146 ДЕ> Някакво прасе, грипозно или не, не ще уплаши душите наши!

• 29 722
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • на езерото
                 Честит Първи Рожден Ден, на малката палавница Ани! Мише , пожелаваме и много здраве и щастие!          

# 691
  • Германия
Toni4ka

Препоръка от Пепеляшкин- той oт там се просвещава за кафето и машините . Ей, научих го тоз човек на хубаво кафе, сега не пие никъде другаде Laughing

# 692
Мацки,да почерпя и аз,че Мики днес става на три годинки.

# 693
На малката Ани - честит рожден ден ! Щастливо детство и много подаръци днес !

# 694
Честит Рожден Ден на малката Микаела на Лястовичката и на малката Ани!

Да са ви живи и здрави дечицата, все така палави, усмихнати и красиви. На Микаелката пожелавам здраво и хубаво братче или сестриче догодина!

# 695
 На малкото голямо Ани желая от сърце всички да я носят на ръце! Да е здрава и засмяна, весела и късметлия! Наздраве!   bouquet

На Мики също от сърце пожелавам да бъде най-щастливата кака, да е здрава и щастлива, животът й да е все тъй розов и благосклонен към нея! Наздраве и за вас!   bouquet

Жабок, погледни си в Meldung zur Sozialversichering как те осигуряват. Има различни видове ключове. Например при студенти, които плащат само пенсионното осигуряване ключът изглежда така:
KV RV AV PV     (Kranken-, Renten-, Arbeitslosen-, Pflegeversicherung)
 0   2    0  0      

При работонаемници, плащащи всички "разклонения" на социалното осигуряване, ключът е:
KV RV AV PV
 1   1   1   1      (тук си поделят всички всичко)

Alle Angaben ohne Gewähr, обаче! Mr. Green Така поне беше преди години.
За най-сигурно попитай в личен състав, ама и сподели тук.

# 696
Честит рожден ден на Мики! Да расте здраво, умно  и весело дете, да радва мама и тати!

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 10:51 от Анонимен

# 697
Честити рожден ден на Мики. Да расте здрава, щастлива, да има много незабравими моменти и да бъде една добра и грижовна кака  newsm59

Честитиа първа годника и на Ани. Все такава чаровница да е, батковците и много да я пазят и да правят много пакости заедно за радост на мама и татко  Mr. Green

Весел празник и на двете и семействата им. Да получите много подаръци.  Tada

Аз пак за застраховките. Моя бивш шеф ми беше казал, че за да преминеш на частна трябва 3 години да ти е заплатата нда тези 3750 евро месечно и тогава може да преминеш на частно. ТОва било някакъв нов зкон от преди 2 години някъде.
И какво става ако примерно половинката е частно, а аз не работя? Тогав и аз трябва да съм частно нали? Обаче тогава сигурно аз си плащам цялата месечна сума нали? Тогав май-излиза бая солена  newsm78
Аз не знам каква искам, ама нали всички за частна се нахвърлят и сигурно е по-хубаво. Ама ми се вижда адски много ако не изкарвам пари да плащам по 400 евро на месец и още по 100 на дете.
А пък тя държавнат може да покрива почти като частна, ако се сключи някоя и друга допълнителна. НИе така си направихме за зъболекрски услуги и съм доволна, покрива не само имплантати, но и бели пломби и дори Професионалното чистене на зъбите по 4ри пъти на година и още бая неща де. До колкото знам може да си сключиш и такива, за да си примерно сам в стая, да те преглежда само главния лекър или пък да ти поема хомеопатични прегледи. Всичко разбира се е според това кой от какво се нуждае. Сигурно ако се сключат всички пак бая пари ще излезе  #Crazy
АЗ също си мисля, че като има нужда и държвнта застраховка плаща, ама дано не ми се налага да разбирам.
Чудех се примерно в такива случай като при Анджи, където трябва да се направи такава операция това дали се поема от касата или тук също си го плаща всеки? Не искам  и да разбирам, просто си мислех  Confused

# 698
Честит празник на Мики и Ани. Да растат здрав, умни и поносимо палави госпожици. И на двете къщи желая от сърце весел празник и безброй незабравими моменти  bouquet Hug .

Наздраве и на Мистикова - Мистиков също е рожденник днес Wink.

# 699
Честит рожден ден на Мики и на Ани! Да растат все така послушни   bouquet

Наздраве и на Мистикова - Мистиков също е рожденник днес Wink.

Честито и на него! Мистик съвсем ни забрави  Crossing Arms Аз мислех днес да ходя до Страсбург и да й се обаждам, ама от петък вече съм с болки в гръдния кош  Sad В петък ходих на лекар, уж дробовете са чисти, а някаква кашлица не ме пуска 2 месеца вече. Върнах се цялата смучки от ЕКГ Crazy Сега се наливам с много вода и АЦЦ и днес е малко по-добре  Simple Smile

# 700
Честит рожден ден на малката принцеса Ани и голямата принцеса Мики! Да растат здрави, красиви и умни  Hug Мишенце, Веси, весел празник!   bouquet

Петка, държавната ги поема тия работи тук, не ги мисли  Hug Не знам колко време трябва да си имал заплата над тази граница  Thinking Ако ти не работиш, можеш да си сключиш или частна, която си поемаш сама, или доброволна към държавните.
Ако си с държавна + доп. застраховки може да стане така (ако си със среден и над среден доход, защото нали плащаш % от дохода) че наистина плащаш колкото ако беше със частна, но да си с държавна и съответните негативи, например чакаш по-дълго за час за преглед. Лекарите за съжаление са принудени да предпочитат частните пациенти, защото при тях могат да фактурират повече, и ако имаха само държавни пациенти, биха фалирали  Sad Тъжно, но факт  Confused
Няма всеобщо правило кое е за предпочитане. Трудно е.

Важното е да имате от другите важни застраховки, а именно гражданска отговорност, и Berufsunfähigkeit.  Peace

# 701
Честито на малките, но пораснали рожденички - здраве и незабравимо детство  bouquet

# 702
  • Германия
Леле, Сбъдваща, кога порасна това дете, помня как пишеше за голям корем и опаковане на кашони...Да ти е здрава и щастлива Ани! Наздраве на вас с таткото!

Да е здрава и честита и Микаела! За мен тя е розовата принцеса  Flutter Веси, наздраве и на теб с безалкохолна бира  Mr. Green

# 703
На госпожиците Мики и Ани Четит Рожден Ден!
Майра, Мамункова да оздравявате!
Татяна, не разбирам как така застрахованите частно получават по-ранен час, ти когато се обаждаш казваш, че си частно застрахована ли, защото мен никога досега не са ме питали на коя каса съм пациент?

# 704
Щастливо и  безгрижно  детство  на  Ани  и  Мики,на  мами  и  татковци  наздраве  Wink

Общи условия

Активация на акаунт