Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 072
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 45
Да ви кажа и мен най-много ме притесняваше клизмата и бръсненето.Оказа се,че изобщо не са толкова страшни или неприятни,а ако си и с контракции повярвайте няма и да забележите,че ви правят някоя от тези процедури.Но дори и да трябва да раждате секцио,не се притеснявайте,нито боли,нито е гадно.
И аз мисля така!

# 46
 Joy Да бе,хич не боли!Не обобщавайте така-това,че някой не го е боляло не значи,че никой не го боли! Peace

# 47
Всичко зависи от ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА нагласа.

На мен като раждах първия път не ме е боляло като ми правят клизма. В интерес на истината почувствах се много добре след като ми я направиха и се изходих. Аз бях с преносване 10 дни и ми я правиха в патолотията - там прези 6 години имаше топла вода и си беше нормално.

Но никога няма да забравя забуждането ми в 6,30 сутринта. Сестара ме побутва леко и казва "Ставай да ти правим клизма и да ходиш да раждаш". След 10 дни чакане, с кеф отидох да ми провят клизма.

Просто трябва човек да се нагласи ,че го чакат много неща и не всички ще са приятни. Ако си се притиснил и стегнал може и да боли, но ако се отпуснеш - поне мен не ме болеше

# 48
Клизмата не е най приятно изживяване там. Ако можете момичета направете си я в къщи преди да тръгнете. А и се избръснете ще се чувствате по добре. И това е правилно че след като ти "налеят" сапунената вода е добре да изчакате малко. Тоалетната там е много тясна и постоянно някои чука на вратата. Аз като раждах имаше топла вода и можах да се измия.

# 49
pebs, аз не обобщавам, а споделям какво мисля за клизмата.

# 50
  • София/Варна
Здравейте
Сигурна съм, че някой беше писал тел. на ЖК в Тина Киркова,но така и не го намерих.
Дали може някоя мама да ми го напише, че на 19,11 съм на ЖК а с тоя грип не знам какво да правя

# 51
Преди почти 4 години, когато отидох в ТК за планово секцио, ме питаха в приемния кабинет взимала ли съм очистително предния ден. За съжаление не бях, та не ми се размина клизмата и на мен. Още тогава реших, че раждам ли пак там, ще се подготвя предварително. Ако живот и здраве, докарам до планираното секцио ще взема очистително предния ден, пък на следващия ако акушерката е чак пък толкоз изпълнителна / което ще е голяма рядкост/, ще я възрадвам и ще я оставя да ми направи. Съвет - когато водата е в червата, някой каза, да се лежи колкото може повече. Аз ще добавя към това - да се лежи най-вече на ляво.

За катетъра - неприятно е, но се преживява. То, само катетъра да беше... с мед да го намажеш. Усеща се лек натиск, след това леко пробождане /както при вземане на цитонамазка например/ и после силно усещане, че ти се пишка. Това е /освен, ако не изтеглите късата клечка и не се падне някой дзвер с две леви ръце/.

# 52
Здравейте
Сигурна съм, че някой беше писал тел. на ЖК в Тина Киркова,но така и не го намерих.
Дали може някоя мама да ми го напише, че на 19,11 съм на ЖК а с тоя грип не знам какво да правя

Телефона не го знам, но днес бях на ЖК и всичко си беше ОК. Мериха ме и кървно и преглед имах, все едно няма епитемия. С това изключение че някои бременни бяха с маски.

# 53
Привет,
Имам въпрос към вече родилите мами. В декемврийската тема вече питах, но нямаше отговор.
Досега не бях ходила в ТК и не познавам никой там, но частния ми доктор ми препоръча д-р Арабаджикова за раждането. Видях я веднъж и ми се видя мила и отзивчива, но не знам нищо друго за нея (освен препоръките на док).
Та ако имате някакви отзиви за д-р Арабаджикова, ще ви бъда много благодарна да ги споделите с мен.
Мерси Simple Smile

# 54
Здравейте мами!На 6.11.2009г. родих моята малка дъщеричка в Тина Киркова.Бях без избор на екип и останах много доволна.Приеха ме предната вечер с контракции и тъй като не исках система с окситоцин ме оставиха да поспя в предродилна.Сутринта,когато контракциите вече бяха доста силни системата вече беше неизбежна.Нито в един момент не ме оставиха сама и никой не се е държал зле-напротив,обръщат прекалено много внимание на всички.И за бебетата се грижеха добре,и на всичките ми въпроси са отговаряли.Не съжалявам че избрах тази болница! Wink

# 55
  • София
Здравейте мами!На 6.11.2009г. родих моята малка дъщеричка в Тина Киркова.Бях без избор на екип и останах много доволна.Приеха ме предната вечер с контракции и тъй като не исках система с окситоцин ме оставиха да поспя в предродилна.Сутринта,когато контракциите вече бяха доста силни системата вече беше неизбежна.Нито в един момент не ме оставиха сама и никой не се е държал зле-напротив,обръщат прекалено много внимание на всички.И за бебетата се грижеха добре,и на всичките ми въпроси са отговаряли.Не съжалявам че избрах тази болница! Wink
дано да са подобрили отношението си от преди 2 г - ( когато питах нещо ми казваха - "питай си лекаря които си избрала" )
за катетъра на сестра ми помолила да е след упойка и те уважили молбата ( влезе в 9 и в 10 ни показаха бебето - ражда секцио)
леко раждане

# 56
  • София/Варна
Благодаря за отговора

zeni_bo да ти е здраво детенце и много да те радва

# 57
  • Къде ли не
Момичета, малко инфо от днес: Карантината е удължена до 20.11 в болницата. Планово секцио няма да има до тогава, но ако някоя мама дето е за секцио се разражда, ще й го направят. Консултации се извършвали само на жени от 8 месец нататък.
ДесиХ3, акушерката каза само, че има риск и за това не правят, а не че е масово да има заразени.

# 58
  • София
Мен пък клизмата не ми е била гадна или неприятна.Не се шашкайте от нея.

На фона на родилните болки изобщо не я усетих, честно казано Mr. Green

# 59
Аз съм в 6-ти месец и днес бях на ЖК, никой не ме е върнал или да ме пита защо идвам. Измериха ме, дадох си кръв и урина, докторката ми си ме прегледа - без никакви проблеми или забрани.

Общи условия

Активация на акаунт