"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 263
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
4естно казано се чудя дали живеем в една и съща държава.

естествено, че в една държава живеем, просто не сме еднакво ангажирани и информирани.
аз например не съм, не виждам нищо срамно да си го призная и да науча нещо, не се и притеснявам да питам. знам, че е странно че някой казва ' не знам", особено за българи.

мерси за отговорите, ще прочета и линковете. гуш, цун.

ПС: Аля, много обичам Дисниленд. Съвсем наскоро изхвърлих една картонена чаша от Дисниленд Токио., пазех и салфетка от Макдоналдс там... Денят в който бях там преди 139 години и досега го смятам за най-щастливия ден в живота ми.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 17:20 от 10c's Cafè&Lounge

# 586
за това което не се знае се пита у4тиво... като Лени да ре4ем, а не провокативно невярваЩо
Да, и отговорите би следвало да са в същия тон.

И, за да е ясно, визирам това:
толкова много информация има по темата, как е възможно 4овек да не го интересува кой го управлява... 

Колкото пъти съм влизала в конфронтация по темата Берлускони, толкова пъти съм го направила не от несъгласие с това, което се казва, а от начина, по който се казва!
Това "не се интересувате", "дезинформирани", "промити мозъци от пропаганда на Берлуската" и т.н. аз лично го намирам за обидно. Иде ми да споря, когато насреща някой се мъчи да ме убеди, че е прав, понеже аз, разбираш ли, съм дезинформирана.
Аз пък ви намирам за леко изтрещели на тема Берлускони, ще ме извинявате. Толкова яд, толкова енергия. Някак на моменти излиза от границите на реалното. Повече това мяза на пропаганда, ама карай.
А, да, и още нещо. Дюн, пускаш линкове от сайтове "розанелпуньо" и "пунтороссо". Как ще се почувстваш, ако аз пусна линк от сайта "фашонеро" например? Не, че посещавам подобен сайт и дори искрено се надявам, че изобщо не съществува, но се надявам, че разбираш какво искам да кажа за обективността и страненето от пропагандата.
Аз считам и обявявам себе си за неутрална и все още всякаква пропаганда ми е очевидна. Но гледам, чета и слушам, каквото има да се гледа, чете и чуе. В България например не съм толкова неутрална, натоварена съм с повече пристрастия, от които трудно бих се отърсила. В Италия такъв проблем нямам.

# 587
Dune, thank you  Peace

Ani, da ne otvarqme temata za Boiko, 4e i toi e edin prekrasen  Crazy

I na men s Vista ne mi se zarejda Kredora....izvinqvam se za latinitsata  Mr. Green

Allya, ako re6im da trugnem s de4ko na 4 i polovina ne mislq, 4e mojem da raz4itame da razgledame myzei...zatova kato re6im 6te go izmislqm  Peace

Leni, eeeeeeeeeeeeeeee 139 godini ahahahaahahaha esagerata ahahahahaha

# 588
Ани, при тия обстоятелства наистина изглежда смислено да не е бил при вас, пък и само за два месеца, не е чак кой знае колко... А как така са го взели на детска градина за два месеца?! Може би частна?

Оф, толкова от мен за днес, че трябва да ставам мигновено от компютъра вече.

Само да кажа за Ання - супер описание и много добре добива човек представа за Дисниленд! А как му се дохожда на човек, не е истина!...

Лека вечер за всички, Берлускони го оставете, Тоника президент президент!  Mr. Green Peace

# 589
  • в едно миланско село
за това което не се знае се пита у4тиво... като Лени да ре4ем, а не провокативно невярваЩо

толкова много информация има по темата, как е възможно 4овек да не го интересува кой го управлява... 

Колкото пъти съм влизала в конфронтация по темата Берлускони, толкова пъти съм го направила не от несъгласие с това, което се казва, а от начина, по който се казва!
Това "не се интересувате", "дезинформирани", "промити мозъци от пропаганда на Берлуската" и т.н. аз лично го намирам за обидно. Иде ми да споря, когато насреща някой се мъчи да ме убеди, че е прав, понеже аз, разбираш ли, съм дезинформирана.
Аз пък ви намирам за леко изтрещели на тема Берлускони, ще ме извинявате. Толкова яд, толкова енергия. Някак на моменти излиза от границите на реалното. Повече това мяза на пропаганда, ама карай.
А, да, и още нещо. Дюн, пускаш линкове от сайтове "розанелпуньо" и "пунтороссо". Как ще се почувстваш, ако аз пусна линк от сайта "фашонеро" например? Не, че посещавам подобен сайт и дори искрено се надявам, че изобщо не съществува, но се надявам, че разбираш какво искам да кажа за обективността и страненето от пропагандата.
Аз считам и обявявам себе си за неутрална и все още всякаква пропаганда ми е очевидна. Но гледам, чета и слушам, каквото има да се гледа, чете и чуе. В България например не съм толкова неутрална, натоварена съм с повече пристрастия, от които трудно бих се отърсила. В Италия такъв проблем нямам.

Barbabeau, отговорът на въпроса ти е тук  Laughing
оЩе си много по_дълбоко свързана с Италия, тук се 4увстваШ неутрална. като мине малко време, мисля Ще ти стане много ясно заЩо се говори за "промиване на мозъци" и "дезинформация". просто попитай средния гласоподавател на Берлускони заЩо гласува за него и слуШай.

пп. в последните години ставам все по_безразли4на, от 2 месеца не следя редовно и информационния поток, заЩото 4естно казано, ми е до гуШата от вси4ки настояЩи у4астници в полити4еския живот.
не го смятам за хубав знак  Confused

# 590
Няма да се включвам в спора за Берлуска, не виждам смисъл. В предишни теми пак сме коментирали, май само езиците си чешем (иначе съм близо до Лени в мненията си, ама карай де).
Фейям, не съм намерила още време да ти разгледам снимките, а ми се ще, дано не загубя линка. Алая, и Дисниленд ми се ще да видя, още малко да порасне малкия разбойник, и до там ще стигнем.
Предколедно сме затрупани с работа, направо крада минути, за да купя коледните подаръци. Още на децата не съм измислила какво да взема, ужас!!! Утре е коледния "купон" в яслата на Уили, на който му расте първия кътник, и по случая е супер нервиран (всеки с проблемите си) и познайте от кога не сме спали като хората..... В понеделник са изпитите по джудо на Бобо, а по същото време ще им раздават "дипломите" от миникурса по английски, който им беше организиран в детската градина - ясно е, че трябва да го жертваме. Във вторник му е тържеството в градината, а в сряда пътуваме. Трябва багажи да се приготвят, подаръци да се купуват, и какво ли още не.
Да ви се похваля, днес случайно намерих един магазин, в който продават основно стоки от Украина, Полша, арабските републики, Китай и Южна Америка, в който открих лютеница Дерони, кремвирши Леки и кори за баница Белла, че и готова замразена баница...... Кеф!!!
Ани, не знам какво точно е пчелното млечице, но знам, че паппа реале е прополис, демек акото на пчелите. Лично аз имам известни съмнения доколко действа на апетита, но всеки си решава сам. Колкото до злоядство, със сигурност моят големият дивак може да се съревновава за първото място със щерката на Фейам, не познавам по-злоядо дете. Обаче като го мери педиатъра последния път, каза, че е в идеалните пропорции за неговия ръст, та хич не го мисля, че е слаб. А свекърва ми още се опитва да ми пробута какви ли не апетитостимулиращи боклуци от аптеката, които струват сума ти пари. Не ги ща пък!!!

# 591
деси, при мен е горе долу съЩата въртележка.....

дами, само да попитам, наистина ли мислите, 4е на Берлускони му разбиха физиономията по полити4ески при4ини?

# 592
  • в едно миланско село
деси, при мен е горе долу съЩата въртележка.....

дами, само да попитам, наистина ли мислите, 4е на Берлускони му разбиха физиономията по полити4ески при4ини?

твърдо не, ама трябва да бягам
даже ме дразни това твърдение

# 593

[/b].

Оф, Ани, то с теб "надприказване" няма.. Ще ме извиняваШ, но в "как е възможно 4овек да не го интересува кой го управлява"...не виждам ниЩо обидно.
За другото, за пореден път вадиШ думите ми от контекстта, линкове съм дала 5, ти естествено си избрала да визираШ горните 2...  СъЩата информация Ще я намериШ на оЩе 100 места. Твоя работа, гореспоменатите данни, няма как да ти ги намеря на сайта на "форцаиталиа" примерно.
А тук не става въпрос за спор, заЩото аз нямам за какво да споря с теб, не ли4но мнение изказвам, а ФАКТИ. тях, ако искаШ да дискутираме.
За каква пропаганда говориШ, пак ниЩо обЩо няма с темата. Факти, факти, толкоз.
И си в греШка, ако мислиШ, 4е твоят тон е "у4тив", но не там е работата. не сме в у4илиЩе и не виждам заЩо някой Ще реШава как другия трябва да си подбира думите. Говорим за конкретни неЩа, на теб ти се страни от темата, ок.

# 594
Оф, Ани, то с теб "надприказване" няма..
Интересно. Simple Smile Вчера имах едно съществено включване с цитата на Лени, което беше общо за насилието и отнесено по случката Берлускони. Днес това. Преброй ми другите включвания.
Докато тук в тази тема постоянно се цикли за Берлуска и валят линкове всякакви, за да ни "информират".

# 595
Дюн, ти изглежда не разбираш, че нито аз, нито Ани ( щото явно сме две нарочени в 'опозиция', Калка се оттегли:)) ) нямаме никакви аргументи срещу твоите. Спор с факти няма, не си го измисляй.  Откровено казано, на мен ми се привидя  и едно 'бе' в изказването ти за това кой ни управлява, което изчезна, което е добър знак за тона на разговора.

Лично за себе си говоря сега : Като ме засипеш с  10 линка и ми начукаш канчето да се 'информирам' последвано с подобни емотикони Shocked, чувствам  подтекст " абе как може да не знаеш" и  ме караш да се чувствам глупаво , да не говорим, че абсолютно инстинктивно се настройвам срещу информацията,  която ми даваш  и нямам и настроение да се информирам повече.
Това са моите лични усещания защо не върви комуникацията.
А тя е и виртуална, така че и недоразумения не се изключват.

Просто успещам има агресивност в тона ти ( не във фактите), която аз лично не виждам смисъл да противодействам, защото аз като съм задала въпроса не съм го задала, за да ми се карат все едно не съм си написала домашното.

И последно - малко клиширано е, обаче теорията на Айнщайн за относителността се побира в 2 страници. Не мога да повярвам, че с твоята информираност не можеш да формираш 5 изречения лично и аргументирано мнение, а реагираш като Гугъл.
Просто не е това моята представа за разговор, и затова мисля, че няма и смисъл да се продължава. ...

В крайна сметка аз владея чудото на търсенето в Интернет перфектно  и може би трябва да си останем с разговори за разни домакински работи, вместо да се пънем да раждаме разни социално-гражданско активни мисли.

# 596
О, да, аз парирах  Mr. Green ,защото смисъл няма в този спор поне за мен  Crazy

Другата седмица е Коледа...още не мога да си го представя  Mr. Green

# 597
лелелеееееееееее пак тази политика... какво толкова намирате да обсъждате за берлускони или когото и да било, ( бате бойко - кърти мивки  и лепи тапети Grinning ) аз лично не се интригувам  с таз политика...

хехех да ви кажа честно тъй като съм отпуск, преди майчинство, и не съм ходила на работа ( работя в кориерата дела серата- журналист) и не бях разбрала за берлускони, и един колега ме светна... сериозна работа е там...

момичета дайте моля ви се, идея какво да купя на 8 годишно хлапе  - момче, не го познавам на моя съпруг е племеник и трябва да му купя нещо за коледа и не знам какво....

ако имате дечурлига момчета на 8-10 споделете с какво се занимават и какво ги интересува, че аз имам две момичета. и не знам честно казано.  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Peace

# 598
  • UK
Kaква интересна дискусия е станала тук за Берлускони. За съжаление нямам време да чета всичко, не се и интересувам много вече. За мен темата Берлускони е изчерпана отдавна, даже ми се драйфа от нея, плитко или не, така се чувствам Simple Smile.

Тоника, не знаех, че работиш в Кориере дела сера Simple Smile. С какви теми се занимаваш? Аз не знам защо в началото бях останала с впечатление, че си лекар.

Аз започнах сериозно да си организирам заминаването за Франция. Ще пътувам до Италия, но само за един ден, за да си прибера някои неща и оттам ще взема автобус- прецених, че ще е по-лесно, без смени и висене по летища. Утре ще купувам билети и до няколко дни се надявам да си намеря квартира също. Хубавото на всичко е, че февруари ще ходим до Париж за рожденния ден на Паоло, като дойде да ме види, точно ще е в отпуска. Опитвам се да приема всичко като едно ново начало, защото тази година не беше добра, малко ме е страх, че започвам пак на ново, в нова страна, на нова работа, сама, но това е риск, който трябва да се поеме, няма как. Поне не липсва тръпка, че в последно време я бях изгубила.

# 599
Ами Льоли,
виж че чуден план имаш, всъщност:)
В Страсбург колко време ще бъдеш?

Кориере делла серата какво е, кориере делла сера ли?

Общи условия

Активация на акаунт