Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 078
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 15
Сигурно сте прави за 5 дена. Май зависи от това как е бебето дали не е на антибиотик и как е мама. Сега се сетих да ви кажа че поне 50% от бебчетата бяха на антибиотик включително и ние. Не знам дали е някаква вътрешно болнична инфекция. Опитах се да разбера ама без успех.

# 16
За антибиотиците - питах моя приятелка акушерка, която каза, че при приемането на родилката ти задават въпроси за това дали си карал инфекции през бременността, дали си боледувал от нещо или примерно си имала някакво възпаление - е ако си имал задължително слагали децата на АБ, нали ако нещо им се случи те ще отговарят. 100% съм сигурна, че няма вътре болнична инфекция - а в тоя грипозен сезон и с тия гъбички, от които всяка втора бременна се оплаква, няма как бебетата да не са на АБ Simple Smile

# 17
Аз така чух една акушерка да разказва на някаква нейна позната,че имали тежка нощ-здрави бебета не се раждали вече. Confused
Като се има впредвид,че всяка втора бременна е с кървене,зацапвания и т.н. ... Tired

# 18
За антибиотиците - питах моя приятелка акушерка, която каза, че при приемането на родилката ти задават въпроси за това дали си карал инфекции през бременността, дали си боледувал от нещо или примерно си имала някакво възпаление - е ако си имал задължително слагали децата на АБ, нали ако нещо им се случи те ще отговарят. 100% съм сигурна, че няма вътре болнична инфекция - а в тоя грипозен сезон и с тия гъбички, от които всяка втора бременна се оплаква, няма как бебетата да не са на АБ Simple Smile
Точно така е! Peace

# 19
Запис да следя темата , както и досега.

Съни , честита ти кукла. Да ти е жива и здрава и много да те радва

Аз пък вече съм на мнение, че каквато и мизерия да е все 3 дни ще се издържи, няма да живея там, все пак. Дано да се вредя за ВИП стая, а ако не стане - ще издържим където и да е. Важното е да сме добре с бебето.

# 20
Цветослава за Вип стайте последните два дена докато бяхме там  постоянно някои минаваше и питаше дали не искаме Вип стая. Ама аз така или иначе се очакваше да ни изпишат след 1-2 ден и реших че няма смисъл да се местим с бебка. Повече време бяхме изкарали вече там. То зависи колко места има в момента.

# 21
Как мислите, заради удължената грипна епидемия дали ще има Отворени дни на 18.11.?

# 22
Съни, честита ти принцеска!
Момичета и аз съм на консултация във вторник дано да няма проблеми. А иначе аз миналата седмица ходих за болничен и момичета в консултацията си бяха там и нямаше проблеми, нямаше и хора, но те ми написаха болничния. Мисля да звънна на лекаря ми в понеделник и ако случайно няма консултации в болницата да отида в частния му кабинет защото бебчо не съм го виждала почти месец и ми е домъчняло за него.

# 23
Амбър, пропускаш, мила някого, пропускаш....ама хайде  Wink  Hug

Имам едно процедурно предложение и едни въпрос.
1. Дали няма да е по- лесно да се сложи на началната страница линк или самия списък за постъпване в болницата, за да не се налага да я търсим/търсят толкова често.

2. Дали ще е удобно някоя от вече родилите момичета да каже как точно протича в най- общи линии приемането за раждане и най- вече процедурата с клизмата ме вълнува....Правят ти я и те оставят на нисък старт в коридора до тоалетната или как?

Hug

# 24
Как мислите, заради удължената грипна епидемия дали ще има Отворени дни на 18.11.?

Със сигурност ако епидемията остане до тогава Ден на отворените врати няма да има... Освен това нали казват, че са забранени и консултации, планови операции и т.н Аз бях записана в групата за 04.11. (а тогава дори не беше обявена още грипна епидемия в София), но срещата така и не се състоя именно зарад грипа Sad Още повече - незнам дали заради това, че групата за 18.11. вече е била запълнена или заради грипа да е било, но главната акушерка ми предложи да ме запише чак за следващата  среща (не запомних датата щото мисля живот и здраве до тогава вече да си гушкам бебето Simple Smile  - беше началото на м. декември, може би 07.12)

# 25
Амбър, пропускаш, мила някого, пропускаш....ама хайде  Wink  Hug

Имам едно процедурно предложение и едни въпрос.
1. Дали няма да е по- лесно да се сложи на началната страница линк или самия списък за постъпване в болницата, за да не се налага да я търсим/търсят толкова често.

2. Дали ще е удобно някоя от вече родилите момичета да каже как точно протича в най- общи линии приемането за раждане и най- вече процедурата с клизмата ме вълнува....Правят ти я и те оставят на нисък старт в коридора до тоалетната или как?

Hug

И аз да питам нещо в тази връзка (чела съм го някъде преди време в темата, търсих къде, но така и не открих...) - кой беше номера на кабинета, в който приемат? А ако отидеш за приемане през ноща има ли друг вход (както в Майчин дом например) или се напъхваш пак през централния?

# 26
Милейди,аз преди повече от 2 години раждах там,ама да споделя как беше за клизмата-правят ти я,слизаш от магарето в приемния кабинет,който има 2 врати-едната към родилното,та минаваш през тая врата,пресичаш коридора и са тоалетните. Peace Май бяха повече от една ,та няма страшно! Laughing Аз даже 2 пъти ги посетих! Blush
Malak Muk,кабинета е 210 май,но не съм сигурна за номера.Влизаш си през централния вход,качваш се на втория етаж,в ляво е вратата на приемния кабинет,а на среща са големите стъклени врати на родилното.Няма как да се объркаш! Peace

# 27
  • София
Милейди,аз преди повече от 2 години раждах там,ама да споделя как беше за клизмата-правят ти я,слизаш от магарето в приемния кабинет,който има 2 врати-едната към родилното,та минаваш през тая врата,пресичаш коридора и са тоалетните. Peace Май бяха повече от една ,та няма страшно! Laughing Аз даже 2 пъти ги посетих! Blush

Аз само да допълня, че е хубаво като ти вкарат сапунената вода и да постоиш с нея малко, а не веднага да хукваш в 00. Това ми го каза акушерката, която ми я направи, а тя ни беше близка позната Mr. Green Аз защото като слезнах от магарето и веднага я питам накъде да ходя и тя ми вика- стой малко, заникъде не бързаме Mr. Green и ми обесни, че ефекта е по-добър тогава.
Само да те предупредя, че точно преди година, в банята към 00 нямаше топла вода, беше почти студена и е доста неприятно да се миеш с леко хладко-студена вода. Вярно е, че се преживява, но си е неприятно. Не знам сега как е, може да са пооправили ситуацията, но с доста майки, раждали в Тк съм си говорила по въпроса- всички са се мили със студена вода. Освен това сифона беше позапушен и.....сещаш се какво се получава Embarassed
Моят съвет е да си вземеш едни мокри кърпички, с които да си забършеш тоалетната, все пак не знаеш кой е седял преди теб Sick Аз за тази цел си бях взела цял пакет и ми вършеха прекрасна работа в стаята по-късно Mr. Green

# 28
Аз пък питах "Още ли има?" и акушерката вика -Потърпи,че да не се налага да повтаряме! #Crazy
Иначе мокрите кърпи са си задължителни! Peace

# 29
Само да добавя за клизмата.. наистина е добре да се задържите в легнала  ( знам че е трудно) положение колкото се може по дълго. Даже да се завъртите  на лява и дясно по няколко миниту... така течноста прониква по на вътре в червата и  промивката е по-добра.
Само незнам дали има условия в приемната стая....

Общи условия

Активация на акаунт