"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
След малко пак ще пиша, Ани, за фризьора, сега ставам, че правя някакво ризото с молекули тартуффо вътре ...

Божкеее Laughing Това някаква рецепта за времена на криза ли е?

# 31
  • в едно миланско село
ах, забравих да кажа, 4е при нас по аптеките продават "направи си сам" тест за свински вирус  Shocked
не знам колко са достоверни и за какъв дявол са им на хората  newsm78

# 32
  • UK
По повод на свинския грип:

Аstrea, на това видео само маанета, като че ли не в София, а в Буда бар са били Simple Smile

# 33

Не се притесняваи ще ти дам мойте на заем.  Mr. Green
Дай, пък аз ще те почерпя с едно фоню  Laughing  Отивам да го бъркам.

О аз направо ще ти ги  подаря ако ме почерпиш Grinning ама не мЪ изкушаВъЙ, че аз съм от сериозните.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Е стига  се базикахте с Мечо Пух, аз си харесвам Прасчо  а те как са го сложили  да стой сам самичък на сала.... става ми жал. Cry Cry

Абе то и в наща аптека има некакви такива тестове, ама ако ме питате мене, не са много сигурни.... ама кой знае.
  bouquet

# 34
ах, забравих да кажа, 4е при нас по аптеките продават "направи си сам" тест за свински вирус  Shocked
не знам колко са достоверни и за какъв дявол са им на хората  newsm78
Като гледам докъде стига истерията, предвиждам, че вече всяка година ще имаме нов "свръх опасен" грип. Направо не знам как не са се сетили до сега да настроят хората срещу тази толкова банална и масова болест? Thinking Нищо. Сетиха се вече, новите хоризонти в грипните епидемии са открити.

Вчера ми се обади майка ми разстроена. Андреа има температура. Добре е, жизнен, играе си, няма кашлица, само сополи и темп.
Споделила с една приятелка и тази започнала да й звъни през половин час да пита как е детето и даде ли му вече Тамифлу! Едно от позвъняванията било директно от една аптека с репликата "Тук са съгласни да ми продадат Тамифлу без рецепта, давай да купувам и да ти го нося!" ooooh! Майка ми разстроена от такава атака, не знае вече какво да прави. Казах й да си кара с парацетамола и да изчака още ден-два. Днес е понеделник, ще идат и до педиатърката. Е, днес детето е добре. Предполагам, че педиатърката ще посъветва да си поседи днес и утре вкъщи и това е.

Льоли, уникална карикатура!!! Joy

# 35
След малко пак ще пиша, Ани, за фризьора, сега ставам, че правя някакво ризото с молекули тартуффо вътре ...

Божкеее Laughing Това някаква рецепта за времена на криза ли е?

тцъ, тва е ризотто от пликче на Кнор:) Не йе хубаво ...

Така, за фризьора. Тука масовата прическа на конвеир при възрастните госпожи ( които съставляват голям процент от клиентите..) са тип 'каска'. Или студено къдрене ( за по-плешивичките) и после обем.
В тази атмосфера аз как намерих - огледах се във витрината на един близък фризьорски салон и прецених
самите фризьорки как изглеждат + самия интериор на салона. Интериорът обикновено казва каква е  таргетната му група. Едната мацка си я харесах, - татуси, една дълга къдрава коса, чудна. И реших, че такава жена едва ли прави САМО 'каски".  Влязох, запознахме се и няколко пъти ходя при нея. Другият начин е, като харесам на приятелка главата да ми препоръча тя, но досега не съм пробвала друга. В интерес на истината в град Форли е пълно с млади жени с много модерни прически. Кичури, русолявости, изправяне, всичко има. Има и доста фризьорски салони. Което ме подсеща, че отдавна не съм ходила и прическата ми ( всъщност е първата от 2те , които си показала) вече никаква я няма...

Коледното ми настроение е в зародиш, но заплашва да се развие в наднормени размери и доста бързо ...

Свинския грип, онзи ден една позната ни сподели, че е прекарала туй чудо. Разпитах я подробно как точно са й троснали диагнозата, защото тестове правят само на тези, които ги хоспитализират.
По симптомите познало джи пито и я лекувало ( в началото с антибиотик, явно) с тахипирин и аулин.
Вторият, защото е имала ненормални мускулни болки , от които е загубвала чувствителност на краката.
Каза, че е ужасно, че не бива да се кашля, че основен синдром е задуха, т.е трудно дишане и изобщо жената
говори така, сякаш е прескочила трапа.

# 36
Лелее и фондю-то извадихте  Crazy

Обаче наистина шоки-то е незаменимо  Crazy , а по Коледа се лее :Р

Льоли, Жак Ив Кусто беше направил един филм по Дунава и България беше представена с Казанлък, жени берящи рози облчени в турски потури и едно маане  Rolling Eyes , това бил намерил човека,но цял свят го е гледал  Rolling Eyes

Ани, дано бързо да се оправя  Peace
За фризьорите....сменяй,докато не намериш....тук не могат да постригват...рядко се намират...свестни,макар че аз съм лесна  #Crazy

# 37
Каза, че е ужасно, че не бива да се кашля, че основен синдром е задуха, т.е трудно дишане и изобщо жената
говори така, сякаш е прескочила трапа.
В какъв смисъл "не бива да се кашля"? Дори и да ти се кашля, търпиш и не кашляш?

Външният вид на фризьора не винаги важи. Последният, който ме разочарова, е с козя брадичка, сплетена на плитка. Алтернативен тип, ама...

Мерси, Кала. Днес вече е по-добре и с темп. 37,2.

# 38
Ами тя ми обясни, че е взимала някакви капки за потискане на кашлицата ( на к им записах името за всеки случай). Предпосали й ги първо защото кашлицата допълнително затруднявала и без това затрудненото дишане и второ, защото се въртиш в кръг кашляне-преглъщане-кашляне.
Стискам палци на Андрейко!

# 39
Е, всичко вече е свински вирус  Rolling Eyes то вярното е,че тежко се кара,но ми се струва,че паниката е голяма и то създадена от медиите  Crazy

10цента, я се стегни...поне веднъж месечно трябва да ходиш  Peace  особено като си в постоянен контакт с хората  Peace

# 40
Виждам за фризьори сте говорили,  а на мен това ми е болна тема.. затова от 3 месеца не съм се подстригвала и ходя вързана, доколкото мога да вържа тая къса коса. Решила съм, че ще я пускам та по-рядко да ми се налага да ходя по фризьори, аз си се подстригвах сама в къщи като ми беше дълга косата.

Barbabeau бързо оздравяване!

# 41
малейй книжарки,защо пропуснахте "сто години самота" и "Габриела,карамфил и канела" на Амаду.Тази последната снощи я препрочетох за 3 път с друг поглед дет се вика и пак ме изкефи.Ако трябва да бъда по точна изядох я с 5-6 домашно приготвени кошнички.Шоколадови.На фризьор ходех през 4 дена или  когато ми се измърси косата.Но това е по времето преди Франческа,а в днешно време,ако се вредя поне 2 пъти в месеца ,съм доволна.Моят Ернестто си го избрах по една приятелка,и просто няма такъв факир в косматеното пространство.Изобщо няма нужда да му казваш какво искаш,нито цвят нито форма,човека сам си знае.Образ голям е и само двата сперматозоида превърнали се по късно в две много отворени деца го спират да заема гейски пози.Ако не бях го намерила този тип,сигурно щях да поогледам как излизат от салона другите жени и по това да се ориентирам.
Деси ,най актуалният подарък беше от свекървата-домашни чехли на Scholl за да е в крак с темата от предишната страница ,жената.
Какъв кръговрат на живота ,а?винаги след лафа за книги идва ред на манджите.Форумна закономерност.И все пак прасешкият грип  има своите плюсове,колко хора вместо да стоят по градинките,моловете или книжарниците,се включват във форума на Бг-мамма.Алеати демек.

Имам две кисели млека и 4 яйца ,някаква домашно сладко може ли да излезе от тези продукти.

# 42
  • UK
На "Габриела, карамфил и канела" и на "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескиавел ми идваше направо кожата си да разтъркам с олио, люта шушка и какао, след всичките тия рецепти и както бяха описани. Кой знае, можеше пък да открия и някаква нова формула за лосион за тяло. В събота си правих маска на косата, пишман станах, мих я сто часа после и като изсъхна, гледам, зад дясното ми ухо, останал един мазен кичур, дотам не стигнал шампоана и пак я мих, в резултат на което сега е като премита косата ми и стърчи както си поиска. Нямам търпение да я кръцна.

Ох, днес наистина е един от малкото дни, в които мразя, че съм жена...егати болките....

# 43
Аstrea, на това видео само маанета, като че ли не в София, а в Буда бар са били Simple Smile

Музиката им е кофти, но в общи линии не е зле като филмче, има 6-7 части.  Wink
  И са направили почти същата обиколка, като нашата тази година.  Grinning

Ами тя ми обясни, че е взимала някакви капки за потискане на кашлицата ( на к им записах името за всеки случай).

Лени, я кажи какви са  Praynig, че дъщерята вече от 10 дни кашля доста, мина й високата температура, пи антибиотици 5 дни и сега единствено кашлицата остана.
  В петък нашата лекарка й казала да смучела бенагол и да взема успокояващ сироп за кашлицата.  Rolling Eyes  За съжаление ефекта е все още никакъв  Tired

# 44
Щурке,попитай някое момиче,на което ти харесва прическата,кой и е фризьора.в тази криза всеки ще е доволен да заведе нов клиент на подстригвача си.Всъщност идеята може да не е актуална за вашият край,където предполагам за да започнеш разговор с непознат се изисква специално разрешение.Да се оправя Андрю бързо.

Общи условия

Активация на акаунт