За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 317
  • 410
  •   1
Отговори
# 285
Поправете ме ,ако греша ,но не се ли разбрахме,че Дуралекса не спада към категорията лукс.

# 286
Всеки преценя за себе си, Цонке ле.

# 287
Ми,хуу тогава.Аз не го смятам за лукс и скъп сервиз-рече и отсече тя. Mr. Green

# 288
# 289
И аз не харесвам мушама, и не използвам. Т.к. И трушия не правя, нямам такова нещо.

Не думай... hahaha

Вчера се смяхме с моята кума, защото бяха на гости с мъжа си и аз извадих неизползван сервиз за кафе, подарък от сватбата. Та тя каза, че ще ме каже тук в темата  hahaha

Муцка, изпреварих те!!! Признах си, олекна ми, ся мога да ходя да проверя как е киселото зеле в бидона.  Whistling

# 290
И аз не харесвам мушама, и не използвам. Т.к. И трушия не правя, нямам такова нещо.

Не думай... hahaha

Не виждам, кое е смешното. Няма смисъл да правя нещо, което мога да си купя. А и не е сигурно колко ще го направя.

# 291
  • най-шареното място
Всичко е въпрос на гледна точка.
Ей сега ще отида да ви докарам една картинка на модерна мушама Simple Smile
Момент.... ей, я прясна и дизайнерска :

и на маса:

# 292
  • София
Не използвам кристалните чаши - не ежедневно, а практически никога. Всяка от тях (далеч не всички са цели сервизи) ми е някакъв спомен. Всички са значително по- стари от мен. По никой начин не бих ги сложила в миялната. А определено не бих се затруднила с ръчно миене - само и само да пия от кристални чаши.
Когато имаме гости се използва изключително еднократна пластмасова посуда, която в края отива в кофата - заедно с остатъците.

ПП
Дори не знам какво са чинии дуралекс...

# 293
Ама ужасно сте мързеливи ейй, с тия миялни машини Laughing
Винаги ми е било интересно къде си събират хората мръсните чинии докато им се съберат за една миялна. Ще се радвам, ако може някой да ме осветли по тоз въпрос.

# 294
  • София
Ама ужасно сте мързеливи ейй, с тия миялни машини Laughing
Винаги ми е било интересно къде си събират хората мръсните чинии докато им се съберат за една миялна. Ще се радвам, ако може някой да ме осветли по тоз въпрос.
Събирам ги в миялната и я пускам всеки ден. По- малка е и понякога, я пускам и по два пъти. Прощавай, но това е все едно да питаш къде си събират мръсните дрехи хората с пералня. Wink

# 295
  • най-шареното място
Май в миялната...Поне това съм виждала.
А кога освен докато мие човек, може да разпусне, а?
Кати това с пластмасата ми дойде свръх...
Бояна, не е същото Simple Smile Обикновено дрехите не се събират в пералнята...

# 296
  • София
Бояна, не е същото Simple Smile Обикновено дрехите не се събират в пералнята...
Да де, още по- лошо би трябвало да бъде от гледна точка на уклона на "къде ги събирате". Wink Всяко улеснение е добре дошло у нас. Не ми е приятно да губя ценно време в безсмислени, ежедневно повтарящи се действия, които не изискват никакви умения и не дават нищо.

# 297
  • София
Добре де, какъв му е проблема на кристала да се баня в миялната? Казвайте овреме, че съм посегнала на едни гладки кристални чаши, които не възнамерявам да обслужвам мануално...  

# 298
Мда, аз си имам кошове за пране, защото най-малкото се налага да го сортирам.
Но признавам, че съм ужасно невежа по въпроса за миялните машини.
Имахме навремето един познат вдовец, той имаше миялна, но обикновено докато я напълнеше, в мивката му беше скупщина от изчакващи реда си чинии и чаши. Причината да не си взема миялна е точно в това, че не смятам, че ще можем да й използваме пълния капацитет редовно.
Съжалявам за отклонението.
Но пък какво по- прияно да измиеш любимите кристални чаши ( аз нямам такива, никога не съм ги и харесвала) или скъпи сервизи на ръка. Да прокараш бавно и замечтано гъбата по повърхността им и да им се насладиш напълно. Laughing

# 299
За любителите на екологията - при ползване на миялна се пести повече вода отколкото при ръчно миене.

ivonska аз си ги мия в миялната ( и гладки кристални и гравирани). Нямам никакви проблеми

Общи условия

Активация на акаунт