Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 079
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Само да добавя за клизмата.. наистина е добре да се задържите в легнала  ( знам че е трудно) положение колкото се може по дълго. Даже да се завъртите  на лява и дясно по няколко миниту... така течноста прониква по на вътре в червата и  промивката е по-добра.
Само незнам дали има условия в приемната стая....
Там е работата, че освен една кушетка за тоновете.....и едно магаре- друго няма Naughty Crossing Arms
А и ако се "уцелят" няколко родилки.....всичко минава на конвейер.
Аз имах късмет, че бях единствената- и в приемния, и в предродилна и целия персонал само мен обслужваше Mr. Green

# 31
  • Къде ли не
Аз преди по - малко от две години, като влезнах в тоалетната след клизмата се почуствах ужасно зле и аз не знам точно от какво. За това тоя път ще си я правя сама в къщи ( където има и топла вода Simple Smile ). Разбрала съм се с докторката взела съм си клизма. Клизмата се казва "енема балкан" и е същата каквато ползват в тина киркова.
Ако се ходи през нощта портиера ще ви насочи към един кабинет, който е на първи етаж и от там ще ви пратят горе където вече ще ви приемат за пред родилна.

# 32
  • София
ПОЗДРАВИ вместо запис Peace

# 33
  • София
Разбрала съм се с докторката взела съм си клизма. Клизмата се казва "енема балкан" и е същата каквато ползват в тина киркова.
дали ще повярват ако си направиш в къщи  Rolling Eyes наистина е по удобно
как се прави в домашни условия  "енема балкан" ... има ли упътване  Thinking
и на мен клизмата и катетъра ми бяха неприятни , от сега съм се запазарила катетъра да ми е след упойката  Blush

# 34
  • Къде ли не
Ами още с първото раждане на училището за бременни в самата болница ни казаха, че който се чуства неудобно да му правят клизмата в болницата, може да си я направи в къщи. Но мисля, че за да ти повярват все пак трябва си предупредила доктора, ако си с избор на такъв, предварително. Да, има упътване и представлява едно пласмасово шише с много тънък накрайник, който се поставя в ануса и се изтисква течността от него.

# 35
Много съм благодарна на споделилите "клизменото изживяване". И още повече на тези, които дадоха идея, че може да се свърши вкъщи! Аз така или иначе съм си купила моя си клизма, но определено ще си я направя вкъщи, защото казаното до тук звучи много......неприятно да кажем. Още веднъж   bouquet
Само ми е чудно как ще издебна момента за нея, ама не пречи да се пробвам поне...

# 36
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Запис и от мен да следя темичката!

Да ви кажа и мен от клизмите и прочие ме е по-страх, отколкото от самото раждане  Crazy.
Така че, благодарности за споделения опит!   bouquet

И аз съм записана за Отворените врати на 18-ти и сега започвам да дрънкам, за да питам дали ще има! Ако се свържа - ще пиша!

И аз мисля, че идейката да се сложи списъка за болницата в началото на темата е добра!

Поздрави и усмивки на всички мамита!

# 37
Мен пък клизмата не ми е била гадна или неприятна.Не се шашкайте от нея.

# 38
  • София
попитах , защото сестра ми ражда преди 2 м . там и е казала че се е изходила в къщи , но тази която бе санитарка и казала с груб тон - сваляй гащи няма да ти се размине , а аз преди 2 г. когато раждах им казах аз съм ходила в къщи преди да тръгна ( бях планирано секцио и постъпих в болницата в деня на раждането ) и тогава доктора ми каза хайде тогава и ми се размина (но беше по случайност в приемната с мен , ако го нямаше - едва ли ). клизмата и катетъра са най неприятно иначе раждането си е емоция , а като видиш бебето с мъничките ръчички забравяш всичко и мислиш само как да го гушнеш . Hug Hug Hug

# 39
  • Тракийка в Софийското равно поле....
А пък защо пък катетър беееееее!?!?  ooooh!

# 40
На мен ми беше най-притеснено за упойката,а не я усетих.Най-гадното беше катетъра! Sick

# 41
  • София
запис

# 42
  • Къде ли не
Катетъра се слага на мамите раждащи секцио.
Деси, и на мен клизмата не ми е била неприятна, даже мога да кажа, че акушерката беше изключително внимателна. Чак после когато отидох в тоалетната ми стана лошо и аз това искам да избегна. Другата причина, е че ходих на курс на " естествено" където беше поканена една акушерка от пазарджик, която каза че при тях отдавна не правят клизми най - малкото защото може да се предаде някаква инфекция като хепатит б например.

# 43
....клизми ,най-малкото защото може да се предаде някаква инфекция като хепатит б например.
Shocked Е как става?Егати,сега остава да ни заразяват с хепатит.Истината е,че с първото раждане ми правиха индивидуална клизма за еднократна употреба,ама втората беше с маркучето с чайника... Crazy

# 44
Да ви кажа и мен най-много ме притесняваше клизмата и бръсненето.Оказа се,че изобщо не са толкова страшни или неприятни,а ако си и с контракции повярвайте няма и да забележите,че ви правят някоя от тези процедури.Но дори и да трябва да раждате секцио,не се притеснявайте,нито боли,нито е гадно.

Общи условия

Активация на акаунт