам , ако го запиша сега, зимния сезон, дали няма да ми боледува повече, имате ли поглед? newsm78 Или да почакам до края на пролетта?

# 13
Села, ние ходим в Младост при Васко.Аз съм изключително доволна от тренъора!!През цялото време се занимава с децата -работи с всяко по отделно , измисля игри.Обикновено се образува групичка от 7,8 деца.Водата е достатъчно топла и помещението също.Аз нямам притеснения относно разболяване и смятам да продължим през цялата зима, точно когато е най-необходимо на децата да им се осигури някакво раздвижване в лошото време навън.

# 14
Села, ние ходим в Младост при Васко.Аз съм изключително доволна от тренъора!!През цялото време се занимава с децата -работи с всяко по отделно , измисля игри.Обикновено се образува групичка от 7,8 деца.Водата е достатъчно топла и помещението също.Аз нямам притеснения относно разболяване и смятам да продължим през цялата зима, точно когато е най-необходимо на децата да им се осигури някакво раздвижване в лошото време навън.
Къде в Младост има басейн?

Общи условия

Активация на акаунт