"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 327
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Italia, Palermo
Льоли, загрей кръвта си с нещо де, " вкарай" едно винце ли, грогче ли и поздрави Варна от мен!
Тоника, ама наистина е невероятно приятно да чете човек писания в зелено, действа ми добре на зрението.
Сhista, аз кръщавах моята щерка преди две години и нещо, беше на около 50 дни. В палермитанскаат църква Ла марторана, с гръцко-византиски ритуали, по наш стил демек. Иначе съм присъствала на католическо кръщене, но бе след неделна служба групово много бебета, пред всички в църквата, ен бе привато. Ти откъде си? Провери дали няма при вас православна църква, а ако сте решили католическо кръщене да правите се интересувайте  пък за него, не знам какво точно искаш да разбереш.

# 511
Europe According to Italy   Mr. Green

# 512
 Joy

А може ли линк, че това трябва да се разпространи?

# 513
  • UK
Хехе, в опростен вид на тази карта можеше и да махнат границите между страните от Източния блок и да ги означат като "Еst"- то е нарицателно за повечето неща.

# 514
Не бе, що, виж, че има огромна разлика между България и Унгария Simple Smile

# 515
# 516
тралала, ето: http://farm4.static.flickr.com/3516/3969563285_479797de23.jpg

дюнски, аз явно нямам чувство за хумор, изобщо не ми е смешно.

# 517
  • в едно миланско село
kratko vkliu4vane, za6toto po diavolite, pak niamam kredor.
prepora4vam na vsi4ki razhodka do Parij v predkoledno vreme, vapreki navalizata, klin4a i tazgodishnata skromna ukrasa, gledkata si zaslujava vseki zent  Laughing
spah na mnogo spokojno miasto-sreshto grobishteto na Monmartar, v smisal na 5 mt ot nego, tova mi be6e gledkata ot prozoreza Twisted Evil
kato mi pusnat snimkite (ne sa mnogo), shte se vkliu4a po_seriozno

leka ve4er na vsi4ki, otivam da gladia  Confused

# 518
Тоника, верно е готино зеленото  Mr. Green

Щом ви казвам да че зеленото е готино, значи е готино.  Mr. Green Особено аз дет съм голям фен на зеленото, сега ще можете да ми четете глупостите и да се наслаждавате на зеленкото, хихи.  Mr. Green

Не се чудете, пощурях от лиготии покраи децата, и зарад младите ми годинки ( абе не толкова младите, само 29) и се хилим смеем и какви ли не глупости. То като имам две и като се засечем вкъщи става голяма Щумотевица.  #Crazy

Льоли, браво че сте се оправили с ваще, това е много хубаво. Иначе отностно зимата, аз също съм зиморничива ама то това си ми е  като нормално настроение, то може и защото от зодията близнаци, вземам много да мечтая.  Hug

Ама близнаци... какво да ни направи човек.

Днеска да ви разсеят от мъките и от всички студнени неща, Льоли специално за теб :

––––––
Хармония

С нежна ръка ме докосни,
дъхът ми стопли,
и живот в тази зима ми вдъхни.

Със безброй снежинки - света украси,
трептящи ледени усмивки донеси,
и спомените Коледни ми припомни.

Студа от душата - изгони,
летния бриз съживи,
и хармонията в живота ми върни.
–––––––

Това не е от най-хубавите ми неща, надявам се обаче да ви е харесало, и да сте се разсеяли от нормалните проблеми.
Айде спирам да говоря че много се разплямпах...  Mr. Green

Ама пу и зеленото, не мога да му се нанагледам Grinning  Joy

# 519
  • UK
O, Toника, страхотна си, браво! И благодаря за поздрава! Мен с римите хич ме няма.

Имам чувството, че по БГ телевизията се чудят как да те цакат за пари, насаждайки ти чувство за вина. Ето сега Българската Коледа, и ще пращаме смс-и както винаги, от другите канали кънти Денсинг старс, направо те побъркват, прекаляват. Светът беше много по-спокойно място без мобилни телефони, наистина...

# 520
феиам, добре завърнала се:) дано да можем да последваме препоръката, пожелавам си го.

един въпрос, че ме загриза съмнение ..
аз нямам 13та заплата, т.е аз изобщо нямам заплата, болнични и т.н. нали се самоосигуряваме и не съм наясно , затова да попитам.
13тата заплата задължителна ли е по закон?
Реших, че е така, защото в буста пага на жената, която гледа свекър ми ще се появят суми за 13та заплата ( не че не искаме да й ги дадем, просто питам). Ок, ако някой работодател не иска да плаща 13та заплата?

# 521
O, Toника, страхотна си, браво! И благодаря за поздрава! Мен с римите хич ме няма.

Не се притеснявай и мен ме няма с римите, принципно пиша бели стихове и това е нещо ново за мен.
Радвам се че ти е харесало, дано малко да съм те развеселила. И не съм чак страхотна. Иначе ... къде къде щях да бачкам по хубаво нещо и така. Скоро пак може да ви споделя нещо такова. Simple Smile

Ок, ако някой работодател не иска да плаща 13та заплата?

Частните доколкото знам може да не ти платят, но държавните работодатели са задължени от закон, (ако не греша) . Така че мисля че е наказуемо, ако не се изплати 13-та заплата, стига да има такава де. Simple Smile

# 522
ами аз се явявам частен работодател, тези които правят буста пага-та защо директно й слагат 13та заплата , никой не ме е питал ще давам или не ..

# 523
Честно казано тогава 10c's Cafè&Lounge не знам.

За държавните знам че е задължително, ако влизаше в някакви таблици, че заплата ти не била повече от еди какво си.
Но за частните не знам.  Confused

# 524
Айдеееееее пак съм първааа, само аз ли ставам толкова рано...  newsm78

Добро утро!  Mr. Green Mr. Green  chef  chef

Общи условия

Активация на акаунт