Размер на главичката 3-4 седмица по-голям

• 1 172
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,мила майки. Малко съм притеснена. До 20 г.с всички мерки на бебето ми бяха еднакви. Сега съм в 33 г с и от 2 месеца изкарват главичката с 3-4 седмици по-голяма. Попитах изрично дали е притеснително и казаха,че не било,но аз съм си паника. На някоя от вас случвало ли се е?

# 1
  • Телиш/Плевен
Измерванията не са съвсем прецизни и е нормално да има разминавания. След като лекарят е казал, че няма повод за притеснение, значи всичко е наред. Все пак можеш да се консултираш и с друг, ако така ще си по-спокойна.

# 2
  • Бургас
Синът ми вървеше с 2-3 седмици напред според измерванията до осмия месец. После пък изоставаше с една седмица. Не съм се притеснявала, точни мерки не могат да се вземат, а и стандартните мерки са ориентировъчни. Проблем е, ако има по-сериозни отклонения, за което лекарят щеше да предупреди.
Ако ще си по-спокойна, иди при друг за потвърждение.

# 3
стандатрните мерки ориентировъчни и не могат да служат за основание за притеснение

# 4
Спокойно, нормално е. При нас имаше моменти главата 2 седмици по-голяма, коремът 2 седмици по-малък, после пък сигурно обратно и какво ли не. От един момент нататък вече започват да се разминават мерките от средностатистическите, все пак до ген си е, всяко дете има различно телосложение.

Ако лекарите ти (стига да им се доверяваш) смятат, че не е проблем, то не се притеснявай изобщо. Ако продължаваш да се притесняваш потърси второ мнение. Но като цяло е доста често явление това нещо.

# 5
Благодаря,момичета, по принцип мъжа ми е с доста голяма глава, аз също като бебе съм била с доста големичка глава. Може би е генетично. Иначе съм минала 3 фетални морфологии и нищо притеснително не са видели - Слава Богу

# 6
  • Телиш/Плевен
Да, може и генетично да е, но все пак имай предвид, че измерванията няма как да са съвсем точни и е напълно нормално да има разминавания. Щом при феталните морфологии всичко е наред, значи съвсем няма за какво да се тревожиш. Леки оставащи седмици и здраво бебе на финала! bouquet

# 7
Благодаря,момичета, по принцип мъжа ми е с доста голяма глава, аз също като бебе съм била с доста големичка глава. Може би е генетично. Иначе съм минала 3 фетални морфологии и нищо притеснително не са видели - Слава Богу
.  И на мен на последнаа Фетална ми казаха ,че главата върви две седмици по- голяма,но че няма проблем,просто щял да бъде "по- главест" ,което било нормално за момчета ... И аз се притесних ,но след като казват ,че всичко изглежда наред, остава ми да им вярвам

# 8
Да, може и генетично да е, но все пак имай предвид, че измерванията няма как да са съвсем точни и е напълно нормално да има разминавания. Щом при феталните морфологии всичко е наред, значи съвсем няма за какво да се тревожиш. Леки оставащи седмици и здраво бебе на финала! bouquet

Благодаря, чул Ви Господ!

# 9
И при моето момче се видя разлика при втората фетална морфология, аз обърнах внимание защото виждах размерите на монитора. Жената дето ме преглеждаше изобщо не отвори въпрос за това. Като попитах само каза, че е в нормални граници и не е притеснително. Не му е голяма главата на детето, но има и с по-малки от неговата. На мъжа ми също не му е малка главата, та така.

Общи условия

Активация на акаунт