Майчинството - счетоводно - 24

• 43 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря много за отговорите Hug
А има ли значение за НОИ в коя банка е сметката ми?

# 31
  • Пловдив
Няма значение къде ти е банк сметката
Щом от 2007 г насам си ползвала болничен няма нужда от нова декларация за банковата сметка.Независимо,че е било при друга фирма

# 32
  • София-България, Израел - където си поискам
Няма значение къде ти е банк сметката
Щом от 2007 г насам си ползвала болничен няма нужда от нова декларация за банковата сметка.Независимо,че е било при друга фирма
Елфита, не го знаех това, само предполагах Wink.

# 33
взех си персонален код от НОИ  и какво да видя бившата ми работодателка не ми е внесла осигуровките за 3 месеца,а те ще влизат в изчисляването на обезщетението ми.Въпросът ми е след като не са внесени осигуровките а съм имала тр.договор каква сума ще се вземе под внимание за тези месеци.Благодаря предварително!!!

# 34
Здравейте,в момента съм в майчинство първа година,а фирмата в която се водя на работа прекратява дейност,какво ще стане с мен?Трябва ли да търся някой да ме назначи на работа?Благодаря!

# 35
  • София
Много ще бъда благодарна, ако някой ми даде информация по въпроса! Искам, да започна работа и единствения вариянт, за който се сешам е да прехвърлим майчинството на бабата, за да гледа дъщеря ми! Както става ясно, тя скоро ще навъши годинка! Но...., бабата е пенсионирана и май?!.. не можело тя да получава парите при това положение - за гледане на дете?! Така ли е? И изобщо повече info по въпроса ще ми бъде страшно полезна! Благодаря ви!  Simple Smile

# 36
За да си прехвърлиш майчинството бабата не трябва да е пенсионерка. Това се отнася и за програмата "в подкрепа на майчинството".
Ето виж това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388644.0
а темата ти е за тук http://www.bg-mamma.com/index.php?board=55.0 има много полезна информация, която ще ти бъде от полза.

# 37
  • София-Младост
взех си персонален код от НОИ  и какво да видя бившата ми работодателка не ми е внесла осигуровките за 3 месеца,а те ще влизат в изчисляването на обезщетението ми.Въпросът ми е след като не са внесени осигуровките а съм имала тр.договор каква сума ще се вземе под внимание за тези месеци.Благодаря предварително!!!

Фатално за изчисленията е неподаване на декларация 1, а тя си ги дължи гези осигуровки с лихвите.

# 38
  • София
Много ви благодаря момичета!  Hug Знаех си, че тук е Мястото  Peace

# 39
в понеделник превеждат ли суми от нои

# 40
Имам питане относно изчисляването на бъдещето ми майчинство. Знам, че то се изчислява като 90% среднодневно брутно възнаграждение като то се сравнява със среднодневно нетното възнаграждение и по-малкото се взима в предвид за 12м. назад. Въпроса ми е: като някои месеци съм взимала повече от 2000лв., а знаем, че осигурителният праг е точно 2000лв. при изчисляването на 90% среднодневно брутно възнаграждение за съответния месец се взима и горницата над 2000лв. или в този месец се взима 2000лв. Дано ме разбирате какво искам да питам.

# 41
Здравейте мами!
Моля за помощ и информация по следния казус:

Искам да прехвърля майчинството на свекърва ми, когато близначките ни станат на годинка. Тя тогава ще е пенсионерка, а аз ще се върна на работа. Чух, че местата по програмата за бабите-пенсионерки-гледачки били много малко и бързо свършвали. Та знаете ли дали има предимство за близнаци? И дали трябва да подам по-рано документи в агенцията по социално подпомагане? (И кога се подават тези документи по принцип?)

Интересува ме всичко, свързано с темата и ако вече е писано някъде, моля, дайте линк!

Благодаря ви!

# 42
  • София-България, Израел - където си поискам
в понеделник превеждат ли суми от нои
за София - в четвъртък

# 43
  • Пловдив
Бихте ли ми отговорили спешно какво следва, след като детето навърши една годинка с платено майчинство от фирмата, в която се числя? Какво трябва да се направи, за да получавам социалното от 240 лв. след като изтече годинката платено, че вече нямам никакъв превод - синът ми през октомври навърши една годинка?

# 44
Да задам и моят въпрос: В базата за изчисляване на майчинство имам 4 месеца регистрация в Трудовата борса като безработна с ползване на обезщетение (130% от 12лв.).Осигурителният стаж за това време 0 или МРЗ ще бъде? Благодаря предварително за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт