Картофена запеканка.Лесно и вкусно!

  • 35 272
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3 641
Направих я ,супер е. HugОстана съвсем малко и не става за снимка Crazy, съседите също мног оя хареса

# 61
  • Мнения: 1 996
Тортийа може да се направи и с останали от предния ден пържени картофи. Става също много вкусно.
Аз я правя на тиган, на малко по-ниска температура да не загори. Захлупвам тигана с капак за малко, за да се "вдигнат" яйцата.

# 62
  • Мнения: 22 867

Мастърче, запеканката ти е един път, много вкусна! Heart Eyes Сложих  варено пилешко и чубрица. От заплесия сварих картофите цели, после ги белих и рязах, но това едва ли е променило нещо. Мислех кашкавал да настържа отгоре, пък се отказах, но и с него ще я пробвам. Наистина много вкусно! Благодаря, че сподели рецептата!  bouquet

# 63
  • Мнения: 5 001
Момичета,много се радвам,че ви допадна!  Hug Hug Hug
Лабрекс,от твоята уста похвалата е особено ценна.Благодаря!    bouquet

# 64
  • Мнения: 22 867
Момичета,много се радвам,че ви допадна!  Hug Hug Hug
Лабрекс,от твоята уста похвалата е особено ценна.Благодаря!    bouquet

Е, тя моята уста, като излапа една чиния от тая вкусотия, какво да каже. Че и още и се искаше, ама...... Joy Майтапът си е майтап, но наистина се получи много вкусно. Изпринтих си рецептата, ще я нося на майка да си разнообрази манджите. Grinning

# 65
  • Мнения: 5 001
Трогната съм!  Crazy

# 66
  • Мнения: 221
Мастерче, тази тортийя не може ли да се сложи във фурната вместо е тиган? Това с обръщането...  newsm78 Изглежда ми доста апетитна.    Hug

# 67
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Лабрекс, много апетитно ти се е получило.  Peace
Аз я готвих вчера набързо запеканката, изключих фурната и бегом на бач. И ми се получи доста по-сухо... Но и аз сложих месце... малко пуешка шунка.

И да ви подскажа как я правят в ресторантите... В алуминиева формичка за еднократна употреба. Печеш, консумираш и хвърляш, замърсявайки за хилядолетия напред  Tired

# 68
  • Мнения: 5 001
Мастерче, тази тортийя не може ли да се сложи във фурната вместо е тиган? Това с обръщането...  newsm78 Изглежда ми доста апетитна.    Hug
Никога не съм я пекла да кажа честно....Винаги в тиган...Не е трудно да се обърне и затова никога не съм мислила вариант с печене...


Лабрекс, много апетитно ти се е получило.  Peace
Аз я готвих вчера набързо запеканката, изключих фурната и бегом на бач. И ми се получи доста по-сухо... Но и аз сложих месце... малко пуешка шунка.

Не трябва да е суха....Губи се ефекта....Независимо дали ще сложиш нещо месно вътре,трябва да се запази сочността.

На Лабрекс е ТОЧНО както трябва да бъде.То си личи от снимката  bouquet

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 16:35 от TheNMaster

# 69
  • Мнения: 221
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78

# 70
  • Мнения: 5 001
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78
Пробвай тогава след като задушиш лука да прибавиш картофите.Да ги позавъртиш да поемат аромата и тогава ги изсипи в малка тавичка(бих предложила дори тортена форма от тези с падащото дъно).После залей с яйцата(разбити) и печи...Целта е да стане като торта дебеличка и сочна.После режеш на парчета и сервираш.....

Да видим какво ще стане....Аз така бих постъпила.

# 71
  • Мнения: 2 279
За утре съм намислил да направя запеканка с картофи+ печурки с масълце,няколко вида топени сирена,синъо сирене и пършута.....ако имаше и сметанка бих сложил ама ще стане много тежко.

# 72
  • Мнения: 5 001
За утре съм намислил да направя запеканка с картофи+ печурки с масълце,няколко вида топени сирена,синъо сирене и пършута.....ако имаше и сметанка бих сложил ама ще стане много тежко.
Да...доста ще е тежичко.Много и разнообразно не означава по-добро....Трябва да има баланс...Това тук е доста олекотен вариант....

# 73
  • Мнения: 221
Ами не знам, мисля да пробвам с печене. Ще видим какво ще се получи.Дано не разваля рецептата.  newsm78
Пробвай тогава след като задушиш лука да прибавиш картофите.Да ги позавъртиш да поемат аромата и тогава ги изсипи в малка тавичка(бих предложила дори тортена форма от тези с падащото дъно).После залей с яйцата(разбити) и печи...Целта е да стане като торта дебеличка и сочна.После режеш на парчета и сервираш.....

Да видим какво ще стане....Аз така бих постъпила.

Това с формата за торта ми хареса, ще пробвам така. Благодаря за съвета.   bouquet

# 74
  • Мнения: 5 001
Джейда,снощи ми разпали любопитството,та като се прибрах пробвах да направя тортийята по тази начин....

Задуших 3 големи глави лук нарязан на филийки в олио+масло.Сварих картофите,но обелени,понеже нямах време.
Разбърках лука с картофите,посолих и сложих в тортената форма.Заравних и залях с разбити яйца.10 броя ми отидоха за тази цел.Тортената ми форма е 24 см.
Сложих в загрята на 180 гр. фурна за около 20-ина минути да се стегнат яйцата и да придобие златист цвят.Нарязах на парчета и сервирах с кисело мляко.


Вкусно беше не мога да отрека.Така,че и това е вариант.

Общи условия

Активация на акаунт