Майчинството - счетоводно - 24

• 43 354
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София-Младост
Да задам и моят въпрос: В базата за изчисляване на майчинство имам 4 месеца регистрация в Трудовата борса като безработна с ползване на обезщетение (130% от 12лв.).Осигурителният стаж за това време 0 или МРЗ ще бъде? Благодаря предварително за отговора.
Нямаш осигурителен стаж, при изчисление се взима МРЗ за страната.

Здравейте,в момента съм в майчинство първа година,а фирмата в която се водя на работа прекратява дейност,какво ще стане с мен?Трябва ли да търся някой да ме назначи на работа?Благодаря!
Ще ти изплащат обезщетението 410 дни, но след това ще трябва или да те назначан някъде или да си гледаш детенце без пари.  Embarassed

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 16:30 от AnMary

# 46
Здравейте момичета,
Благодаря Ви че ви има за да може непросветените като мен да получаваме отговори на въпросите, които ни вълнуват!  bouquet
Обръщам се с въпрос към вас, относно следното /дано да ме разберете/:
На 22.11. ще получа 45 дневния болничен преди раждане. В момента обаче съм в болнични и последния който занесох е за периода 04.11-21.11. Интересува ме другият месец работодателят и двата болнични ли трябва да занесе в НОИ на куп, защото реално и двата са за ноември? И евентуално какво плащане да очаквам - предполагам че един път ще ми преведат парите от 04.11-21.11 и след това от 22.11 - до кога? И после майчинството как ще го получавам - на един превод за всеки месец или пак на два превода? Защото досега болничните ми вървяха от 3 -4 число на единия месец до 3-4 число на другия месец и получавах 2 превода..
Благодаря Ви предварително Hug

# 47
Благодаря ти Ала Бала,а трябва ли да подавам някакви документи някъде или не?

# 48
  • София-Младост
Благодаря ти Ала Бала,а трябва ли да подавам някакви документи някъде или не?
Ако си намериш работодател- да, ще трябва, декл. за да получаваш обезщетение за отглеждане на малко дете до 2г. възраст.

# 49
Добре,а до края на първата година ще се водя пак на старото място така ли?И после като ме назначат на работа това няма ли автоматично да ми прекрати майчинството?

# 50
  • София-Младост
Добре,а до края на първата година ще се водя пак на старото място така ли?И после като ме назначат на работа това няма ли автоматично да ми прекрати майчинството?
Не, тук само не съм сигурно, но ис мисля че трябва да има поне 1 отработен ден, най-малкото за да си подадеш необходимите документи...нека и другите колеги кажат.
410 дни ще получаваш от НОИ обезщетение, на база стария работодател. След това "започваш" при нов работодател, имаш право на отпуск за отглеждане на малко дете до 2г. възраст, подаваш д-ти и ползваш отпуск. Ако имаш необходимия осигурителен стаж, получаваш и обезщетение от НОИ.

# 51
Благодаря ти още веднъж за търпението и изчерпателните отговори!Дано наистина се включи още някой,защото и аз мисля,че ми трябва 1 раб.ден.

# 52
  • Пловдив
puki ,след като ти свършат 410 те дни започваш работа в друга фирма.Отработваш един ден /за да влезе договора в сила/ и излизаш в отпуск за отглеждане на дете до 2 години

# 53
добре е в софия ще ги взимате във четвъртък а в пловдив кога

# 54
  • София-Младост
добре е в софия ще ги взимате във четвъртък а в пловдив кога
Аз в София и във вторник съм взимала.  Wink Вадиш си ПИК и си проверяваш  сайта на НОИ, друг вариант звъниш в НОИ Пловдив и питаш.

# 55
Благодаря момичета,успех на всички  bouquet

# 56
здравейте отново от мен
Имам въпросче  newsm78 как да си проверявам сумите от НОИ за майчинство с ПИК кода
до сега на справки пишеше за болничнит, а сега??
Малко тъпо го написах ама търся, търся и не виждам къде е
на мен ми изтекоха болничните на 02.11 и сега проверявам кога ще имам плащане, занесли са ми декларациятяа мисля, но....
преди си проверявах и знаех кога са занесени док и кога ще има превод
Помагайте с ориентирането PL

# 57
  • София-Младост
здравейте отново от мен
Имам въпросче  newsm78 как да си проверявам сумите от НОИ за майчинство с ПИК кода
до сега на справки пишеше за болничнит, а сега??
Малко тъпо го написах ама търся, търся и не виждам къде е
на мен ми изтекоха болничните на 02.11 и сега проверявам кога ще имам плащане, занесли са ми декларациятяа мисля, но....
преди си проверявах и знаех кога са занесени док и кога ще има превод
Помагайте с ориентирането PL
https://benefits.nssi.bg/EGN
на този адрес, когато парите за съответния месец са готови за превеждане ги изписва.

# 58
  • Пловдив
Бихте ли ми отговорили спешно какво следва, след като детето навърши една годинка с платено майчинство от фирмата, в която се числя? Какво трябва да се направи, за да получавам социалното от 240 лв. след като изтече годинката платено, че вече нямам никакъв превод - синът ми през октомври навърши една годинка?
Ала бала, би ли отговорила и на мен Praynig

# 59
Moят въпрос:
Може ли да се сключи договор за управление със задна дата?

Общи условия

Активация на акаунт