Майчинството - счетоводно - 24

• 43 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
ivelina_pld ,обезщетението ще ти е заплатата нето 1848 лв

# 16
Elfita, много ти благодаря за бързия отговор, мила!
Но как 1848лв., защо тогава е този осигурителен праг от 2000лв.?
По тази логика ако получава някой 5800лв., колко ще му е болничния, нетото на тази сума ли?
Прости за недоверието, но може ли да приведеш някакви доводи!
Благодаря още веднъж

# 17
  • Пловдив
ivelina_pld ,сравнява се среднодневно нето с 90 процента от среднодневно бруто.По-малкото число е дневното обезщетение,което ще се изплаща.
Кое те учудва?Искаш да получаваш повече отколкото като работиш ли?

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 07:36 от Elfita

# 18
Нормално 80% Hug

# 19
Дадох във фирмата първия болничен - за 45 дни преди термин. И сега какво? Не трябваше ли да ми искат и някакъв документ от банка за сметка, на която да превеждат болничните?
Какво следва общо взето след като си дам болничния от ЖК-то?

# 20
  • Пловдив
Darlin` ,от 2007 насам била ли си в болничен?

от тук следват още два болнични листа-от болницата като родиш и от педиатъра,изравняващ до 135 дни болнични

# 21
  • София-България, Израел - където си поискам
Дадох във фирмата първия болничен - за 45 дни преди термин. И сега какво? Не трябваше ли да ми искат и някакъв документ от банка за сметка, на която да превеждат болничните?
ако вече си декларирала сметка - не, ако за пръв път ползваш болничен е трябвало да дадеш банковата сметка на счетоводителя ти и да попълни декларация за банковата сметка.

# 22
Момичета искам да си платя здравните осигуровки по банков път,каква е процедурата?

# 23
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета искам да си платя здравните осигуровки по банков път,каква е процедурата?

П о друг начин не можеш да ги палтиш.
Попълваш платежно за вноска към бюджета, отиваш в банката и внасяш парите

# 24
ако вече си декларирала сметка - не, ако за пръв път ползваш болничен е трябвало да дадеш банковата сметка на счетоводителя ти и да попълни декларация за банковата сметка.

Ползвала съм болничен досега, но не и в тази фирма, заплатата ми се изплащаше на ръка, а не по карта. Затова питам понеже се зачудих как НОИ ще ми изплащат майчинството.

# 25

Откъде се взема това платежно? Rolling Eyes

# 26
от банката

# 27
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Откъде се взема това платежно? Rolling Eyes

В във всеки клон на банка има формуляри, които са безплатни и могат да ви помогнат при попърването на платежното

# 28
Благодаря за бързите отговори  bouquet

# 29
  • София-България, Израел - където си поискам

Ползвала съм болничен досега, но не и в тази фирма, заплатата ми се изплащаше на ръка, а не по карта. Затова питам понеже се зачудих как НОИ ще ми изплащат майчинството.
не знам в НОИ каква им е системата, можеби срещу твоето ЕГН вече има банкова сметка, но  за по сигурно е трябвало счетоводителката да представи декларация за банковата ти сметка. Обади и се утре и си кажи банковата сметка, ако не е предала болничния лист  в НОИ не е късно да представи и банковата ти сметка Peace.

Общи условия

Активация на акаунт