Чакам те вече - мое ДЕКЕМВРИЙСКО снежно човече

• 26 176
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА КАСИЯ ! ДА РАСТЕ ВЕСЕЛ, ЗДРАВ И ПОСЛУШЕН!
ДАЙ БОЖЕ НА ВСИЧКИ НИ ТАКОВА БЪРЗО РАЖДАНЕ!
МИленка благодаря за закуската и кафето ,как е малкия Емчо , а ти как се чувстваш?Честити бебенца на приятелката ти,да са много послушни че три как се гледат нямам идея!
Така и не успях да си сложа лентичка нищо че пробвах два пъти ,явно не правя нещо както трябва.
Добре дошла на Липстик!
Хубав  ден  момичета !

# 331
Честито бебче на мама Касия, дай е живо и здраво  newsm51

Мерси за закусчицата и кафето!
Аз вече нямам търпение да родя, всичко пробвах и то не по вднъж и ефект нулев! Ако се чувствах добре, сигурно щях да съм по-търпелива, ама пустото му гадене ме остави без нерви вече!
Хубав ден на всички  Hug

# 332
zlitova Миличка, потрай още малко, нали знаеш , че бебчо знае кога да тръгне..вече ми става жал за теб, като те чета в двете теми и тук и при ноемврийките как искаш много вече да си родила....ще стане миличка, само се успокой... нали знаеш , че няма бебе дето да е останало вътре  Hug

Добре дошли на Lipstick1979 и на mama AJ. Първата мама я засичам доста често че ни чете и се чудех кога ще се включи да пропише, а пък втората аз я чета често при ноемврийките и знам че е с еднакъв термин като на Ета. Даже ми беше интересно, коя от двете ще роди по бързо Mr. Green.. Та добре сте ни дошли и се включвайте смело.

Честит Калоян на мама Касия. Да расте много здрав и засмян малкия принц

п.с. Мерси на този, който е добавил последното бебе, че аз нещо издъхвам вече. И пак ви казвам, когато има нови промени по 1-ва стр, всеки, който има желание и време може да ги прави... това за мен е помощ, защото аз невинаги мога да реагирам веднага. Правя каквото мога и гледам да няма пропуснати момичета.. но понякога не се получава.

Помните ли че в началото имаше една фалшива мама, която казваше че ще има близнаци и към трети месец ги загуби. После ни писа едно друго момиче да ни предупреди, че такава мама няма и че тя всъшност си е измислила всичко, за да ни травмира допълнително. Мисля че я бяха баннали и тя нямаше достъп до форума.  Но ако си смени  IP адреса винаги може да  се регистрира отново и пак да ни вкарва в некви филми. Това е и причината да бъда предпазлива и да проверявам почти всички нови мами, преди да ги сложа на първа и да им пратя парола и ник за снимки. Съжалявам че и снощи се получи така с Тамариск а и аз не съм Ванга че да позная кой какъв е. Найстина е писала 1 път само, като споменава че чакат момиченце, но така и не си е дала данни за първа страница.

та... в този ред на мисли... дано не остана неразбрана, не съм искала да съм груба, и съжалявам ако така се е получило.

А сега за мен малко.. мисля че приключих с готвенето.. и от днес и аз се отдавам на разкрасителни процедури.
И понеже не съм се оплаквала скоро  Mr. Green вече втора вечер повръщам  цялата вечеря заради киселини. Е не мога да дишам ви казвам, докато не си изпразня корема не мога да заспя, а за спането..... ми седнала го правя bowuu
Но те не са само вечер, ами са 24 часа, ето и сега след закуска тръгнаха толкова силно, че след малко пак ще лискам май #Cussing out

Някой има ли връзка с Милейдито? От снищи я мисля, вчера май не се отчете, а и днес още я няма.....та  се чудех какво ли става

# 333
Добро утро и от мен!
ЧЕСТИТИ МАЛКИ МЪЖЕ НА МАМА EVIL И МАМА КАСИЯ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
И аз съм от тези, които рядко пишат, но пък изчитам всичко написано и докато го направя, вече нямам сили да пиша  Simple Smile
Къде се изгуби Lassi? Имам чувството, че днес и тя ще ни изненада.
She R честит 9-ти месец! Ако вземеш обратното отброяване набързо, може и да се срещнем в Окръжна  Laughing
Аз от днес влизам в 38-ма седмица, така че вече дишам по-спокойно. Надявам се Мехметчо да дочака декември, но...когато-тогава.
Bibi2202 и мен ме е обхванало едно такова коледно настроение  Crazy Дори до преди малко си свалях коледни песнички.
Усмихнат ден на всички!

# 334
Здрасти! Как сте днес?
Аз вчера имах неблагоразумието по нощите да прочета онези неща - за протеста на 25 ноември пред ТК... и цяла нощ само глупости ми в главата, не можах да спя 2-3 часа и в резултат на това съм като кисела краставица  Tired.
На сън разсъждавах по въпроса с написаното, но не съм напълно съгласна с това, че точно раждането е момент да се самодоказваш и да изтъкваш пред цели институции колко си прав точно ти, защото така рискуваш живота на бебето си и на себе си. Мисля също, че е редно да се доверяваме на професионализма на хората в болниците, а ако не е така, просто наистина да не ходим там, а да си търсим други алтернативи. Ние нямаме този опит, колкото и да сме чели и да си представяме, че чувстваме нещата естествено как биха се развили, не винаги имаме тези познания, които докторите и акушерите имат. И в случая на описаното, мисля че прекалената самоувереност на майката, че чувства всичко е рискувала да се стигне до крайна ситуация, в която докторите просто са спасявали ситуацията как могат.
Никога не бих рискувала живота на бебето си и моя по този начин. При условие че се ражда 1-2 пъти в живота и това са нашите животи, не мисля че бих се опитала да променя системата или каквото и да е точно в този момент, точно рискувайки нашите животи. Може би просто не съм Жана Д;Арк, и не съм готова да се жертвам в името не някаква такава кауза.
Сигурно някой би ме упрекнал, но моето мислене е такова. Това и обуславя категоричното ми мнение за избор на екип - и вървенето с най-малко съпротивление, когато касае точно раждане!
Нямам никакъв проблем с това да ми правят клизми, катетри, системи, процедури, каквито е редно да се направят, защото наистина не съм хич доктор и нямам намерение да се правя на такъв. Не зная какво и как следва от кое, а колкото и да чета н е бих могла и на милиметри да се доближа до докторското образование.
Винаги съм уважавала клиенти и в професията ми, които просто те оставят да си вършиш работата без да се правят на многознайковци.
Съжалявам, че се врязах в темата с тази неприятна тирада... но цяла нощ го мислих тва и до тези изводи стигнах та реших да ги споделя.  Grinning

Иначе Милейди и Ласи ми се губят. Да видим и Портман дали ще се отчете?

# 335
  • Горна Оряховица
Здравей те мами.
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА КАСИЯ
Аз да се отчета за вчерашния преглед на дъщерята. Оказа се че топченцето най- вероятно е от изникващ зъб-първия постоянен кътник. На мен не ми се вярваше т.к. я имам още за малка, но явно пораства. на всичко отгоре има малък кариес на предния млечен. На 6 год. има 6 пломби, чак се плаша какви ще бъдат постоянните( аз нямам зъб на който да му е ваден нерв, но за сметка на това са ми малко криви Whistling).
Искам да попитам за мнението ви за домашните рибки-имаме 4 но казват че бебетата развиват алергии от тях. Ако някои има информация моля да сподели.
Lassi трябва да е в болница , а и Pamivo я няма Thinking

# 336
Оска,Choosy, Hug Мерси!Дано наистина имам късмет,а и не само аз-всички! Praynig
Оска,аз не знам дали тази Царевичкова  Laughing прави операции или изражда. Thinking Освен ако не си луда да си я избереш де. Mr. Green Както и примерно моя дето ми води ЖК-и той така не дава дежурства и т.н.В сайта на ТК пише,че имал договор с ТК,но явно не е като другите доктори,дето си работят там.Абе сложна е работата.
За датите-и аз искам на 29-ти,щото Лизи е на 29-ти август,а иначе датите и на последните МЦ,и на термините са ми еднакви,само различни месеци и за това ми се иска и малката бебка да е на 29-ти,но ще видим. Simple Smile
Аз не знам дали се оплаках,че вчера на пуснаха мъжО от работа,за да отидем до болницата и го отложихме за утре сутрин!

А Choosy,не знам дали споделих,че сънувах една нощ,че си дошла вкъщи да видиш дали съм родила,щото не съм писала одавна! Laughing Като се събудих много се смях. Joy
Колибри,и моето мнение е подобно!Верно е,че има адски много нередности в здравната ни система като цяло,не само за бременност и раждане,но.... Rolling Eyes И аз не бих се осмелила да постъпя така. Peace
И да честитя и на Касия малкия Калоян!Да расте здрав,щастлив и послушен!
А Даню верно каква сладка муцунка е... Heart Eyes И наистина ми прилича на мама! Flutter

# 337
Може ли из да вляза в спора, че и без туй няма какво да се прави  Simple Smile Колибри ще ме разбере, нищо против нея, само една различна гледна точка  Hug

Та милото Колибри говори така предвид нейното раждане, нейните нужди - за да се родят живи и здрави децата й е имало/ще има наложителна нужда от специализиран лекарси екип, оперативна намеса с всичките й детайли. В този случай просто няма какво да се говори - така е трябвало да бъде за да има живи и здрави деца и тя да бъде добре!

Протестът е по-скоро за родилките, при които не се налага нищо повече, от това, тялото им да бъде оставено да следва собствения си ритъм на раждане. Да бъдат наблюдавани и когато се наложи (повтарям се, но няма как по-добре да го кажа) да има лекарска или акушерска намеса. А не д-ра да си гледа часовника и да се мъчи всячески да форсира нещата (с ръчно разкритие, пукане на мехур, системи с бързи капки окситоцин, скачане на корема и пр. варварски практики), щото разбираш ли, не му се чака.
Крайно време е на акушерките да се даде повече самостоятелност и нещата да започнат да се случват както са в белия свят!
Бих се осмелила, и дори ще го направя! Ще искам максимална свобода като дойде момента! Слава богу, че и д-ра, който си избрах е против всички ненужни намеси в естествените процеси (изкарах цяла бременност без хапове - факт!)

Потретвам, ама гледайте този филм Le Premier Cri! Много е актуален за това, което ни очаква!
Там един японски лекар, възрастен като света, каза нещо от рода "Раждането е като изгрева - не можеш да го накараш да побърза или да почака."

Hug

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 10:59 от eta

# 338
Абсолютно подкрепям Ета, защото протеста е за жените, които ще раждат нормално без оперативна намеса. И аз не одобрявам намесата на докторите за да се забърза процеса, щото видиш ли мамка му свършвала му смяната.

А за филма Peace супер е, гледах го в началото на бремеснността ми, и много ме успокой, зарекла съм се да го гледам и в края, може би другата седмица ще си го пусна пак.  А това че раждането е като изгрева.... е много умна мисъл... неможеш да го спреш когато тръгне и неможеш да го накараш да забърза... а просто се следва естественият ритъм на природата. Peace

# 339
Ета, ще гледам филма обезателно, бях забравила, добре че напомни!

По начина, по който го казваш, звучи така правилно - но и ти Избираш Лекар! Т.е. не се хвърляш в общата практика, и той вероятно би ти позволил да направиш това което искаш.
Аз визирах майчето, което беше писало разказа, което се опитваше да се наложи, на място, където никой не би я чул. Т.е. може би, тя би трябвало да избере човек, който би я оставил да го направи. Защото противното обрича нея и бебето на страдания, както е и станало. Да тръгва да се бори със системата в този момент просто е било безмислено и вредно и за нея и за бебето й.
В крайна сметка, тя също е скрила че има напъни, с цел да се случи по-естествено, но може би не е могла да прецени докога е трябвало да крие, и дали в един момент бебето наистина не се е задушавало, и наистина докторите вече не са правели каквото и да е, за да ги спасят!? Как би могла тя да прецени?
Както и да е... не съм изобщо веща, да не кажа супер невеща в ражданията... затова се и доверявам на докторите.. но ги избирам. След дългогодишно ходене по мъките по гинеколози и други доктори, установих колко трудно е да намериш кому да се довериш. Да така е, имаме още много да се развиваме. Просто явно, който желае да му бъде истински помагано и да бъде оставен естествен - просто трябва да потърси правилния човек при когото може да си позволи този така естествен лукс  Grinning

# 340
  • Варна
Здравейте! Виждам че и днес имаме ново присъединили се мами! Добре дошли Hug
Честито мъжко бебче на мама Касия newsm67
Данчо на Евил е голям сладур. Дано все така да хапва и да я слушка. Другото което ме впечатли от снимката е чаршавчетата с които е завит. Хич не приличат на болнични Grinning

Ета, аз послушах съвета ти и не прочетох разказа на майката. Може би като родя ще го почета...., но и плюс това само глупости са ми в главата.
Въпреки че и аз в името на това да имам здраво бебче, бих се съгласила на всичко което ме накарат в болницата.

Радена наистина ми казаха, че бебчето върви по-мъничко. Но не ми казаха да е нещо ненормално и не са ми изписвали никакви лекарства. Пия само Нутри-Маг и то до края на месеца ще е, че да може до 26 декември матката да се подготви. Мен ме гледаха в 34 г.с. , а бебето отговаряше по размери на 33г.с. и ми казаха че е 1,800-1,900. Аз и плюс това съм с късна овулация. Мъничка ми е още бебка, но дано си изчака термина и да порасне поне към 3 кг Praynig

Амбър съчувствам ти за тия киселини. И аз имам, ама не са постоянни, от време на време и то предимно вечер. За сега се въздържам да пия лекарства. Забелязвам че от млечните продукти сякаш ми става по-добре.

Лек ден на всички!!!

# 341
  • Варна
Колибри така е , не избира лекар, следователно никой не е подготвен какви са нейните изисквания. Още повече отива с 6см разкрие. Друг е въпроса, че практиката ни е такава, съгласна съм, но докато се промени май много време ще отмине. Не зная, и при мен имаше колани, системи, и всичко  изречено, но много бързо след раждането съм ги забравила, просто детето ми си е по-важно.
Иначе разбирам идеята на протеста, дано помогне Peace

# 342
КОлибри, и аз избирам лекар, но защо ако нямаш възможност да си платиш/защото сумата 1200лв, включваща раждане 900 лв+100 лв вип зала за раждане+ Вип стая за няколко дни..../ никак не е малка, няма кой да те чуе в болницата? И не се ли възползват докторите точно от това че жената я боли много, стресирана е , уплашена, та да си правят каквото си искат?И нали се сещащ че ако някоя принцеса - санитарка ми се опули, или се държи грубо и вулгарно, аз лично ще и извия врата като на пиле, щото видиш ли доктора , който си избрал взимал пари, пък на нея нищо и заплатата й била малка... ами аз какво съм виновна? Защо жената е шита без упойка? За наказание ли? И кой има право да я наказва и за какво? Да те гледат в лицето и да ти се подиграват/ както са правили с нея/ да я коментират с гнусни изрази , пред самата нея, все едно не е в стаята? Та питам аз Кой Им дава право на работещите в АГ отделенията да се държат , все едно си отишла да раждаш в хола на дома им?Крайно време е някой да ги постави на място!!!

Знаеш ли Колибри на колко родилки е отказана епидурална упойка точно в Тина Киркова, защото не са с избор на екип?

Дори аз самата не съм сигурна че ще ми поставят въпреки че искам да си платя и да избера екип... и то да си платя не за да ми е леко раждането, защото това никой не може да го каже, как ще протече, яа си плащам за да си осигуря спокойствието, че няма да ме нагрубяват, да ме подмятат и да ми се подиграват Умните бели глави в Тината.  Условията дори не желая да ки коментирам, но все пак за мен, а сигурно и за вас не е нормално в 21 век да отидеш да раждашв болница, да ти направят клизма и да се наложи да си направиш тоалета със студена вода.Защото там вече никой не те пита с избор на екип ли си, за да ти пуснем топлата .

# 343
  • София
Чакайте да се намеся и аз в дискусията, барабар Петко с мъжете  Laughing

Уважавам и двете мнения-  на етка и Амбър и това на Колибри, но моето клони повече към това на Колибри. При положение че отивам в болницата, изобщо не ми е минало през акъла да не се съобразявам с лекарите, защото не смятам, че знам повече от тях. Ако не ща да ги слушам, ще си остана да си раждам вкъщи. Или пък се уговарям предварително с доктора как искам да се случи всичко Peace

Що се отнася до шиенето без упойка... ами какво да кажа- и мен ме шиха така първия път и то Рени Ковачева, в чийто професионализъм смятам, че доста хора тук са се убедили. И беше по нейна преценка, а не за да ме накаже- тя тогава ми обясни жената защо, ама аз нищо не помня Blush

Аз лично гледам на докторите като на приятел, а не- като на враг.

Струва ми се, че малко се преувеличават нещата, ама... както и да е. Всеки си има право на гледна точка, моята  е различна и затова не бих отишла на протеста Peace

# 344

Там един японски лекар, възрастен като света, каза нещо от рода "Раждането е като изгрева - не можеш да го накараш да побърза или да почака."
Това ми хареса и е ужасно вярно
Пебс, и аз се посмях със съня ти.
Относно тази жена, снощи и аз четох разказа и по нощите и на моменти ми се стори, че реагира безразсъдно. А и така, отишла случайно, не знае на какъв екип ще попадне, какво им е разбирането за раждането, не може да очаква разбиране, както е и станало. В България сме много, много далеч от т.нар естествено раждане. Какво е спечелила в крайна сметка? Болка и тормоз, и риск за здравето - нейното и това на бебето. Аз не бих се пънала толкова, но моята гледна точка е съвсем друга.
Абе, не мога да си публикувам поста...много пишете.

Общи условия

Активация на акаунт