Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 158
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 110
Vache, аз също раждах в Тина Киркова и ми сложиха точно спинална упойка. И как не, като сигурно съм била вече със 7-8 см. разкритие /а епидуралната се слага до към 6  см./. Не знам защо чакаха толкова. Много ме болеше и на няколко пъти заспивах. Да ти кажа не помня почти нищо от болките. Накрая ме качиха на магарето и ми сложиха спинална упойка /еднократна пункция/, която ме обезболи веднага и не усещах нищо от кръста надолу. Затова не можех и да напъвам като хората и се наложи лекаря да ми натиска корема. Просто не знам какъв беше смисъла от тая спинална упойка като родих около 30-40 мин. след като ми я сложиха. Издържах 11 часа, все щях да издържа още половин час.

# 1 111
  • София
Noel, аз си поисках упойка, т.е. поисках си обезболяване. Като си мислех, че ще ми ударят някой бускулизин, защото аз нямах уговорки с никого. Аз също бях с 8 см. разкритие и ми спукаха водите. Заболя ме много силно и поисках обезболяване. Докторът ме прегледа и попита дали искам спинална упойка. Потвърдих, дойде анестезиоложката и започна да ми обяснява всичко за упойката, рискове и пр. и поиска пред нея да потвърдя желанието си. Тя е длъжна да го направи. Аз я прекъснах като й казах, че знам всичко, да ми я слагат  Wink, толкова ме болеше вече. Сега, истината е, че ако си без упойка напъните са далеч по-ефективни. И при мен доктора натиска корема, но те го правят и без да си с упойка понякога. Лично аз не съжалявам, че родих така, точно обратното  Wink При мен истинската болка от раждането трая точно 20 минути. ако сега трябва да раждам бих си "поръчала" раждане като първото ми  Wink  Мен до спукване на водите не ме боля особено, отпусках се на контракциите и всичко си беше ОК.
А на теб не ти ли искаха съгласие за упойката?

# 1 112
  • София
Аз родих без упойка, тъй като цяла нощ, когато ми започнаха контракциите четох разни ужасии. А и болката не беше за умиране. Но и при мен адската болка започна след като ми спукаха водите - бях с около 8 см разкритие /тогава вече започнах да се замислям за упойка  Mr. Green, но нямаше за кога/. Всъщност започна да ме боли 30-тина минути след това, а пък след 1 ч. - 1 ч. и 15 мин. родих.

В тази връзка и аз имам една позната, която роди там точно със спинална упойка, сложена в последните см разкритие  Peace То реално такава се слага, когато се знае до колко време процесът ще свърши, затова е логично да се слага в последните см.

# 1 113
Vache, не. Никой нищо не ме е питал. Спукаха ми и на мен водите, след което започна много да боли, даже се унасях на няколко пъти от болката, просто въобще не знаех на кой свят съм. После дойдоха и ме вдигнаха от леглото, сложиха ме на магарето и ми поставиха упойката. Може и да ми е казала нещо в тоя момент, но не помня нищо. Само знам, че имах контракция и тя каза "Това ще е последната болка, която чувстваш". После вече всичко спря и стоях още около 30-40 мин. на магарето. Да съм напъвала около 30 мин., защото трудно излизаше бебето. Нещо за шийката ми обясняваха, че не може да се разтвори добре.  Rolling Eyes Не знам, но бебето се роди задушено, интубираха я. В епикризата й пише, че собствено дишане се е появило на 15-та минута. После беше на кислород в кувиоз 4 дни. Аз от раждането имам проблеми с гърба, бодежи, болки и т.н. Не знам дали се дължи на упойката. Не бих искала второто ми раждане да е такова и затова реших този път да раждам в Майчин дом. Дано мине без проблем.  Praynig

# 1 114
  • София
Ноел, при теб нещо е имало проблем... Confused Много кофти. Аз тамън днес мислех да напиша, че моето бебе се роди с една точка под максималната по Апгар. Мисля 9 беше от 10 максимални. Въпреки, че когато доктора ми натисна корема и аз изкрещях не от болка, ми от изненада, той само ми прошепна в ухото "Трай, че губим тоновете". Но тя проплака веднага, беше си нормална на цвят и т.н. Апгара го бяха оценили като почти максимален, те рядко се раждат с максималния де..

Успех ти пожелавам в Майчин дом! Всичко ще мине нормално!  Hug

# 1 115
Vache, Моника се роди с Апагар - 3 и беше синя на цвят.  Confused

# 1 116
  • София
Vache, Моника се роди с Апагар - 3 и беше синя на цвят.  Confused

Ужас!  Shocked
Възможно ли е да е било от спиналната?

# 1 117
Ами не знам. Не съм лекар и не мога да преценя, а никой не ми обясни защо се получи така. Затова сега няма да родя там. Нямам им доверие.

# 1 118
Здравейте,

Някой знае ли дали д-р Семерджиева се е върнала на работа и ако да кога и къде приема?

Благодаря предварително!   bouquet

# 1 119
  • Русе
Здравейте момичета записвам се във темата защото скоро ми предстои раждане и съм си избрала точно Тина Киркова с избор на екип.По принцип датата на секциото ми е 06.10 но на 27.09 ще ми махат конците от серклажа и може и по рано да се роди бебчо.
Искам да попитам има ли други момичета които ще раждат по това време

# 1 120
Моля, ако някой има координати на д-р Киров, да ми ги пусне на ЛС.
Благодаря!

# 1 121
  • Sofia
dora7511, писах ти на лични.

# 1 122
  • Русе
никой ли няма да ражда началото на октомври

# 1 123
Тани, едва ли някои знае точно кога ще ражда, освен ако не е планово секцио  Peace На мен ми казах, че ще раждам началото на септември, ама ето на още не съм родила....така че въпросът ти е труден Wink

# 1 124
  • Русе
да не се изразих правилно имах предвид секцио
Някой знае ли какви са условията по обикновенните стаи и тези дето са ВИП въобще има ли разлика

Общи условия

Активация на акаунт