За кристалните чаши, скъпите сервизи и ред други неща ...

• 45 327
  • 410
  •   1
Отговори
# 300
  • най-шареното място
Mиенето на чинии не иска мисъл, но не мога да се съглася за уменията Simple Smile Разтоварва, защото имаш конкретна, нестресираща дейсност за която да мсилиш.
Шегувам се за уменията, но наистина посуда за 3-5 човека се мие за 5-10 мин. Не си заслужава зареждането и разтоварването на машина според мен. Това като човек без опит с машините го мисля Wink

# 301
Това имах предвид и аз. А ние за съжаление сме само двама. Трябва да се спукаме от ядене, за да напълня една машина. Но наш си проблем де. Laughing
Друг е въпросът, че ако искам да си ползвам красивите сервизи, едното миене на ръка няма да ме спре да го направя.
Те и пералните не щадят особено финото бельо, но предполагам, че ако пусна подобна тема ,един голям процент от майките ще кажат , че всеки ден си носят готините Тантелени гащи и на никоя няма да й хрумне да каже, че не ги носи, защото й се свиди да ги пусне в пералнята.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 21:45 от Анонимен

# 302
Като човек с опит с миялните машини, и също в апартамент от двама (аз и мъжа ми) ще кажа че много често ни се налага да ползваме миялната. Не се "скъсваме от ядене", но пък много готвим, и често неща които изискват отделно приготвяне на сосове, заливки, гарнитури и т.н. Едно такова готвене само веднага напълва мивката с куп мръсна посуда - тенджери, тигани, купи, купички, бъркалки всякакви. Или пък като ни дойдат гости и за всеки трябва и чинии, и прибори, чаши и т.н. Ами събира се, и то доста. А какъв е кефа на един празник с гости, ако след това цяла нощ трябва да стържа мазни чинии... И да, както някой каза, миялната ползва по-малко вода, отколкото отива за ръчно миене. Според мен си струва.

# 303
  • София
Мда, аз си имам кошове за пране, защото най-малкото се налага да го сортирам.
...

Не разходвай ценно време - бухаш всичко заедно и добавяш цветоулавящи кърпички! Wink Айде, лен и коприна ти е простено да отделяш по-прилежно!

Миялната е добър вариант за съхранение на изчакващи мръсни чинии, кажи на твоя приятел! Обичайно машините имат опция за накисване дори...

Титина, мерси!

ПП. Аз ВИНАГИ си пера луксозното бельо в пералнята - съвременните перални не са заплаха и не докарват синдрома на стърчащите ластици, моля-моля!

# 304
  • София
buttinsky Ние сме трима, но единия е на 2 и не цапа толкова съдове. Миялната ми е  колкото половин от стандартните. За един ден събирам няколко чаши от кафе, няколко чаши от други напитки, няколко чини, поне една тенджера, прибори, детски купички и чинии. Излизат дезинфекцирани, полирани и сухи. Пести вода, препарати, а и ръцете ми развиват домакинска екзема за твърде кратко. И така ми остават доста неща, които мия покрай готвенето.

арт мама нищо разтоварващо не намирам в кисненето над мивката. Отделно пълна мивка със съдове, сушилник, който заема място. Дори хората с много дълъг стаж в миенето на ръка не отказват допълнително свободно време и спестената от миялната вода. като с пералнята е. И сама да съм няма да започна да пера на ръка. Нито да мета вместо да пусна прахосмукачка.

Вероятно и това е въпрос на вкус.

# 305
Струва си, особено при мен - аз мия с много топла вода и мнооого веро. Но за миялния не може да става въпрос - милото отказва да яде в чинии мити в миялния (всеки си има странности...това е неговата), вкъщи при нашите пак мия аз, на ръка...няма място от толкова уреди  ooooh!

Страда само френският ми маникюр. Ползваме посуда каквато душа ни поиска, имаме и кристал...но виж за него не се сещаме много често. Просто се мие малко по-трудно (по-внимателно, пък го подсушавай...за това!).

Но абсолютно не приемам сервирането в пластмасови чинии и чаши - това е неуважение!  Stop Имат си друго предназначение, аз лично бих се подразнила, че и обидила, да отида на гости и да ми сложат в пластмасова чинийка  Sick

# 306
Аз като тинейджър прекарах малко време в Япония с още по-малко пари в джоба.
И в импулс за нещо за спомен купих един безумен сервиз водни чаши с пеперудки и цветчета на него.
Като се прибрах с триста зора крепейки сервиза, майка ми реши, че  много ще ми трябва когато се омъжа и го скри така дълбоко, че забравихме за него, а 15 години по-късно го видях отново ... няма такъв кич.

Така че, взех си поука и си нося и новите дрехи, и пия от новите чаши, и ям от новите сервизи.
Пазя единствено сервиз от свекърва ми а в София майка ми пази един от прабаба ми, в които няма как просто да сервирам делничната вечеря.

ПС: Бояна, аз и от готвенето не мия, така съм се специализирала всичко да сложа в малката ни миялна, че могат да ми дадат някаква награда:)) ОСвен това ако не се измие добре ( 99%се измиват), стои за следващото миене.. не си давам зор:)

# 307
  • София
ПС: Бояна, аз и от готвенето не мия, така съм се специализирала всичко да сложа в малката ни миялна, че могат да ми дадат някаква награда:)) ОСвен това ако не се измие добре ( 99%се измиват), стои за следващото миене.. не си давам зор:)
Все си и има дъски белачки и ножове, които използвам по няколко пъти за различни неща и се налага да мия. Тенджери, тави и прочее заминават в миялната.

Като каза Япония, аз имам едни мини сервизчета от Китай и само тях не ползвам ежедневно. То и не пия такъв чай непрекъснато. Но не би ми се искало да ги потроша, защото не знам дали някога ще отида пак там. Приемам ги повече като сувенир.

# 308
Трейси,почти бях сигурна,че ти си Пепеляшка,
но току що развенча този мит (че миеш чинии) Laughing

Защо сте обърнали темичката на слугинска? Thinking

# 309
  • София
buttinsky Ние сме трима, но единия е на 2 и не цапа толкова съдове. Миялната ми е  колкото половин от стандартните. За един ден събирам няколко чаши от кафе, няколко чаши от други напитки, няколко чини, поне една тенджера, прибори, детски купички и чинии. Излизат дезинфекцирани, полирани и сухи.

арт мама нищо разтоварващо не намирам в кисненето над мивката. Отделно пълна мивка със съдове, сушилник, който заема място. Дори хората с много дълъг стаж в миенето на ръка не отказват допълнително свободно време и спестената от миялната вода. като с пералнята е. И сама да съм няма да започна да пера на ръка. Нито да мета вместо да пусна прахосмукачка.

Абсолютно съм съгласна.  Peace

# 310
  • София
...

Щото сме като балонче от шампанско - колебаем се между слугинаж и аристократизъм. Съвременни пепеляшки, един вид.

# 311
  • София
Какво и е слугинското? Това са неща от ежедневието- където съдове там и миялни. Mr. Green

# 312
Трейси,почти бях сигурна,че ти си Пепеляшка,
но току що развенча този мит (че миеш чинии) Laughing

Ти бъзикаш ли се?  Rolling Eyes

# 313
Ама ужасно сте мързеливи ейй, с тия миялни машини Laughing
Винаги ми е било интересно къде си събират хората мръсните чинии докато им се съберат за една миялна. Ще се радвам, ако може някой да ме осветли по тоз въпрос.

Ние сме двама. Само днес съм пускала два пъти машината. Ама вчера имахме гости за кафе. Голяма ми е миялната.

# 314
На мен ми доставя удоволствие да използвам красиви неща за хранене. А и децата вече подреждат и шетат и разнасят каквото им хареса. И най обикновената храна поднесена в красиви съдове ми е по-вкусна. Приемам храненето като ритуал. И цапаме толкова много съдове и прибори ... Да живее миялната и тоя дето я е измислил. Съсипах едни кристални чаши в нея, но продължавам да мятам всичко вътре. Скъпото си е скъпо, но моят комфорт е по-скъп Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт