Картофена запеканка.Лесно и вкусно!

• 35 279
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
     Сигурно съществуват различни рецепти,Шани,но аз правя огретен по друг начин....
     Сурови картофи и лук заливам с яйца и мляко,отгоре настъргвам кашкавал.....Запичам.
     Няма брашно,няма запържване,няма предварително сварени картофи.....
     Знам рецептата за този огретен от една приятелка,не твърдя ,че е най-правилната,просто споделям за моя опит.....

Рецептат на TheNMaster ми е съвсем нова и перфектно пасва на вкуса ми! Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 09:50 от Селма

# 31
Благодаря TheNMaster   bouquet

# 32
  • с/у ОколоМръсТното
Сурови картофи и лук заливам с яйца и мляко,отгоре настъргвам кашкавал.....Запичам.

на яйцата им трябва около 10 мин. (че и по-малко). А картофите ще са ти яко сурови. Лукът ще е полу-суров....  Rolling Eyes
Нищо чудно, че детето ти не го яде.  Thinking

Аз съм правила почти твоя вариант. Но си запичам картофите (без лук) почти до готовност в тавичка намазана с мазнина. И при полуготовност чуквам по 2-3-4 яйца (без да са разбити и без мляко) и малко настърган кашкавал отгоре. Допича се за 5-7мин. и всичко е готово.

# 33
на яйцата им трябва около 10 мин. (че и по-малко). А картофите ще са ти яко сурови. Лукът ще е полу-суров....  Rolling Eyes
Нищо чудно, че детето ти не го яде.  Thinking
  Картофите ще са ми сурови,ако сложа и кисело мляко и то ги стегне,но аз слагам само прясно мляко. Peace
  А и как ще дам сурови картофи на детето?! Shocked   33uu

Нищо не остава сурово. Naughty Но детето ми не обича омлет,а в този вариант,който споменах, огретена си е нещо като омлет с картофи,само че запечен. Peace

Пак казвам,не твърдя ,че рецептата е правилна,както и че е много добра,но това знам,това съм опитвала. Peace
  И сега абсолютно предпочитам Запеканката на TheNMaster. Hug

# 34
  • с/у ОколоМръсТното
Запеканката на TheNMaster. Hug

Гледам, че си в Сф... Опитай запечените картофки в "УГО" или в "Лъчони". И те са много вкусни.

# 35
   Мастерче,я дай още някоя готина рецепта с картофи! Hug

# 36
Шани не разбирам защо трябва да се спори....
Не съм знаела,че на това,което аз казвам "запеканка" ти казваш "огретен"...
Важното в случая е да пасне вкуса на семейството,да е лесно и вкусно....Пък как се нарича е най-малкото нещо...

Винаги съм се старала да помагам на всички.Не обичам споровете и острия тон.... Tired

Селмаблагодаря ти за хубавите думи!  Hug     bouquet

Мастерче,я дай още някоя готина рецепта с картофи! Hug

Може да пробваш да направиш тортиля(тортийя)....
Но има доста яйца там и не мога да кажа ,че е лека рецепта... Mr. Green

# 37
  • София
О, душата, тази вечер ще направя твоята запеканка  Peace

# 38
  • с/у ОколоМръсТното
Мастерче, не споря...
Просто казах, че ястието има доста по-известно име и го споменах, просто тъй - мимоходом.

Ти, като голяма кулинарка би трябвало да го знаеш Wink Макар, че в ресторантите се води именно картофена запеканка.

Иначе разбира се, че заглавието не е водещо. А бързината при приготвянето му и чудесния вкус, който това ястие притежава.

Моето в момента се пече.   chef Все пак, свеки ще идва....  Joy

Селма, по подобен начин се приготвя картофена крем-супа. Става божествена. Но в момента не мога да ти напиша точната рецепта.

Желая Ви вкусни ястия всеки ден   bouquet

# 39
Ти, като голяма кулинарка би трябвало да го знаеш Wink
Ми аз не се изживявам като голяма кулинарка  Laughing Готвя за удоволствие и забавление,така,че това с имената.....Айде,карай да върви....Няма значение...

О, душата, тази вечер ще направя твоята запеканка  Peace
Виве  Hug

# 40
  • с/у ОколоМръсТното
Ти може да не се изживяваш, но за мен си кулинарен връх  Hug

# 41
Ти може да не се изживяваш, но за мен си кулинарен връх  Hug
Благодаря!  Laughing  Hug

# 42
TheNMaster  , благодаря за рецептата.  HugСамо да питам яйцата и кис, мляко се добавят още докато соса е на котлона или като се свали? Embarassed

# 43
  • с/у ОколоМръсТното
*Jeny* - като се свали...
Поне аз така направих днес, преди малко.

# 44
TheNMaster  , благодаря за рецептата.  HugСамо да питам яйцата и кис, мляко се добавят още докато соса е на котлона или като се свали? Embarassed

Да след като се свали,за да не се пресекат яйцата.Сместта от кисело мляко и яйца се добавя при непрекъснато бъркане.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт