"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 448
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Интересно...предполагам, че това беше резултатът, който се очакваше.

Не точно, понеже предварителните проучвания сочеха обратния резултат. Simple Smile

# 271
  • UK
Хм, нещо са се объркали социолозите Simple Smile На фона на това, което се случва в Европа, е логичният изход от референдума.

# 272
  • Italia
Здравейте момичета   bouquet , пак съм аз и пак идвам да досаждам...

Предстои ми пътуване до Милано. Aко може някоя от вас да ми каже как се стига от Линате до Magenta Nirono (поне от гугъл мапс това различих като най-близко), ще съм ви много благодарна. Пристигам около 22:30, надявам се да има още обществен транспорт, или поне ориентировъчна цена за такси колко ще ми излезе?

# 273
от летиЩето Линате има само един рейс, който ходи до центъра (Сан Бабила) ето му разписанието http://orari.atm-mi.it/73_15652.pdf
такси не знам то4но колко Ще ти излезе, но мисля, 4е по_малко от 40 евро няма да е...

# 274
  • Italia, Palermo
Честит имен ден на Андреа на Ани!  bouquet
Как сте? Много издаваме фрота с липса на писания тук.
НА нас пък ни клонирали кредитната карта и са " източили" над 1200еври, но във валута австралийски долари, пристигнаха есемеси на джиесема на мъжо, пратени в 01 ит.време вчера- всичко изчислено, нали е нощ в Европа тогава. Та днес- ходене до неосбанк, денунче, е, първо пробвали с 20 долара, после едноплащане във Сиърс магазините в Щатите, после в три заведения в Австралия, днес пак пробвали, но поради недостиг на пари на сметката не могли да си платят нещо за 380 доларчета. Неосбанк доскоро бе спряла плащания он лайн заради такива клонинги, но нашата работа е друга, палщали са с фалшиви документи. Но както казва Вито- е аллучинанте- от две сртни по една на всеки край на света, в един ден. Казват в банката, че клонират карти, продават си ги дори и т.н. страшна работа. естествено след мигновения блокаж на картата днес я  унищожиха в банката и ще са ни възстановени парите, нали има ассикурационе. Ей такива ми ви екшъни. А помните ли когато от банкомата в Силистра, в Постбанк не ми излязоха 400 левчета? Е, макар и да нямах вяра на ревизията де направиха заради мен, наистина трансакция не пристигна. Тая година тия две " случки ни се случиха" от тоя тип. Междувпрочем кредитната карта тая година е ползвана само два пъти- едното плащане е онлайн рикарика телефоника тук, другото е в ресторанта на петзвездния мафиотски хотел в Силистра, където празнувахме сватбата си. То не се знае дали има връзка с това " рекетът" ни но се замислихме.

# 275
  • UK
milix, много неприятна история, съжалявам, че ви се е случило и дано бързо да възстановят парите! Аз пък все си ползвам най-спокойно всякакви кредитни карти, онлайн плащания и т.н. и нашите все "внимавай с тия карти", а аз все си мисля, че няма нищо страшно, а ето че има. То не че от моята сметка има много какво да се вземе напоследък. Дано да пратят скоро последната стипендия, че да я позакърпя за празниците.

Иначе аз си поддадох документите за доктората в Болоня вчера, казаха, че през ранния декември ще има класиране, много се надявам да стане, а ме е шубе много, че няма да ми се отвори парашута. Абе аз направих каквото трябваше, сега чакам и комитетът да направи каквото трябва  Praynig

# 276
  • Italia
gioia., благодаря за информацията!

# 277
Здравеите мами..Добре дошли на новите моми4ета.
Милих4е ,много съжалявам,,аз за това си имам предплатени кредитни карти,и си слагам там колкото ми трябва.

Аз маи се вклю4вам само за лоши новини...Моите родители си тръгнагха,свекърите и те.Моито мъж се прибра жив и здрав в неделята.....нооо  мама пак е в болница и е за спесна операция.Идва в тази неделя щв я оперират тук.В София искат 1000 евро ,а тук без пари..А ние си бяхме организирали новата година в София...пуффф и късмета дето имам..

# 278
Буонжур мами Hug
Добре дошли на новите моми4ета Hug
Миликс много кофти история Confused,за съжаление се слу4ват 4есто такива клонинги.Миналата година на зълва ми и бяха изто4или 2500 еври Twisted Evil
Джуфи не се ядосвай,важното е майкати да се оправи PeaceКураж
Ама и тия в България са едни кафони.Заради кофти здравеопазването ни в Бг,  пренуждават хората да се лекуват в 4ужбина Twisted Evil

# 279
Миликс, не получаваш ли смс, да я блокираш веднага още при първото теглене?

Аз напоследък взех да плащам доста освен с карти и с пейпал, особено на нови места.

# 280
  • Italia, Palermo
Именно, Сонитка, така и стори мъжът ми, още щом включи сутринта джиесема си пристигнаха съобщенията за плащанията и блокира веднага картата. За тоя пейпал говори вчера една приятелка на Вито, навремето ползвах постепей само с по 40-50 еври слагани периодично до консумацията им, за дребни нужди финансови.Ники, Джуф, изчезнахте нещо рядко се появявате, андявам се да сте добре. Адашке, ама нали майчето ти бе доскоро тук, бе позакрепено положението и! Данос ега разрешат трайно здравослвния проблем на италиаска почва! Радвам се, че сте отново тримцата заедно у дома! Hug

# 281
Миликс, сега прочетох по-горе за телефона, да. Неприятна работа  Confused Дано ви възстановят парите, то и аз имам застраховка на всички, но познавайки отблизо политиката на компаниите от бранша, не знам доколко може да се надява човек в подобна ситуация.
Аз последно правих плащане с пейпал в Израел, тък като за първи път поръчвам от тази фирма. Ина4е, ми се струва наистина по-сигурно, а и така  по-добре контролирам   разходите като слагам само определена сума в картата  Simple Smile

# 282
  • Italia, Palermo
Сонче, вчера в банакат са му казали, че ще ги възстановят, дори са унищожили картата- има и направено от тях фотокопие резната, по средатас, сега ще чака новата със последната сума ан разположение преди " фуртото".

# 283
Много кофти с тези карти, аз също имам такава, но аз имам и дублирана такава, която е в майка ми, и тя я ползва, когато и трябва, но не ми се е случвало да стане такъв гаф... Много лошо.
Дано всичко да се оправи . Simple Smile))

# 284
  • la Città Eterna
nakri , здравей и от мен!

milix , съжалявам за банковите ти проблеми. Наистина ти се е натрупало тази година. Пожелавам ти бързо и безпроблемно възстановяване на откраднатите пари и дано никога повече не ти се налага да си имаш проблеми с банки и карти! Аз лично предпочитам кешовите плащания, но явно с времето ще останат само картовите плащания, т.е. нямам избор - бъдещето е на картите.

jufka , наистина операциите са гадно нещо, но пък имаш и хубави новини - нали скъпият ти е при теб, а не да го мислиш денем и нощем?! Какво значение има къде ще прекарате Коледа, след като ще сте заедно?! Погрижи се майчето ти да е добре и се радвай на хубавите неща около теб. Останалото са просто подробности. Иначе ние със сигурност ще сме в София за Коледа. Като знам моят как се изнервя в България, ще си е голямо изпитание за нервите и на двамата. Много страда далеч от роднините и приятелите си, а аз имам толкова хора, с които искам да се срещна и толкова неща, които искам да свърша....

Общи условия

Активация на акаунт