Чакам те вече - мое ДЕКЕМВРИЙСКО снежно човече

• 26 158
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро, 2 в 1-ки  Simple Smile
Чак не мога да повярвам, че не будувах по нощята...Сутринта с отваряне на очите бебо почна да хълца и ми стана смешно  hahaha И я мисля evil-ката, ама бойният й дух си е на линия  Grinning
Най-напред да честитя момченцето на argento 781   bouquet да е здрав и да ви радва всички  Simple Smile
oska, твойто мъж ме нерви и има късмет че сме на 500 км. да не го зачаткам #2gunfire а теб ще замоля да не се преуморяваш, че преждевременно ще сдобиеш Васето с братушка  Wink
Lassi, стискам палци и да знаеш, че ще ни липсваш тук  Hug

ААА, да ви почерпя, че днес според линийката тук вече съм в 9 месец  newsm44

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 09:20 от mayanka

# 196
Добро утро.
Marleen мерси за кафето.
Миналия път като раждах планово секцио в Шейново се случи голям куриоз. Подготвиха ме и в 11 часа слязох за операцията. Сложиха ми системите и спря тока. Дойде чак към 12 и 30. Бяха забравили да ми сложат катетъра за пишкане. Метнаха ме на операционното легло и си казах, че искам епидурална анастезия. Но тъй като нямаше време за чакане, че то народ за секцио-цяла опашка и ми сложиха спинална упойка, но оставиха катетъра и после ми вливаха епидурална.
След като ми биха упойката дойде екипа за раждане и докторите забелязаха, че нямам катетър за пиш и тогава ми сложиха и него. Не съм усетила нищо от въпросната процедура. В 13 часа започна операцията и в 13:15 се роди Румен. Оставиха ме в реанимацията до другата сутрин. Лежах си и през цялата нощ с едно апаратче ми вливаха епидурал и не ме болеше. Крайниците си размърдвах леко  3 часа след операцията. Но усещането е наистина гадно да не можеш да се движиш. Опитвах се да мърдам, но не успявах.
Другите две мами в реанимацията бяха със спинална упойка и няколко пъти през нощта си търсеха да им бият обезболяващи. Аз усещах болка, но много слабо, само като идваха да проверяват коремите малко по-силно. Другите двечки се оплакваха, чи много боли. Сега пак ще си искам епидурална упойка.  За реанимацията ни трябваше само четка за зъби и паста и сапун, кърпа, за сутрешния тоалет, вода и телефон. Останалия багаж беше за след това. Сега ще си направя малко пликче с тези неща, а останалото мъжа ми ще го донесе като ме изместят от реанимация.
Наистина всичко минава като в сън, както е написала Колибри.
oska почивай си мила, не се натоварвай.
Ласи Hug
Евил, стиснати палци от мен.
Добре дошли на новите мами Hug
mayanka какво е това изкушение, честито 9 квадратче.

# 197
pebs ,  защо "ще кажат" в мн. число , комисия ли е това ? нямаш ли направление от гинеколога , който те следи , съответно избор на екип-доктор който ще води секциото и направо с него да се разберете ?
при мен имаше вероятност, а може би още я има , да мина без избор , а така процедурата ми е напълно неизвестна . поне не познавам родилка със секцио и без уговорка , та затова се зачудих как е при теб !

Добро утро и от мен!
Оска,при мен миналия път беше точно така-секцио по мед. причини,без избор на лекар и екип! Peace Процедурата беше следната-извикаха ме 10-тина дни преди термина да постъпя в болница,там ми направиха изследвания,минах през 1-2 кабинета,попрегледаха ме 15-20 пъти  #Crazy и ми дадоха дата.Беше петък,а секциото насрочиха за сряда.Питах мога ли да се прибера,но един алкохолизиран доктор ми каза НЕ!Тук ще чакаш!  ooooh! Добре,че момичетата от стаята ми казаха да питам д-р Колева,та тя каза,че няма проблем да се прибера вкъщи и на 29-ти в 7:00 да отида направо за операцията.
Сега доктора,който ми води ЖК написа,че се препоръчва секцио,както имам и от нефролог документ,на който пак пише така,но той каза да отида тази седмица "горе" (на 2-рия етаж) и те  да решат,щото не можел да им заповядва какво и как. Rolling Eyes Аз пак няма да избирам екип,щото нямам възможност.1200 лв. са си доста пари за нас и така.Миналия път бях адски доволна-паднаха ми се много добри доктори-Петров и Ковачева.Дано и сега извадя късмет! Praynig
Това е при мен,ако още нещо те интересува-питай! Hug

# 198
Добро утро!

Чух се с evil-чето, да убием време до като си чака д-рката. Шпионираше как къпят бебетата в МД  Simple Smile
Съвсем спокойна и весела си беше. Като има новости ще пиша!

Вчера след магнитните обеци доста напрежение започнах да усещам, но сега сутринта всичко е спокойно.
Ще взема пак малко да пешеходствам, тъкмо е изпекло! За пръв път мога да кажа "нямам работа у дома"! Чак ми е странно. Изгнездих се.

# 199
  • Варна
Добро утро! Днес се очертава хубав ден, слънцето се показва, така че смятам да се възползвам!

Марлен стискам палци бебчето да се завърти и да спреш да мислиш за операция. Аз направо не повярвах, че мойто се обърна. Толкова психически се бях настроила за операция, че като го видях с главата надолу, направо щях да се разрева. Даже не съм разбрала кога се е обърнало. Не съм правила гимнастики, пробвах веднъж, но малката така почна да рита и да се бунтува, че се отказах и викам каквото е писано, ще стане. Единствено спях предимно на лявата страна. Сега, ЖиЗ ще си раждам нормално, майка ми ме подготвя че лесно щяло да бъде, тя даже и шевове нямала...
Оска стига с това чистене и ремонти. Струва ми се че много се товариш. Аз честно да си призная, тая седмица даже малко разхвърлено държа в къщи, налегна ме мързела.
mayanka честит ти 9 месец!

Hug Hug Hug на всички!!!

# 200
Здравейте и от мен, Ет мерси за инфото... друго си е от първа ръка Laughing

Пак имаме нови мамчета, добре дошли ви казвам и ще ви добавя след малко..... Hug

И да взема да ВИ замоля да спрете да пускате картинки с прекрасни изкушения, че без кръст останах..ей жал нямате Mr. Green. то не бяха тутманици, мафини, баници, сега и фунийките ще правя... от 7ч. сутринта с мъжо режем капачки Joy и навиваме......
Сега и торта ако ми се дояде...маянка незнам какво ще правя..... покрай моето готвене още три семейства се тъпчат с разни деликатеси... че то моето май не е гнездене...ами е готвене....ама многооооо готвене...мама***а си трака Mr. Green

# 201
Здравейте и от мен. Хайде и аз вече се присъединявам към неспалите. От няколко нощи вече се събуждам и будувам с часове и въпреки това сутрин към 7 ставам с мъжо. На мен бебока не ми пречи да спя дори и повечко да шава но не знам защо е това безсъние. Някъде четох че природата те подготвя за скорошното будуване Grinning

# 202
  • Smolyan
Добро утро
Дано Евилчето да е добре вече, трбва да е приключило.
За катетъра - ако изобщо някой прочете поста ми - в доста частни клиники заспиваш без прекрасното усещане че те бучкат като крава с нещо с йод и после катетър, а се събуждаш с него, така че аз мисля да замоля доктора това да е ситуацията при мен. Аз не усетих поставянето на катетъра, но мазането с йод беше като на неживо същество а все едно се опитваха да отпушат канал - е няма пак да си го причиня.
Благодаря за отвора на pebs и на другите, които сигурно не знаят за тези кърпички и не има е интересно, че бебето ми не мърдаше два дена, но приключи с добър край паниката ми. И това няма нищо общо, че се чатат само редовните мами, а за провинцията темата изобщо не е удачна в тези раждащи времена. И пак ако някой прочете поста - това са хормони и изобщо не се заяждам, просто си припомням, че това е форум и аз не познавам никой, знам че има страхотни хора в тази тема и ако бяхме близки наистина щеше да е много различно, но няма как, това е интернет и е място за споделяне, не толкова за подкрепа   bouquet

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 11:22 от Zuzi

# 203
  • Велико Търново
Здравейте момичета!

Честито бебе Илиян на мама argento 781. Да ви е живо и здраво   bouquet

*MILADY* бързо да се оправя Яна, че не ти е лесно. През толкова неща минахте, но вярвам, че накрая наградата ще е прекрасна - още малко остана.  Hug

ellica11 добре дошла!

Lassi стискам палци и аз  Hug

katrin_bb браво за добрите новини, стискам палци бързо да наддава.

evil стискам палци всичко да мине добре днес и да гушкаш бебчо  Hug

mayanka честит ти 9-и месец.

Иначе Ани е добре, вчера беше качила пак 30гр и се надвам утре или най-късно в петък да я изпишат. Аз се чувствам вече доста по-добре и се подготвям с пълни сили за прибирането на госпожицата.

# 204
Добро утро,

оска, фотографката е една приятелка от форума. Доста народ я познава - Калина. Ако искаш мога да те свържа с нея да я питаш, каквито питанки имаш.

Марлийн, спокойно в сигурни ръце си. Гаранция ти давам, че нашия доктор ще дойде поне 3 пъти да те нагледа в първите 24 часа. Иначе той мен ме накара миналия път да отида в 7 сутринта, пък операцията беше чак в 11. То не бяха клизми, катетри, точене на системата с по една капка. За тия 4 часа една мацка, която лежеше до мен си направи разкритието и си роди като пич. Стана и си замина, а мен тепърва ме почнаха  Crazy Тоя път съм решила да преговарям с доктора най-сериозно за обезболяване в реанимацията. Миналия път се бях разбрала с анестезиолога, ама нищо не ми дадоха, освен някаква мускулна инжекция, която нищо не свърши.

Zuzi , не се кахъри  Hug виж, важното е, че с бебето всичко е ок.

Да се похваля, че тази нощ се наспах най-сетне. Малката кашляща маймунка беше при баба си и аз спах в несвяст. А утре съм на ЖК, която уж е отменена. Да, ама на мен 45 болничен трябва да ми се издава, тонове да се записват и имам записан час от месец. Ако отида другата седмица без час, ще си отвися. Та се чудя много ли ще си скъсам нервите, ако се замъкна и ме върнат. И апропо тия тонове към касата ли са или не? Щото ако са платени предпочитам при моя доктор на частно да си ги правя.

# 205
  • София
Добро утро Laughing и аз спах като пич нощес - сигурно от облекчение, че ми се развинава рязането, не съм вярвала че ще съм толкова щастлива  Mr. Green Даже и епидурална мисля да не искам.
Особено в контекста на подробните писания за катетри, спинални и т.н. В тази връзка - защо наистина не слагат първо спиналната, а после катетъра - та да не се усеща newsm78
Сега по-същество, че имам някои коментари и питания
Зузи - много си права за някои неща, но не си го слагай вътрешно, Денерес ти е казала вече - важно е бебчо да е добре, пък кой какво написал и кой му отговорил - много здраве Hug Факт е, че тук повечето хора се познават и на живо, но това не е единствената причина някои да са по-така от други, а постовете се четат, друг е въпроса, че аз примерно се изказвам само по теми дето съм наясно, че иначе няма сми Hug
mayanka честит 9-и месец - добута го и ти Heart Eyes
katrin_bb чувалчето на беба го купих от един магазин тук - Бейби Мол, но то е на Чико - така че ако имате в Пловдив представителен такъв - виж там - иначе в интернет не намерих такова, щото аз обичам основно така да пазарувам - без да си мръдна д-то от стола, ама в случая не ми се получи. Иначе имаше - розови и небесно сини, а материала е някакъв специален - има и сертификат, че задържа телесната температура и струваше 110 лв. Размера мисля е точно от 0 до 6 месеца.
Хайде да се наредим в очакване на новини от Евилчето Praynig

# 206
  • София
Денерис ,  Hug За обезболяването и аз мисля да се подготвя, ако се наложи, че... не се знае знае ли се Mr. Green

scrye , скоро да гушкаш бебочето Simple Smile

Zuzi, ама ето пак не мога да разбера защо на някои места е местна упойката, а на други- обща newsm78

dori_ta , ти май ми каза, ама аз съм забравила Blush и да те питам пак- твоето бебче в коя седмица се завъртя? Моето в 35 още не се беше обърнало, а и сега имам чувство, че си е все така- по главата в ребрата съдя Mr. Green

# 207
Зузи,и мойте постове имам чувството,че се прескачат,ама аз пък си пиша! Laughing Може 1 или 2 мацки да прочетат,но пак е нещо. Wink Не се сдухвай за тия неща! Hug

# 208
  • София
Оф ама много съм изветряла - знам си аз
Marleen - едно време не е имало спинална, а само обща упойка и на места из страната анестеолозите само за такава са учили - е, пресен пример с Миленка от Варна и въобще Варна като цяло. Грозно, ама факт - няма квалифицирани.
Фиечке - всичко ми стана ясто за кифличките без последния етап - как режеш тестото /в каква форма/ за да се навие така около фунийката Embarassed

# 209
Ми, и аз не мога да разбера с това обезболяване след операцията. Ето rush  е казала, че цяла нощ са й вливали епидурална. А на други в същата стая - не. Една приятелка преди време в Св.Лазар каза, че цяла нощ също е била на епидурална. Е, ние к'во...да не сме катъри  Crossing Arms Тоя път ще съм по-нахална.

По повод четенето и нечетенето, да си призная, че не чета целите постове. Обикновено в началото на поста се споменава име и това, което имаш да кажеш на този човек. А аз чета отдолу, това, което е личната информация на момичето. Нямам нерви да прочета 20 пъти едно и също нещо казано на един и същ човек.

Общи условия

Активация на акаунт