Чакам те вече - мое ДЕКЕМВРИЙСКО снежно човече

• 26 133
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
milena1976 , радвам се, че се разписа! И мен някаква умора ме мъчи последно време. Как е мъжо ?

Феичке, около фолио ли уви фунийките по рецептата на Портман  Rolling Eyes Че мен ме домързя да мисля как да ги направя и снощи спретнах един нов чешит мъфини с овесени ядки и ябълки, ама тия фунийки пусто не ми излизат от ума...  newsm78
Използвах, както портман предложи фолио от тавички за еднократна употреба.

За шаблон - капачка.                                                                           Изрязах кръг.                                                                                       Навих го на фунийка. 

И готово

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 20:38 от La Fée

# 166
Привет момичета,
Честито бебче на Аргенто. Да ти е жив и здрав и много да ви радва!

Евил, стискам ти палци за утре!
Ласи, дано всичко е наред с теб!

Аз бях на запис на тонове днес. При Царичкова - за първи път- много сърдита жена... Беба не мръдна през цялото време, Тоновете 150, докторката ми се скара, че не съм пила кафета, коли и не съм се разходила преди да ида там, кръвното ми е много ниско, много ме притесни тази жена...
Притеснителни ли са според вас тонове 150? Според мойта докторка- не. Вашите доктори какво казват в подобни случаи?

# 167
Евил-ще стискаме палци за утре и да знаеш,че всичко ще е наред Peace

# 168
  • София
Nista. , за първи път чувам лекар да се кара на бременна, че не пие кафета и коли #Crazy Според мен 150 си е в нормата. А за Царичкова попринцип знам, че е голям тупан, така че спокойно Wink

ellica11 , един час си е предостатъчно време да стигнеш до болницата, особено за първо раждане, така че спокойно  Peace

евил, с теб сме Hug

Може ли мамите, минали вече през секцио със спинална упойка, да дадат малко повече инфо как протича, ще съм благодарна Heart Eyes

# 169
  • Бургас
Феиче, мерси за нагледното разяснение  Heart Eyes Мисля, че още утре ще взема да спретна едни фунийки, че от сега ми потичат лигите като гледам твоя резултат  Flutter
Колкото до Милен, една идея е по-добре, в смисъл, че вече не го карам аз до Поморие, но като цяло си го боли и не може да стои повече от 5 минути прав. Дори се чудя как ще ходи другата седмица на работа...  Sad
Марлийн, минала съм през секциото, но упойката при мен беше пълна. Между другото започва лекичко да ме хваща страх, може би защото вече знам какво ми предстои, но се опитвам да си представя как се гушкаме с бебчо и да се ободрявам...  Flutter

# 170
Евил, разбирам те! Последни секунди преди старта, утре ще спринтираш с нов човек в ръцете!  Hug

Милена, това са фототапети. Фирма komar - имат сайт, в който са изложени всичките им творби. Те са на Нешънъл Джиографик. В случая, това е наше хрумване - този фототапет се предлага за врата. Обаче аз реших да си го сложа като картина на стената. Хитро се получи - вместо картина - евтино и красиво  Peace Grinning и ефектно.
В спалнята си сложих от този на цъфналата вишна зад спалнята.  Grinning

Марлиин, аз раждах предния път секцио със спинална.
Вечер преди операцията най-късно в 20ч се яде нещо, леко за предпочитане - може и преди това. До 20ч се приключва с приема на каквото и да е в устата - нито храна, нито вода!
На мен док ми даде да пия 3 вечери ериус преди операцията. явно нещо подготовка против алергии.
Последното нещо, което да глътна в 20ч е това.
И после нищичко. Само сутрин може да си измиеш зъбите, но водата да изплюеш. Не трябва да пиеш дори вода.
Отиваш си после на операцията. И се почва - преглед, документи, клизма, подмиване, слагане на едно легло - там ти боцват система, бучкат ти катетър. Като се излеят 1-2 шишета от системата ставаш и отиваш до операционната. Лягаш на масата настрани. Анестезиолога идва, маже ти гърба с йод мисля, и ти бучка инжекция в гръбначното пространство. След 5 минути почваш да не си усещаш краката. След 6 си тотално половин човек. Долната част никаква я няма. В момента в който загубиш всякакво усещане от гърдите надолу почват операцията.
Излиза се за около 2-3 часа от упойката. Тогава почваш лека полека да си усещаш краката. Можеш да правиш упражнения от момента, в който получиш усещания да ги раздвижваш ходилата, нагоре надолу, настрани, да мърдаш полекичко в леглото с крачка. Почват и болките от операцията. Дават обезболяващи. Може да се появи треперене, но минава. Пиеш максимални количества вода - знам че за 2-3 часа трябва да изпиеш поне 2-3 литра вода, а за целите 24часа реанимация, колкото може повече. Така че близките да те заредят добре с вода. Първите 24 часа само това се разрешава. Колкото повече вода, толкова по-бързо се изчистваш от упойката и лекарствата.
На другата сутрин ставаш и тръгваш да се движиш. В началото много боли, но после се свиква. Бебето ще ти е стимул да се справиш. Почва после диета 2-3 дни си на кис мляк и водичка и сокче, бисквитки.
Чак по-натам идва храницата.
Това е в общи линии. Преживява се  Grinning

# 171
евил, стиснати палци и от мен за утре!

Който питаше за последното хранене вечерта преди секцио...Онзи ден ходих на сгледа с анестезиолога от "моя" екип и той каза - ядене и пиене на вода до 20ч. предния ден, след това до сутринта нищо - нито хапка, нито глътка, нито цигарка. Изписа ми и Ериус три таблетки за три вечери преди операцията, последната от които също трябва да се глътне до 20ч.

# 172
Привет отново!

Благодаря на всички за добрите помисли и стиснатите палци!  bouquet Ще видим какъв ще е развоя на събитията тия дни Mr. Green

Nista, 150 са си идеални тонове! Тя въпросната докторка е известна с пиенето на кафета и коли и изпращането на бременните да се разхождат по етажите - сигурно е на процент в Кока-кола Laughing, не и се връзвай. Пък ако имаш възможност, ходи на друго място за тонове.

Marleen, аз бях със спинална упойка - какво по конкретно те интересува? Боцват те в областта на кръста, лягаш веднага по гръб, усещаш едно затопляне на краката - за минутки действа и това е. По време на операцията усещаш опъването  и  натиска когато работят лекарите, но без болка. Ако приемем, че операцията продължава 50-60мин, след това трябват още 2 часа някъде, за да те отпусне напълно. Аз лично имах само един страничен ефект, който премина без лечение за 2-3 дни - отоци по краката. Друго нищичко. Та това е !
Допълвам след подробните разяснения на Колибри - на мен система предварително не са ми вливали, не съм била и една минута в реанимация. Станах на 6тия час някъде - ранното раздвижване предотвратява срастванията, надявам се и сега да ми позволят пак така. Обезболяващи не съм искала - болката беше напълно поносима и търпима, чак през нощта пих един нимезил, но можех и без него. Колкото по-бързо се раздвижи човек, толкова болките са по-малки и по-бързо отшумяват. на третия ден си бях пушка направо.

Евил, желая ти незабравима първа среща с младежа! Стискам палци всичко да мине като по вода!

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 21:45 от Lassi

# 173
  • София
Евил - имаш и моите най-най-стиснати палци за утре  Hug
Nista - това наистина е идеално за тонове /като се има в предвид че трябва да са между 140 и 160/, добре че не ти е препоръчала и вино, ракийка , цигарки и некое и друго чалга заведение за вдигане на адреналина Shocked
хайде лека нощ  Hug

# 174
 Zdraveite mami ! Moje li nqkoq da me dobavi:
Na 24 god sam; parva bremennost; termina mi e 4 dekemvri ; o4akvame mom4ence Simple Smile
Paolina sam az

# 175
  • София
Lassi, Collibri , благодаря за разясненията Hug

Най-много ме е страх от упойката, има ли опасност да се парализираш или нещо такова? ooooh! Знам, че е по-скоро фобия, ама...

# 176
НИ съ бой! Слага се на място , където опасността е минимализирана!
Освен това си има предимства пред епидуралната - аз съм по-спокойна със спиналната Laughing

# 177
  • тук
Марлийн, споко, момиче Simple Smile мен доктора с тази реплика ме посрещна - "чувала си, че е възможно да се парализираш, нали? затова да ти обясня ..." аз обяснението научно не мога да го предам, но трябва да е едновременно сляп, смотан и пиян този, който ти я слага упойката, за да ти причини това Simple Smile Ласи може да обясни и научно

влязох да кажа на Евил "спокойна нощ и вълнуваща първа среща утре"; бих направила твоя избор за колата, така че дерзай
и никакви сълзи преди тези от радост при вида на Йордан

П.С. Ласи ме е изпреварила и добре Simple Smile
ЛаФий, много красиви си ги направила - вкусът оправда ли очакванията ти?
Красони, много симпатично Simple Smile а вътре естествена вълна ли е, че не зачетох ? и защо чак януари?

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 22:30 от portman

# 178
  • София
Ох, поуспокоих се малко Blush  Heart Eyes
А катетъра как, къде и защо се слага и кога се маха? Чувала съм, че е много неприятно newsm78

# 179
Катетъра - не е най-розовото преживяване, но голям праз - настрой се за кратка остра болка, но минава и тва. Първо те лисват обилно с един разтвор отдолу, дето щипе та звездички ти излизат. За дезинфекция. После дорде се усетиш от щипането и бучкат катетъра, при което си боли малко, но за кратко пак и веднага ти се допишква неистово - вероятно си и пишкаш но вече в торбичката. След 5 минути си забравила за усещането. Бих казала, че катетъра е по-гаден от клизмата. Като го бучнат, ти го махат чак на другия ден, като вече ставаш от реанимацията. Дотогава си пиеш и пикаеш на воля в торбички, а санитарките имат грижата да гледат дали са се напълнили и да ги сменят. А ти забравяш 24 часа лежиш на леглото и не мърдаш. Тва е.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт