Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 154
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 050
След секцио стояхме общо 4 нощувки, 1 в реанимация и после 3 в отделение, честно казано до последно се чудих кога ще ни изписват и след 4 нощувка на визитация ни казаха,че всичко е наред и ни изписват  Peace

# 1 051
Минималният престой след секцио е четири нощувки - една в реанимация и три в отделението.  На мен ми показаха дупето на малката веднага, след като я извадиха и после я отнесоха за преглед и тоалет. След около 5 мин ми я донесоха вече измита и увита като дюнер, оставиха я една-две минутки до главата ми да я целуна и след това окончателно я занесоха в детското. На другият ден, след като се настаних в стаята, можех да я взема при първото възможно даване на бебетата - мисля, че беше в 12 ч.

За мамите, на които предстои раждане в ТК - вече е задължително изискването да си носите нощница, независимо от начина на раждане!

# 1 052
Да се запиша и аз, не знам къде ще раждам живот и здраве и затова да се образовам за положението в софийските болници  Grinning

# 1 053
записвам се да следя темата  Hug
аз си следя бременността при Мая Василева в Св. Петка. тя си е кадър на ТК, но работи и във Вита. за нормално раждане, каквото аз искам, ми препоръча ТК. сега обаче като изчетох темата се зачудих има ли смисъл от избор на лекар, още повече че имаше и едно негативно мнение за нея. засега в кабинета е много любезна и обяснява всичко и не претупва, даже докато чакам, понеже винаги часовете вървят със закъснение, се дразня че е толкова спокойна и подробна, но като вляза аз и не усещам как минава времето  Grinning
ще я разпитам подробно как се случват нещата, но и аз съм си мислела преди да ви изчета, как така тя като си кара и смените в Св. Петка и във Вита, ако има някоя родилка с нормално раждане, се случват нещата?? вярвам на вече родилите майчета, че лекаря гледа да ти избърза раждането да мине в неговата смяна, а аз съм убедена че природата си е създала механизма, на който евентуално при проблемна ситуация може да се помогне, но не и да се насилват нещата. иначе не се кефя много на болницата и ако не бях при докторката досега, не бих я избрала, но пък ако няма смисъл да я избирам за раждането, защо изобщо да раждам там. и тогава пак изниква въпроса, а тогава къде да раждам?
от друга страна пък вип залата и вип стаята явно вървят с избор на лекар (макар за второто да не е сигурно че има, но поне си с предимство). ама пък ако избера друг лекар в същата болница(напр. д-р Киров, за който имаше много добри отзиви в темата), ще стане доста кофти ситуация с Василева.
направо вече не знам, съвсем се обърквам.  Cry

# 1 054
ако избера друг лекар в същата болница(напр. д-р Киров, за който имаше много добри отзиви в темата), ще стане доста кофти ситуация с Василева.
направо вече не знам, съвсем се обърквам.  Cry
   Не ги мисли лекарите.....На първо място си ти и бъдещето ти дете.Направи най-доброто за предстоящото раждане.Ако смяташ,че Киров отговаря на твоите изисквания,не се колебай,а му се обаждай още сега,без да губиш време.  Peace (лично мнение ).

# 1 055
Не ги мисли лекарите.....На първо място си ти и бъдещето ти дете.Направи най-доброто за предстоящото раждане.Ако смяташ,че Киров отговаря на твоите изисквания,не се колебай,а му се обаждай още сега,без да губиш време.  Peace (лично мнение ).

така е, но пък и не знам дали някой лекар би взел за раждане жена, която е следила бременността си при негов колега от същата болница? и изобщо се чудя има ли смисъл от избора на лекар, освен че това ти дава право на вип зала и предимство при вип стаите?

# 1 056
Ако не държиш на някой конкретен лекар и ако ще се чувстваш сигурно и спокойно при който се паднеш на смяна...то тогава разбира се, че няма смисъл от избор на лекар...

# 1 057
По принцип винаги има и добри и лоши отзиви. Аз четох страшно много преди да родя и исках да си избера лекар само с добри отзиви - е не намерих такъв.
Не знам какво да ти кажа за това дали си струва избор на лекар... Мога само да повторя - аз бях с избор и не съжалявам. Постъпих в 11,30 часа, моята лекарка дойде към 5, но се чувахме по телефона. Чака ме до 23,30, но нямах разкритие, слагаха ми окситоцин, даваха ми хапчета - пак нищо. Накрая на малката започнаха да и се губят тоновете и ме вкараха набързо за секцио. Извадиха малката за 5 минути. После, докато теб те оправят е по-досадно, но минава. След това ме обезболиха добре, имам много малък белег, лекарката ми остана през нощта в болницата заради мен и си тръгна чак на сутринта. Продължи да си се грижи за мен и след това, защото аз бях настинала и бяхме на антибиотици. Стана много дълго, но с две думи - радвам се, че избрах този лекар и че всичко приключи благополучно.
Не зннам дали съм била от помощ с моята история.
Желая ти успех!   bouquet

# 1 058
  • София
Блек Лейди, за съжаление си права. За един лекар - наравно с добрите вървят и лошите отзиви и мнения..... Tired
И при мен беше така- прехвалена лекарка се отнесе некоректно към мен, неуспешен опит за финансова облага, след това като ме видеше и се правеше, че не ме познава.....а докато й плащах бях "неин човек"...
Така, че всичко е много, ама много относително.....

# 1 059

така е, но пък и не знам дали някой лекар би взел за раждане жена, която е следила бременността си при негов колега от същата болница? и изобщо се чудя има ли смисъл от избора на лекар, освен че това ти дава право на вип зала и предимство при вип стаите?
  Не е нужно да казваш на който и да е лекар,че си била следяна от негов колега.....Това си е само твоя работа.
  Според мен си струва да си с избор на лекар ,има значение и кой,разбира се.  Peace

# 1 060
то не че ще тръгна да се обяснявам, ама като си занеса досегашните изследвания, направления разни, дето се издават и т.н., всеки лекар от ТК ще види че са от негов колега, че май и на печата й си пише І АГ болница.  Rolling Eyes

Ако не държиш на някой конкретен лекар и ако ще се чувстваш сигурно и спокойно при който се паднеш на смяна...то тогава разбира се, че няма смисъл от избор на лекар...

няма да ми е спокойно да съм при който се падна, все пак ми е за първи път, но се чудя дали като избереш един лекар, той ще стои при теб с часове докато се случат нещата или ще ти хакне системата за по-бързо, щото работи и на 2 други места. но предполагам това трябва да си питам сериозно Василева.  Thinking

Black Lady, ти при коя лекарка беше?

# 1 061
но се чудя дали като избереш един лекар, той ще стои при теб с ч … на 2 други места.
    Точно с това е известен д-р Киров,че има търпение да чака нещата да се случват естествено.. Peace

# 1 062
това д-р кирил киров ли е? виждам от сайта на ТК, че е в същото отделение като д-р Василева  ooooh!

# 1 063
Bella girl писах ти на лични.   bouquet

# 1 064
bella girl и аз точно така се притеснявах да не се падна при кой да е (защото няма гаранция че и дежурните в момента няма да се разбързат и да те пришпорят) избрах мойта лекарка, но се оказа че тя си избра да ми го предизвика по удобно за нея време и да ме приключат до обяд.
За д-р Киров чувам че е по-търпелив и няма да направи такова нещо, но аз не бих очаквала да седи до мен 25 часа, че дори и 12, все пак и той е човек и има нужда да се наспи  Simple Smile, а може да има и семейство.
Но хич не се притеснявай колко "кофти ситуация" щяло да стане - това зависи САМО от това как ти приемаш нещата, и аз имам малко подобни притеснения но пък моята лекарка да не би да се притеснява за моите чувства.

Общи условия

Активация на акаунт