"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 200
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Феиам и МакДирок,
успях да из4истя здравните задължения за по малко от15 минути, и то само с едно ходене в НАП. Ако се интересувате, вижте темата във форума:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412715.315
Обръщам се най ве4е към вас, защото сме в сходно положение.   Hug

# 631
Феиам и МакДирок,
успях да из4истя здравните задължения за по малко от15 минути, и то само с едно ходене в НАП. Ако се интересувате, вижте темата във форума:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412715.315
благодаря за споделеното инфо, май Ще се заема с из4истването и на това, колкото и да ми неприятно и абсурдно

# 632
Феиам и МакДирок,
успях да из4истя здравните задължения за по малко от15 минути, и то само с едно ходене в НАП. Ако се интересувате, вижте темата във форума:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412715.315
Обръщам се най ве4е към вас, защото сме в сходно положение.   Hug
благодаря за споделеното инфо, май Ще се заема с из4истването и на това, колкото и да ми неприятно и абсурдно

Какво става, ако не се "отпиШеШ"?
Аз на сайта на НОИ съм с "прекъснати здравносигурителни права"... това не е ли ок, трябва и да се отпиШа ли?
Мама х 3, аз следях темата, малко съм изостанала, сега Ще ида да 4ета. Hug

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 12:16 от dune

# 633
Феиам и МакДирок,

Какво става, ако не се "отпиШеШ"?
Аз на сайта на НОИ съм с "прекъснати здравносигурителни права"... това не е ли ок, трябва и да се отпиШа ли?
Мама х 3, аз следях темата, малко съм изостанала, сега Ще ида да 4ета. Hug

аз до колкото разбрах мамах3, феиам, дироковата и аз сме в една и съЩа ситуация, напуснали страната преди 99а, нефигурираЩи в пациентска листа, с прекъснати здравноосигурителни права, изредили са вси4ки месеци от януари 2000 насам и пиШе, 4е са без данни, с 4уждо гражданство сме и на фона на вси4ко това трябва пак да подаваме декларации...... но ако става лесно и бързо, Ще се прежаля, да ми се махне от главата...

# 634
Хм.. незнам дали има разлика или сме на едно и съЩо дередже. При мен съЩо фигурират " Месеци без данни за здравно осигуряване" от 2004 насам...незнам.
Тенкс за инфо_то и на двете ви Peace

# 635
Френски научих на 10 години, защото трябваше да уча в 1 ФЕГ гимназията

Тоника, и аз съм завършила Френската. 9та ФЕГ в София, на Патриарха Wink И ти ли там си учила? Аз завърших през 2001 г.

# 636
Ако не се отпишеш се водиш длъжник и според новият проектозакон имат право да не те пуснат да излезеш от страната.
Колкото и абсурдно да изглежда, аз реших да не рискувам, да си оправя положението и да не се водя длъжница, нищо 4е никога не съм била вклю4ена в системата.

Дюн, за 2004-2006 се прави справка в Грани4на полиция, и ако си била извън страната пове4е от 183 дни за годината, те освобождават. От 2007 насам, трябва да представиш документ 4е се осигуряваш в друга държава в ЕО.

П.С. След фразата "прекъснати здравносигурителни права" пишат месеците за който те водят длъжник.
Истината е, 4е много хора си мислят 4е не са длъжници, (и аз така мислех), но в действителност си.

# 637
  • UK
Ух, и аз имам да си оправям осигуровките. То с моя неустановен статус...сега ще минавам и към френското осигуряване, поне за три месеца...да видим какво ще разбера!

Ужасно се ядосвам днес. Сестра ми е на шофьорски изпит, от 8.30 е излязла, още не е минала, какво е това нещо не мога да си обясня. Адски се дразня как тук този курс и изпити се превръща в едно невероятно трошене на нерви, пари, време, а на всичкото отгоре и разни инструктори и КАТаджии се гаврят с теб. Да се беше записала в Италия, горе-долу същите пари щяха да са, а досега щеше да е свършило и да е забравила! Гррррр! #Cussing out

# 638
Здравейте,девойки,
никакво време нямах да пиШа...От работата в касата,минах към спеШния център,тоц4но поради липса на време през деня.Оказа се ,4е всеки ден от 8 до 5,30 не е моето работно време.Нали заради езика тук аз върШа вси4ко по институции,а те са със съЩото раб. време.За Щастие тук поне вси4ко се оправя много по бързо и лесно.Както ве4е Мама Х 3 е писала в НАП се оправих за около 15 мин,преди това за 1 седмица от полицията изготвят документ кога си излизал и влизал от страната.Но и висенето пред гиШето в полицията са 5 мин.1 молба,такса 9 лева и си готов.СъЩо записахме и Фабио да се осигурява и тук,да има ли4ен лекар и да си полу4ава и тук лекарствата.Той е много доволен,за момента от обслужването.При ли4ния лекар приклЮ4ваме за 15 мин,направления дал Господ.Веднага се записва 4ас при специалист,кардиолога му прави ехокардиография на място с последен модел апарат....Поне приклЮ4их с задължителните 2 4аса 4акане пред ли4ната в Рим,8 месеца 4акане за ендокринолог,отделно кардиолог ,оЩе по отделно ехокардиография.А кардиолог тук му е Шефа на отделение в кардиологи4ната болница,тук идват да оперират и италианци,каза 4е ще ги запознае.Малката свикна много добре на градина и ве4е спи следобед и там.Сега за 1ви път се радва на сняг и е неудържима....Баткото се оправя добре,все оЩе ходи и Ще ходи на уроци по БГ.Хайде,пак Ще пиШа,няма да забравям пове4е  Peace  bouquet

# 639
Италина, аз не съм била в час,че сте се местили в Бг  Grinning чудесна новина  Peace и вече сте се организирали  Grinning

Уфф, изтръпвам с тия здравни  Rolling Eyes аз ще им дължа и пари де  Crazy ....хм. ами аз 2002 съм завършила университет  newsm78 все си мислех,че от уни-то съм осигурена  Rolling Eyes, т.е. никога не съм позлвала,за да знам  Rolling Eyes при другото ми ходене още на следващият ден съм в НАП на Аксаков, нали?

Дюн, аз имам 2 цвята...с червено и розово...с розово май е,че съм длъжница,а с червено е от когато съм с прекъснати права  Rolling Eyes ,което май значи,че не им дължа  Rolling Eyes

# 640
Вие знаехте ли, че Шекспир може би е италианец?
http://www.granmirci.it/shakespeare.htm

# 641
  • UK
Той и Господ е българин  hahaha.

# 642
Вие знаехте ли, че Шекспир може би е италианец?
http://www.granmirci.it/shakespeare.htm
Имаше репортаж по Вояджър преди седмици, но не го гледах много внимателно.

# 643
Дюн, аз имам 2 цвята...с червено и розово...с розово май е,че съм длъжница,а с червено е от когато съм с прекъснати права  Rolling Eyes ,което май значи,че не им дължа  Rolling Eyes

И аз имам два цвята, каквото и да озна4ават те... няма легенда да обяснява, кой цвят за какво е Rolling Eyes Ами, да оЩе една 4удесна при4ина да му се отЩе на 4овек да се прибира по родните места.. ново 20. Толкова ли е сложно "не живея в бг, не ползвам бг здравни услуги по касата, не плаЩам осигуровки" незнам  Confused

Италинка, много се радвам за вас, зву4иШ отли4но, дейна и оптимист, приятно ми е да те 4ета. Целувки на децата и пиШи по 4есто. Много хубаво, 4е сте се аклиматизирали и вси4ки са Щастливи и доволни.  Hug

Дами, с малки 4ове4ета, какво Ще донесе "Баббо Натале" на ваШите мъници? Simple Smile Аз нямам търпение ве4е да опаковам подаръците за Раи... закупени оЩе преди месец  Heart Eyes Този празник ми е смислен само, заради децата. Без да се прекалява и с това, 4е пак комерсиално става.

# 644
Аз обичам Коледа, мен ме глезят като именница с два подаръка  Mr. Green .
Иначе Емилия (голямата ми щерка - 11 г. ) ще бъде удостоена с честа да и купя китара.
А малката Милица (3 г.) ще получи голям ПРАСЧО!! ( разбирайте прасенцето розовичкото от Мечо Пух. )Въпреки че да си призная, аз го искам ама ще го получи тя.

Наистина много хубав празник, но не само заради играчките, традицията, абе сантименталните неща. Мен ме радват дори усмивките на лицата на семейството ми. Така че. Simple Smile)))  

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 19:52 от Тоника

Общи условия

Активация на акаунт