"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 453
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Ей, страхотни сте! Мерси много!  Hug Особено трите прасенца бяха голямо попадение, отдъхнах за 20 мин. тази вечер докато го изгледат 2 пъти  Mr. Green Всъщност песничката оттам отдавна я пеем във вариант:
Siam' due piccole donzellin'
siamo due sorellin'
mai nessun ci dividera'
tralalalala

Simple Smile

Иначе от Златната монета съм пускала повечето, но си мислех, че има и детски фолклор, не само песнички от златната монета. Ще учим сега за брукото в полентата и слона   Mr. Green

Фата Моргана, интересно ми стана кои песни от репертоара на Челентано са подходящи за деца? Joy

Ами любима им е тази заради влака и самолета  Joy Ще ги запиша и ще ви ги пусна.

http://www.youtube.com/watch?v=aH9c2jtIc5w&feature=player_embedded

Иначе и на 24 мила бачи не отказват.  Flutter

# 226
Ами аз двете "фолкрлорни", които знам, не можах да ги намеря в ютюб.... Едната е за бебета, но според мен става и за по-големи (освен това мислех, че е много известна, ама може само по нашия край да е така, знам ли...) - Farfallina bella e bianca. И нали там се показва с ръце пеперудата как летяла. Понеже на нас ни е любима, съм си адаптирала текста на български, така де, нали ще става двуезично детето, не едно-и-половина-езично.
А на другата й намерих текста в интернет, първата там, останалите не ги знам:
http://www.lamianuvola.it/filastrocche.htm

Ама то без мелодията... кел файда, евентуално да ви подсетя, ако ги знете и без туй.

А щом им е любим Адриано Челентано, няма ли да харесат и онази, Италиано веро Wink Simple Smile

# 227
Аз пък по-скоро имам проблем с българските детски песнички, че знам две-три, а останалите, на които попадам, нещо не ми допадат. Хей ръчички я пеем и я харесваме, също песничката от Педя човек-лакът брада, също Дъга (която, ин реалта, се явява от Златната монета Simple Smile ), и май това са... Ако вашите деца харесват някакви български детски песнички, давайте насам идеи!

# 228
Ами любима им е тази заради влака и самолета  Joy Ще ги запиша и ще ви ги пусна.

http://www.youtube.com/watch?v=aH9c2jtIc5w&feature=player_embedded

Иначе и на 24 мила бачи не отказват.  Flutter
Частта, където си умира от скука, пък то, "neanche un prete per chiacchierar", ми е любима. Laughing

А щом им е любим Адриано Челентано, няма ли да харесат и онази, Италиано веро Wink Simple Smile
"L'italiano vero" е песен на Тото Кутуньо. Wink

# 229
  • UK
L'Italiano Vero  Tired Rolling Eyes #Crazy

# 230
Що, бе? Аз харесвам тази песен, понеже разказва най-откровено колко стереотипен типаж е l'italiano vero. Mr. Green

# 231
Фата,

има си и доста фолклорни песни4ки: ла белла лавандерина, ла пекора нел боско, Ще ти потърся някой сайт

ето например този
http://www.ilpaesedeibambinichesorridono.it/la_bella_lavanderina.htm

но има и много други с песни, стихотворения, игри...

# 232
Що бе, Италиано веро не се ли сещате как се тананика навсякъде в Бг? Тя даже е по-скоро българска, отколкото италианска  Party. Един приятел даже разправяше, че като малък си мислел, че се пее "Душата ми кантаааре..."  Laughing
Друг е въпросът, че като дойде мъжът ми в БГ и моментално всички почват да му говорят за Тото Котуньо и Ал Бано и Ромина и той се опитва да кима учтиво, няма накъде...  Whistling

# 233
Извинявай, а Ерос къде го? За него не питат ли? Simple Smile

# 234
Оф, извинявай, ама докато се сетя кой Ерос... викам, той нали гръцко божество, що да питат...  Rolling Eyes Laughing
Ами не, де да знам, не питат... явно е въпрос на поколения, а моите приятели не го питат за такива работи. За хората около 50-те и над тях италианската естрада си е голяма работа, без да навлизам в подробности, щото не знам такива  Blush

# 235
Ама ето че пропускам Рики е Повери сред българските любимци, даммм...

# 236
  • UK
Друг е въпросът, че като дойде мъжът ми в БГ и моментално всички почват да му говорят за Тото Котуньо и Ал Бано и Ромина и той се опитва да кима учтиво, няма накъде...  Whistling

To май "L'Italiano vero" и Рики е повери са все още известни само в България. Първата песен, която Паоло чу в софийски тролей беше "Lasciatemi cantaaaare"  и направи отвратена физиономия. Не си падам хич по тази стара музика, много ми е глупава. Жалко, има много други италиански стойностни изпълнители, които много малко хора познават.

# 237
Частта, където си умира от скука, пък то, "neanche un prete per chiacchierar", ми е любима. Laughing

И на мен  Flutter Още не сме стигнали дотам обаче с малките  Grinning

Аз пък да ви кажа в България пак добре, но тук в Холандия ако знаете какви италиански певци и песни слушат  ooooh! Съвсем неизвестни и с псевдо оперно звучене.  Crazy  Все пак Кутуньо, Рики е повери и Албано и Ромина са известни и в Италия друг е въпросът кога е било това  Mr. Green

tralala81
, български детски песнички, които харесват са Две калинки с пъстри перелинки, Ринги-ринги-рае наш петел играе, Миеме лъжички, Хей ръчички, Зеленчуци, който не яде, У дома часовник трака, има и една Фър-фър, вранке, но тя май е различна из различните краища на България...

# 238
Фата, радвам се да те видя  Hug
На външния хард-диск имам много песнички и линкове. Когато ми остане време тези дни, ще ти пусна някои, ако искаш  Simple Smile

# 239
Фата, благодаря за идеите! Две калинки с пъстри перелинки как съм я пропуснала, на мен самата ми беше любима като дете и даже изнасяхме концерт-представление с една приятелка по тази песен  Mr. Green Освен това я пеехме "с шъстри балеринки", едва в момента си давам сметка, че няма смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт