"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 453
  • 755
  •   1
Отговори
# 255

То честно казано италиански филми лоши , незнам ..

Е, чак пък да няма...

# 256
  • Italia, Palermo
нА ме пък рядко да ми ахреса някой италиански филм, то и ние почти не гледаме таквиа, навремето п кината следяхме акто излезеше някой с Алдо, джованни и Джакомо.
Льоли, дано скоро се опраиш, ама каква странна промяна в климата- комари, мъгла и то ноември на едно място!

# 257
Льоли, бързо оздравяване и от мен!
Аз съм в Истанбул, последните дни само обикаляне, обикаляне, не че се оплаквам, но аз съм си домошар и чакам с нетърпение един ден в който да не ми се налага да излизам и да го прекарам на дивана с книга в ръка, да пия чай и да не мисля за нищо.

# 258
Жалко, има много други италиански стойностни изпълнители, които много малко хора познават.

Здравейте, не живея в Италия, а в една страна по на север, където второто по брой малцинство са италианци. Имам много приятели сред тях..... освен това много обичам Италия. Та като чета темата ви, в която се говори за музика и за коледно настроение, просто се сетих за една песен, в чието написване участва моят любим италиански (а и въобще) певец Джованоти. Ето и текста, с който ви поздравявам от Люксембург  Hug

E' quasi Natale
e a Bologna
che freddo che fa
Io parto da Milano
per passarlo
con mamma e papà

Il mondo
forse no, non è cambiato mai
e pace in terra
no non c'è
e non ci sarà
perché noi non siamo uomini
di buona volontà

Non so perché
questo lusso di cartone
se razzismo guerra e fame
ancora uccidon le persone.

Lo sai cos'è,
dovremmo stringerci le mani
... O é Natale tutti i giorni
o non é Natale mai...

E intanto i negozi
brillano e brilla la TV
e le offerte speciali
e i nostri dischi si vendono di più

Il mondo
forse no, non é cambiato mai
e pace in terra
forse un giorno ci sarà
perché il mondo ha molto tempo,
ha tempo
molto più di noi

E intanto noi
ci facciamo i regali
il giorno che è nato Cristo
arricchiamo gl'industriali
e intanto noi
ci mangiamo i panettoni
il giorno che è nato Cristo
diventiamo più ciccioni

Lo sai cos'è,
dovremmo stringerci le mani
o non é Natale maaaai...

o non é Natale maaaai...

# 259
Скъпи Мами, вижте на какво попадам, за собственото си училище (основно което съм завършила)

www.e-vestnik.bg/7738/fingov/
Направо не знам.... може ли така да продължават нещата в родната ни държава...

www.bgpetition.com/House-Fingov/index.html

Просто не знам, докъде ще стигнат... да строят в училище, и да развалят културен паметник...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy

# 260
За съжаление линка, който се опитах да дам излиза като "спамче" затова който иска да види, ето темата, само да го постне в гугъл и излиза.

Съсипват къща реликва в София и вдигат сграда в двора на училище "Априлов"

# 261
  • UK
Да, много гадно. Така миналата година събориха една много красива къща в центъра на Варна. Нямат милост и скрупули, ужасни са!

# 262
Още по лошо е това че искат да строят в двора на училището. А това просто е безумство. Може да съм пристрастна за това че съм учила в това училище но просто не е и нормално. Как едно училище ще кара само  1/3 от двора си? Това е просто безумие.  #2gunfire

# 263
Здравейте мами...
Аз съм Надя 21год. мама на Криси 10 месеца. Живея в Nettuno /rm/ от 6 год.Извинете че ви се натрапвам...  Wink Но ми е интересно да си пиша с други мами от Италия. :Lil:Мъжът ми е украинец и се запознахме тук.На мен лично Италия ми донесе много късмет /мъжът ми и синът ми/ . Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 00:47 от nakri

# 264
Между другото, сега на 29 ноември швейцарците ще имат референдум "за" или "против" минаретата.
Значи, да уточня всъщност, че въпросът не е "за" или "против" джамиите (храмовете), а минаретата.
Отказаха се от минаретата в Швейцария и няма да се строят в бъдеще.

# 265
Здравейте мами...
Аз съм Надя 21год. мама на Криси 10 месеца. Живея в Nettuno /rm/ от 6 год.Извинете че ви се натрапвам...  Wink Но ми е интересно да си пиша с други мами от Италия. :Lil:Мъжът ми е украинец и се запознахме тук.На мен лично Италия ми донесе много късмет /мъжът ми и синът ми/ . Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Добре дошла. Simple Smile) Аз съм Хриси, или Тоника.   bouquet

# 266
Мерси Хриси... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 267
  • ...до морето..
Здравей и от мен!
Не пиша често, но ми е приятно да видя тук и нови момичета  - aз съм Aleks  Hug

# 268
Здравей и от мен!
Не пиша често, но ми е приятно да видя тук и нови момичета  - aз съм Aleks  Hug
Здрасти Алекс аз съм Надя много ми е приятно... Laughing

# 269
  • UK
Между другото, сега на 29 ноември швейцарците ще имат референдум "за" или "против" минаретата.
Значи, да уточня всъщност, че въпросът не е "за" или "против" джамиите (храмовете), а минаретата.
Отказаха се от минаретата в Швейцария и няма да се строят в бъдеще.

Интересно...предполагам, че това беше резултатът, който се очакваше. Тука пък миналата седмица отпразнувахме с махалата Курбан Байрама, улицата беше станала като панаирджийска сергия и скара-бира (без бирата, разбира се  Laughing).

Привет, nakri/Надя, аз съм Лили Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт