НОЕМВРИйската дружинка празнува своята първа годинка-II

• 21 894
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
 newsm51 БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА МИЛИТЕ ДУМИ И ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА КЪМ МОЯТА МЪКА!!! ОХ, НЯМАМ ДУМИ! ЩЕ ПИША СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ! ПРОСТЕТЕ МИ, НО ИСКАМ ДА ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ И ПРАЗНУВАЛИ КАКТО ПОДОБАВА Weary

# 151
  • София
Жанета  Hug Hug Hug

Сиянна,  Hug прическата на Калинка я дооформи фризьорката бяха с тати на подстрижка и доста след мен окълца. Стискам палци бързо да оздравявате!
Алекс, Честита бакалавърска степен!  Hug А за ядосването нали вчера ми каза нещо много смислено прочети го  Mr. Green
Комарче, и аз съм възпитаничка на видната Френска гимназия  Mr. Green А за млякото и ние имахме същия проблем с НАН и минахме на Аптамил, ако искаш пробвай МИЛУМИЛ това е леко разхлабващо мляко.
Шамси, ама как няма с кого да си говори половинката има има вие само елате  smile3508

Исках да питам мамите с деца които ходят на държавна градина. Знам, че наборите не сте ги пуснали още имам предвид по-големите. Доволни ли сте и специално сега зимата боледуват ли децата повече и имате ли впечатление, че е от други деца, които ходят болни на градина.  Хич не съм доволна от нашата и имаме запазено място в държавна но трябва да ходи стабилно.  Та се притеснявам понеже тя все повече се пуска и вече сама прекосява стаята дали да я местя другия месец или да изчакам февруари да започва пролетта.  newsm78. В сегашната градина въпреки, че специално обясних че я слагам на гърне и бяхме почнали да уцелваме момента никой не я слага. Биберонът там й е непрекъснато в устата, а тя го търсеше вкъщи само като заспива. Няма да изпадам в подробности но като цяло съм недоволна. Дайте съвет  Thinking

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 20:57 от Valliya

# 152
Е, Вале разочарова ме  Laughing Тъкмо щях да си записвам час за Рая. Днес и намалих бритона и да не ти казвам какъв стана  Rolling Eyes
За градините, това което чувам от приятелки е че много боледуват децата  Confused Даже тук яслата е затворена, а родителите на по-големите деца не се допускат до стаите и децата се оставят/взимат в антрето. Но , ако питаш мен, дали на държавна или частна ясла, риск винаги има  Confused Ето сама казваш, че и в частната ясла не е по-различно отношението  #2gunfire
Комарче Може да пробваш пюрето на Семпер от сушени сини сливи или да му накиснеш сушени сини сливи и да му даваш по малко сутрин.

# 153
Комарче питах те защото Мони все не ми дава да му мия и чистя ушите-голяма борба пада, но това е от край време, а и Т не ми е вдигал, но от време на време се чеша зад ушите (ама това съм забелязала че е като е по-дълга косата) - и  въпреки това все се филмирам че може да му има нещо на ушетата  newsm78

Ех Алексче........хем ме зарадва (ЧЕСТИТО), хем ме натъжи......ама и аз как не се сетих да дойда (като видях Поли и Дилянка ме хвана яд, защо така забравих  Rolling Eyes)  smile3501

# 154
  • София
Вале, размина ми яда като прочетох какво съм писала...  hahaha    hahaha    hahaha А за държавните градини - моят опит е с положителна окраска като цяло. Има естествено и там болести, има и всякакви деца и родители, има и такива и онакива лелички и педагози, но факт е че и двете ми по-големи деца и до ден днешен си спомнят хората, които са се грижили за тях там и дори от време не време ходят да си ги видят. Те и даскалиците си помнят децата и понеже сме си от един квартал и се засичаме по улиците, все си се интересуват как са, как им върви училището и т.н. Та лошо и добро ще срещнеш навсякъде, но е хубаво детето да върви напред, а не да се връща към навици, които са за отминаваща възраст. В държавната много наблягат на самостоятелност, защото не им се занимава да вършат някои неща, а за нас пък добре дошло, щото децата се научават по-бързичко да се справят сами с доста неща.

didanka, бакалавърска е степента и при нас я нямат много, много, та затова съм записала сега магистърска, да се довършим един вид един-друг  Joy (във всеки смисъл)   hahaha

Комарче, аз имам спомен, че навремето като дете при запек ме тъпчеха с "медовинка" - мед и топла вода, ако правилно си спомням. Ще питам ако искаш за таз народна медицина, мисля че леля ми би трябвало да си спомня.

А за фризурите - прически обичам да правя на щерката, че кротува, пък и нали е девойка - плета, разплитам, връзвам, отвръзвам... това го мога. А подстрижки - за пръв път се пробвах на синока (големия) преди 13 години и никога не повторих! Нямам и намерение. Когато го видя баща му направо онемя човека. Как успях от толкова малко коса да направя дупки никой не разбра, но детето ходи два дни само с шапка докато успяхме да го инсталираме на един фризьорски стол. Години наред след моя опит горкото ми момче при вида на ножица започваше да вика "Помощ!" и почти нищо не беше в състояние да го накара да седне на фризьорски стол. Във всеки случай след всяко кръцване с ножицата, той ставаше и казваше - "Готово, айде да си ходим!" Та затова вече такива опити не правя и разчитам на хората дето това си работят.

Мимко, не се натъжавай! Ще си направим абсолвентска всички заедно. Днес го коментирахме и го решихме така. За всички! Защото сме си едно и така ще си остане!    Hug    Hug    Hug

# 155
  • София
Миме, ми то явно детето просто не обича да му закачаш ушите. Според мен, ако има някакъв проблем, той досега би трябвало да се е проявил. Просто трябва да се следи, ако му се променят реакциите.
Яси беше на два пъти с хрема, която прихвана от каката. Явно постепенно е слезнала към ушите, а и времето е толкова променливо, та е възможно и да го е духнало, защото няколко пъти го извеждах без шапка. Знае ли човек, възможно е и да му е влезнала вода по време на къпането. А и той е голям стоик и доста търпи. Доки каза, че при такива деца лесно се получават усложнения, защото не дават никакви признаци, че има някакъв проблем.
А ти не се вкарвай във филми, защото никога не се случва това, което човек очаква. Аз бях толкова сигурна, че Яската го боли корема, а то се оказаха ушите Embarassed. Да, ама снощи пак спа неспокойно, не ми даваше да го гушкам легнал настрани, точно както правеше като го болеше ухото. Затова днес очаквах все още да не му е минало възпалението. Да, обаче доки каза, че всичко е наред newsm78. И затова предполагам, че са зъбите, още повече че петото е пробило днес. Ама знам ли, може да е от това, че не беше акал 2 дни. Мисълта ми е, че докато не започнат да си казват, явно все ще се предполага ooooh!.

Сиянна, ще опитам и на Семпер пюрето, въпреки че сините сливи на Хипп нямат голям ефект. Аз сутрин му правя АМ с вода, в която са се киснали сушени сливи цяла нощ. Днес пък му дадох пюре на Семпер от киви и круши и нямаше ефект. Дано да е от АБ и да е временно, че от 1 седмица положението е трагично. Само свещичките помагат. Предполагам, че трябва да му се нормализира чревната флора. Ох, надеждата ми е в гастроентероложката Praynig Praynig Praynig. Дано да ни помогне.

Шамси, хайде идвайте, чакаме ви.

Вале, предполагам, че и в частната, и в държавната ясла децата все боледуват. Просто в частната са по-малко, докато в държавната е ужас. Съответно и лелките не могат да смогнат и ги попретупват. Лошото е, че децата все още са много малки и не могат да си кажат какво се случва, за да се упражни някакъв родителски контрол.

Шопи, вие как сте?

Алекс, питай, моля те. Вече пробвам абсолютно всичко, че детето много се мъчи.

Брей, аз не пиша, не пиша, пък днес се отчетох за последните няколко месеца. Mr. Green Личи си, че каката не е вкъщи. Тази вечер е с преспиване при нашите, че отдавна ме врънка.

Хайде лека нощ  bouquet

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 23:38 от Комарче

# 156
  • София
 newsm08
zdraveite, banda! Kak ste? nadqvam se ne ste ni zabravili  Hug
imam problem s komp. i sym na chujd s BDS, ta zatova sym na latinica.
minavam da "pocherpq" malko aktualni snimki ot poslednite dni i ot nashiq skormen rojden den.

# 157
 newsm79 1dishes   food002   Stuck Out Tongue Winking Eye  smile3544

newsm59 Честит рожден ден на малките вече големи госпожици Йоана и Симона! Да са много послушни и да радват всички!
Специално на Утро пожелания за здрав сън на момата! Вече е голяма и да не се ослушва, а да спи!  Mr. Green

Валя, ти добре си строила мома Калина, но нашия момък продължава да прави каквото си иска.  ooooh!

Жанета,  spoko Cry

Илка, Ванина,  Hug Hug

Комарче, дано вече е приключила черната серия и от  newsm59 само хубави неща да ви се случват!

Вече е 18-ти, така че и ние да се строяваме при едногодишните  Mr. Green
Да ми е жив и здрав момъка и по този случай да почерпя:

Честит рожден ден и на наборите Мирела на мама Мая, Ясен на мама Комарче и Мони на мама Мими! Да са много весели, щастливи и игриви!

Зачезвам за 2-3 дена че купона започва  newsm08
Днес предпразнично, утре празнично ... ако в събота още шавам ще сложа снимки  Mr. Green

П.П. Ели, Валя, снимката на първа страничка е страхотна Hug newsm76

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 01:41 от Yuliya2008

# 158
  • София
Хайде и от мен една почерпка за здравето на Яси. Да расте все така усмихнат и животът му да бъде изпълнен с много щастие, късмет, любов и сбъднати мечти.

Честито и на наборчетата Мирела, Борко и Мони. Да са живи и здрави и да растат, обградени с много любов. Честит празник и на техните родители   bouquet

Ели, Вале  Hug Hug Hug

# 159
  • Бургас
И аз да почерпя, за нашата Първа годинка. Като си спомня преди година по това време се стягах да ходя в болницата да ме резнат и да родя, беше ми едно такова хубаво нямах търпение да си гушна бебчето Heart Eyes

Да ми е живо и здраво на мама съкровището, много я желаех и много я обичам!

bdbaloni на Борис,Ясен и Мони, да са много здравички юначета, игриви и обичани. Честит празник на родителите им Hug

# 160
Честито на днешните рожденници - Мирела, Борис, Ясен и Симеон!
Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви слушкат и радват!

# 161
Честито на днешните рожденици- Мирелка, Борко, Ясен и Мони! Много здраве весело детство и сбъднати мечти!

Вале това за държавните ясли и градини е много относително, зяависи какви хора ще са персонала! Лично аз те съветвам да поразпиташ някой майки, чиито децата ходят и ще са в една група с Калина. За боледуването също е много относително, зависи от имунитета на детето, но такова което да не боледува няма Naughty! Лично аз съм на мнение че държавните не са по-лоши като цяло, даже са за предпочитане Peace!

# 162
Честит първи рожден ден на Ясен, Борис, Симеон, Антония, Мирела.Да сте много здравички мили дечица, много усмихнати и лъчезарни, винаги късметлии и нека  детството ви е изпълнено с много весели игри.

# 163
Честито на днешните рожденници - Мирела, Борис, Ясен и Симеон!
Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви слушкат и радват!

# 164
Честит Рожден Ден на Борко, Мирелка и Яската! Да са живи и здрави, весели и усмихнати и много късмет да имат в живота!
Честито дипломиране на Алекс /вчера пропуснах  Embarassed/ и лесно покоряване на магистратурата   Hug

Комарче
Защо не пробваш с БиоГая, тя регулира чревната флора  Peace

Миме Може да си дърпа ушичките и заради зъбките. Една педка ми го обяснява, но май не я слушах много, много  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт