НОЕМВРИйската дружинка празнува своята първа годинка-II

• 21 890
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожден ден на Симона и Йоана! Да растат здрави, весели и умнички!

Ваксина срещу новия грип не бих сложила нито на себе си, нито на децата. Много бързо е направена и едва ли за толкова кратко време могат да се проявят всичките й странични ефекти. Но виж - за мед, чайчета, клеева тинктура и други имуностимуланти съм твърдо за.

Комарче, доста неприятности си преживяла като чета. Дано му се вижда края. А Ясен какъв запек има - трудно се изаква или ака на няколко дни веднъж? Защото Влади от доста време насам ака един път на 2-3 дни, но без особени усилия и не много твърдо като консистенция.

# 136
  • София
 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 Честит рожден ден на всички празнуващи тези дни

# 137
  • София
Честит рожден ден на Симона и Йоана   bouquet

# 138
честито на днешните рожденници   bouquet

# 139
Уффф...аман от лекари  #Cussing out Едната казва - почвай АБ, другата казва - изчакай и предписва евентуално друг АБ, третата / хомеопатка/ - вие луди ли сте??? Как ще давате на толкова малко дете тантум верде? Направо полудявам вече  #Crazy
За сега се спирам на лечението на хомеопатката/макар че е боаронава/ и дано ни подейства и бързо се оправим  Praynig
Някоя от вас посещава ли класически хомеопат? Отзиви?

Комарче Много изпитания сте минали! Дано вече е здравичък Ясенчо и всичко лошо да е зад гърба ви  Hug
За запека - ние се запичаме от млечната кухня  #2gunfire

# 140
Ужасена съм от тази трагедия, която се е случила...
Просто нямам думи - моите съболезнования
Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Честито на днешните ни рожденнички - Симона и Йоана!
Да растат здрави, весели и жизнерадостни деца!

За ваксините съм 100% съгласна с мнението на Сиска - никога не бих сложила набързоразработена ваксина, от която все още не са известни последствията Naughty
Комарче надявам се всичко лошо вече да е зад гърба ви - пожелавам ви един прекрасен празник  bouquet

# 141
  • София
Честито на Рождениците!
Комарче, , дано това да е краят на черната серия, доста си се измъчила. Браво на каката, и на мен ми се иска малката да прихване френския, че нали и аз съм такава възпитаничка, Mr. Green
А за запека, ако е нещо по сериозно свързано с перисталтиката, предполагам, че лекарие най-добре ще ти помогнат. Ние отдавна не сме се запичали но ни действа безотказно киселото мляко, пюрето от круша Уилямс на Хип и едно наистина страшно пюре от сини сливи. Е като го дадеш това пюре и после в памперса е страшно, а и извен него  Joy

Сиянна, т.е марожинка  Joy така ме изненада с този ник, реших че нова мама има и щах да приветствам. Аз също съм много против АБ още повече, че го дават на 90% без да има нужда. Калина пие Умкалор (това е хомеопатично за простудни заболявания), вентолин и флавамед, за да изкара секрета че слизаше надолу и накрая за всеки случай и Аугментин ЕС. Абе бях против АБ ама майка като казва че трябва какво да правя Naughty

Ваксина за грипа, категорично НЕ! Имаше едно много истинско изказване, че гриповите вълни са през зимния период защото тогава рязко намалява количеството на витамин Д и С в организма. Реално грипът като отмине зимата къде отива не се изпарява, за да дойде пак следващия сезон.
Затова по-често рибка, моркови и цитруси.

Юлето, Калина сама си върна режима и след 2 дни ставане в 6 пак минахме на 7, 7 и нещо. Сутринта ме разби събуди се в 8:30 и вървим един час назад да видим утре как ще е.

# 142
Аз не коментирах въпроса за ваксината, защото се обърках и мслех че тук се коментираше преди, но сега се сетих че беше на др място.
Та по въпроса за ваксината, казано накратко с един емотикон  ignore2

Мило мое миличко Комарче  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug А как разбрахте че имате отит ?

# 143
Честито на днешните рожденици- Йоанка и Симанка! Да растът здрави и весели децата! newsm51

Нашия батко днес е без температура.  Grinning Али от няколок дни ми разказва играта, сложа ли я в количката започва нечуван рев, иска да ходи хваната за ръчичка, усети какво е свободата детето Joy. Само дето мен ужасно ме боли гърбът newsm27, така съм вече цял месец. ooooh!

За акането- Али ака на 2-3дни веднъж.

Марожинка, моята педиатърка каза че при отит задължително се вдига температура!

Комарче, дано се оправи бързо Яската! Hug

# 144
Вале Трябваше да сменя и снимките и да пусна въдицата  Laughing Ако няма друг начин бих приела даването на АБ, ама Рая нито има сополи /макар че малко и хърка нослето  Thinking /, нито кашля, при преслушването казаха, че гърдичките и да чисти и имаме само Т и зачервено гърло. да не говорим, че тия дни очаквам ново зъбче, а и венците са и много подути. За мен АБ не лекува, а потиска болестта. А и АБ убива и антитела, не само вируса  Crossing Arms Както и да е, да са ни здрави дечицата  Heart Eyes
Малко късно, но да кажа, че Калинка е голяма сладурка и с прическата си се справила много добре  Hug

Вита Уж ни прегледаха ушичките с апарата и казаха, че и няма нищо  Rolling Eyes
Порастват дечицата и си знаят интереса  Laughing

За ваксините, мнението ми е ясно - твърдо против, особено за противогрипните  Naughty

# 145
  • София
Честит рожден ден на Симонка и Йоанка! Да са живи и здрави, да растат усмихнати и щастливи! Весел празник на тях и родителите им!

Аз да се похваля - днес се състоя официалната церемония по връчването на дипломите. Вече официално съм бакалавър! http://picasaweb.google.bg/alexvelster/zasgjB#5405074765223232754 (на тази снимка освен баща ми трябваше да е и майка ми, но...   Cry  това разбира се малко помрачи церемонията)
По този повод оставих на свеки да се оправя с Дани и както се сещате режима му е тотално объркан, не се е наял като хората, не се е наспал, не е разхождан... абе  #Crazy  лошото е, че на детето няма да му е добре, щото режима му е съсипан за днес и ще побърка и нас...  Sad да не споменавам че почивката ми отиде на .... #Cussing out   Оплаках ви се и аз, поста ми стана по-ядосан от колкото ми се искаше.

На всички болнички - да оздравяват бързо!    Hug

Хубав ден мацки!

# 146
  • София
Момичета, обичам ви  Hug Hug Hug Hug Hug!

Ушите на Яси вече са ОК. Явно нощното будене е от зъбите.  newsm78 И аз като Юлето вече свикнах да не спя.

Миме, една вечер Яси не ми даде да го измия зад ушите, а после като се опитах да ги почистя с клечка за уши, се мръщеше и дърпаше. Дотогава никога не беше реагирал така. На другия ден взех направление от педка и за съжаление подозренията ми се потвърдиха. Дясното уше беше с отит. Явно от доста време го е влачил, защото след това си спомних, че на баща му му беше направило впечатление, че си бърка в ушите newsm78. Той също имаше температура, даже едната сутрин беше 39,2 °C. Нощем имаше и кризи, но се свиваше все едно го боли коремчето. И понеже си има проблем със запека решихме, че е някакво вирусче, което е ударило в корема. В педиатрията също ни казаха, че след като хирургът в Пирогов отхвърля преплитане на червата или апандесит, явно е ангина, която е ударила в корема. Интересното е, че след като му сложихме свещичка, за да се изака видимо се успокои. Никой не се беше сетил да му прегледа ушите, чак на другия ден ми се появиха такива съмнения. Всъщност и сега не знам дали болките и Т са били от корем или от уши. Май по-скоро от ушите newsm78.

Сиянна, и аз имам подозрения, че запекът ни е от кухнята. Лошото е, че нищо не го оправя. Нито пюре от круша, нито от сини сливи, нито овесена каша, нито тиква. Като сменихме АМ от Нан на Фризовом имаше някакъв проблясък, но от Аугментина май пак се запече. А в листовката пише, че може да предизвика разстройство.

Сиска, Яси ака всеки ден или през ден. Рядко се случва да е през 2 дни. Лошото е, че много се напъва, доста е твърдо и докато свърши работата се съдира да реве. А понякога яко се напъва и даже реве без да успее нищо да свърши. Днес например вече два пъти се напъва без резултат. До довечера, ако не свърши нищо, ще се наложи пак да му слагаме свещичка. Хирургъг в Пирогов каза, че трябвало да ака всеки ден. Ако пропусне веднага да му се сложи свещичка. На мен обаче това ми се струва малко прекалено. Не смея да слагам толкова често свещички.

Вале, и ти ли си франкофонка Hug. Аз знаех само за Мишлето. И аз не мога да си представя децат ми да не знаят френски. Още повече, че Яси е правен точно в любимия Париж.

# 147
Ииии, толкоз много франкофони, пък аз се притеснявах с кого ще си говори мъжо ако го замъкна на форумска среща  Mr. Green

# 148
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИМОНА И ЙОАНА!!! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ, ДА ПАПКАТ И ДА ПОРАСНАТ ГОЛЕМИ И УМНИ ДЕЦА!!!

Комарче, мила, дано вече лошите неща са зад гърба ви  Hug за запек бих ти препоръчала сладко от рози - при мен е действало и то безотказно. като малка съм била много злояда и съм набивала само сухотии - бисквити, хляб, варен ориз и т.н. супа хич не съм обичала, та майка ми горката се е чудила какво да ме прави, някой й казал, че това сладко помага. ако искаш пробвай, ако не помогне, със сигурност е по-малко вредно от свещичките. Моя приятелка даваше и капки Дуфалак, но тя и кърмеше и ги пиеше, та бебето ги взимаше през кърмата от една страна и отделно с водичка. Много е неприятно това с напъването, а и опасно - педка ни е предупредила за разни фисури и т.н., че и Момо понякога много яко се пъне, не бивало така.  

Ваксина и аз не бих сложила. За сега давам клеева тинктура с водичка, мед, опитвам да давам сок от ябълка, ама гадината не ще...  newsm78 кърмя го и се моля да ни се размине  Praynig отделно аз пия сутрин пчелно млечице с жен шен.

alexvelster,честито дипломиране. това бакалавърска или магистърска степен е? питам, щото при нашата специалност бакалавъра за нищо го нямат  #2gunfire трябвало да се изкара и магистърската.

френски много обичам и ми харесва като език, ма не вдявам  newsm78 . по принуда все мъртви езици съм учила  hahaha

# 149
Хм кат са замисля - нито аз, нито някой от семейството ми си е слагал противогрипна ваксина и едва ли ще си сложи - и аз съм против. Ама се замислих щото една бременна приятелка от Лондон се е ваксинирала - страшно се учудих, защото още не е ясно какви са ефектите върху плода ама те си знаят - и горещо съветвали бременните да се ваксинират - странно

Общи условия

Активация на акаунт