до майките, чиито ДЕЦА ХОДЯ НА ПЛУВАНЕ

• 14 434
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • В светлината на слънцето
Кали, и Теди ходи на плуване в "Академик", но аз съм много доволна. Всеки път минава поне няколко дължини на басейна - къде с топка, къде с дъска, къде без нищо пред себе си. Кара по корем и по гръб. Засега не включва активно ръцете, тъй като с треньора още отработват правилните махове с крака. Иначе е много стабилна и вече ще й махат надуваемите плувки от ръцете. Но в началото - може би първите два урока и тя се придвижваше с помощта на металната тръба. Обаче много бързо се отпусна и започна сама да шари из басейна. Една от форумските мами също води там момченцето си и ми разказа, че синът й имал страх от водата и стоял само до стената. Затова треньорът от втория път мисля, директно влязъл във водата при детето, за да може то да се отпусне. В интерес на истината и нашият треньор се заседява понякога на стола, но винаги следи какви ги върши детето и съответно дава разни задачи. Теди още не е стигнала до етапа с гмуркането. Но тя ходи на плуване едва от това лято - юли месец. И съответно пропусна август и септември, тъй като не бяхме в София, после пък имаше ремонт на басейна. Реално е ходила на плуване два пълни месеца само. Ако имате проблем с треньора, направо го смени с друг - там поне има много, така че имаш избор.

# 16
Лулумба, кой е вашия треньор?

# 17
Села, ние ходим в Младост при Васко.Аз съм изключително доволна от тренъора!!През цялото време се занимава с децата -работи с всяко по отделно , измисля игри.Обикновено се образува групичка от 7,8 деца.Водата е достатъчно топла и помещението също.Аз нямам притеснения относно разболяване и смятам да продължим през цялата зима, точно когато е най-необходимо на децата да им се осигури някакво раздвижване в лошото време навън.
Къде в Младост има басейн?
Във Варна- Дом Младост

# 18
Села, ние ходим в Младост при Васко.Аз съм изключително доволна от тренъора!!През цялото време се занимава с децата -работи с всяко по отделно , измисля игри.Обикновено се образува групичка от 7,8 деца.Водата е достатъчно топла и помещението също.Аз нямам притеснения относно разболяване и смятам да продължим през цялата зима, точно когато е най-необходимо на децата да им се осигури някакво раздвижване в лошото време навън.
Къде в Младост има басейн?
Във Варна- Дом Младост
ааа...не погледнах, че си от варна  Embarassed

# 19
sela, плуването е спорт, а той е здраве - повишава имунитета на детето през студените месеци  Simple Smile
като се изсуши добре и му се сложи шапка, няма от какво да се страхуваш...

# 20
  • Sofia
Малкият ми син ходи на плуване от м.г. Плуваше с плувки и дъска още от първия ден. От т.г. /вече е на 6/, махна плувките , а онзи ден го гледах за първи път. В началото правят упражнения , ритат във водата. След това плуват няколко дължини с дъска , а после - без / по няколко метра/. Децата се отпускат,  плуват с крака и ръце , а г-жата им подава металната тръба да се хванат. Накрая има скокове / любимото на моичкия  Wink/, и тренировката свършва!
 Само да спомена - аз не го къпя там! Тренировката му е от 17-18 ч., и вечер си го къпя в къщи!
 Е, радвам се ,че има и други малчовци , които тренират този хубав спорт   bouquet!
 Колкото за закаляването - вярно е на 100% /от личен опит с баткото  Laughing/.

# 21
  • Sofia
Намесвам се в темата да попитам каква е температурата на водата в басейна, в който плуват вашите деца?Моят син 2 пъти ходи на плуване, организирано от детската градина, водят ги да плуват в басейна на друга детска градина и се оплаква,че му се студено през цялото време.Госпожата,която ги води каза,че водата е 30 град.На мен ми се струва хладничко, а явно и на детето! А,може би грешката е моя,че го питах дали не му е студено и той сам нямаше да обърне внимание.
Освен това след двукратното ходене, се разболя, най-вероятно не от плуването, но сега се колебая дали да подновяваме.
Баща му е на мнение,че трябва да изчакаме до пролетта.
Истината е, че Влади е поизнежен, свикнал е да е по-облечен, ваната му пълня с доста топла към гореща вода и оттам идва дискомфорта.
На моя приятелка детето в Банкя плуват на 36 град.,което си е значителна разлика.

Най-вероятно ще го запиша на идивидуално плуване.

# 22
Намесвам се в темата да попитам каква е температурата на водата в басейна, в който плуват вашите деца?Моят син 2 пъти ходи на плуване, организирано от детската градина, водят ги да плуват в басейна на друга детска градина и се оплаква,че му се студено през цялото време.Госпожата,която ги води каза,че водата е 30 град.На мен ми се струва хладничко, а явно и на детето! А,може би грешката е моя,че го питах дали не му е студено и той сам нямаше да обърне внимание.
Освен това след двукратното ходене, се разболя, най-вероятно не от плуването, но сега се колебая дали да подновяваме.
Баща му е на мнение,че трябва да изчакаме до пролетта.
Истината е, че Влади е поизнежен, свикнал е да е по-облечен, ваната му пълня с доста топла към гореща вода и оттам идва дискомфорта.
На моя приятелка детето в Банкя плуват на 36 град.,което си е значителна разлика.

Най-вероятно ще го запиша на идивидуално плуване.

27 градуса е нормалната темп. на плувните басейни. ако е детски, тогава може и 30 да е. Ама 36 абсурд  Peace вредно е за сърцето

# 23
Chanel 5, а можеш ли да кажеш кога са часовете на тренировките. Лично на мен ми е по-удобно събота и неделя, когато почивам.
Иначе делничните дни ще трябва да ангажирам някоя от бабите.  sport027

# 24
  • София
Дъщеря ми ходеше на плуване, когато беше 4-5 годишна.
Не е имало период на свикване с водата. На първия урок треньора я караше на плува по гръб, като й помагаше с един прът. На втория урок тя вече се отпусна и плуваше без него. Когато не плуваха ги караше да се потапят и да правят балончета (да издишат).
Това стоене във водата и на мен не ми се вижда нормално  Thinking
Въпреки, че не се е спирала да плува през единия час пак излизаше премръзнала, въпреки 27-28 градуса на водата. После на горешите душове оправяхме нещата Wink.
Закаляванети си беше факт при нея - намали, да не кажа, че почти спря да боледува  Peace
За съжаление в момента не я водя никъде - баща й беше поел този ангажимент, но засега нищо не прави по въпроса  Crossing Arms

# 25
Синът ми ходи на плуване и смея да твърдя, че тая година на морето ни събра очите, може да плува, но лесно се уморява. Ходила съм на открити уроци - в басейна се справя чудесно, явно морето го уморява като се бори с вълните. Доволна съм, а забелязвам че и детето е доволно. Другото което е важно да се отбележи е че детето се закали от плуването.

# 26
Гердана,не знам Т на водата, но до колкото съм я пробвала мисля, че около 25.Ще попитам утре.Мисля, че твоето детенце може да се е разболяло не зависимо от Т на водата,а просто защото при толкова деца не ги обгрижват качествено- дали са си сложили шапките добре/ може да ходи с влажна коса после/, къде и как се обличат, веднага ли излизат навън и т.н.
Миналата година моят син също беше на плуване в ДГ,но басейна беше в самата градина, на долния етаж и не сме имали проблем.
Chanel 5, а можеш ли да кажеш кога са часовете на тренировките. Лично на мен ми е по-удобно събота и неделя, когато почивам.
Иначе делничните дни ще трябва да ангажирам някоя от бабите.  sport027
Всеки делничен ден има тренировка от 17 и 18.00 часа.Васко е на щат към Дом Младост и тренира децата дошли в дадения ден и час.Няма сформирани групи, но като цяло децата ги водят по едно и също време, така че ние например във вторник и петък от 18.00 се засичаме с едни и същи дечица.За почивните дни нямам инфо.

# 27
  • В светлината на слънцето
Кали, треньорът ни се казва Валентин, но как му е фамилията незнам. Случайно попаднахме при него. После се оказа, че имаме двама познати треньори там - един възрастен (много добър приятел на чичо ми) и една приятелка на майка ми (тя се казва Виолета мисля). Но не ми се искаше да сменям треньора, защото Теди се разбира добре с Валентин и определено има напредък. За един час тренировка например, Теди прави около 20 минавания открай-докрай на басейна, редувайки плуване по корем с плуване по гръб. Сега прекъснахме, защото беше болна, но като се върнем отново продължаваме по план. До месец трябва да махнем плувките от ръцете и вече да плува самостоятелно. Всъщност този резултат тя постигна буквално за два месеца тренировки - 2 пъти седмично. При това с прекъсвания. Аз лично съм доволна.
Температурата на водата в "Академик" е винаги 27 градуса. Знам, че това е нормалната температура за плуване, но е факт, че всички деца излизат с посинели устни и треперещи. С топлия душ после нещата се оправят.

# 28
  • София
Много искам да запиша синът ми на плуване, още по-важно е че той самият го иска. Сигурна съм, че ще му доставя голямо удоволствие, личи си от плажа през лятото.  Само се притеснявам , ако го запиша сега, зимния сезон, дали няма да ми боледува повече, имате ли поглед? newsm78 Или да почакам до края на пролетта?

Моят син беше горе долу на вашата възраст когато започна с плуването ,и аз се страхувах от същото ,но напротив заякна и някък си се кали ,дори престана да боледува.

# 29
kalli , моята дъщеря е колкото твоя син и ходи от една година на плуване. И при нея имаше такъв проблем , но след като сменихме треньорката имаме страхотни постижения. За три месеца се научи да плува гръб и кроул /като истинските плувци , както казва мъжът ми/, а от другата седмица започва да учи бруст.
Пожелавам ти бързо да намериш най - добрия треньор за детето!

Общи условия

Активация на акаунт