"За" или "против" Коледното настроение в ИТАЛИЯ за 108-ми път

• 31 252
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • UK
Искам и аз да видя снимки от Форли, покрит със сняг! Аз за три години такова чудо там не съм виждала, и веднъж да си отида и то да се случи, тюх, тюх, какъв късмет. Тсугуми, без да знам (или може би не помня) с какво образование си, правя предположение, че си юрист, близо ли съм? Wink

# 736
Да, Льоли, юрист съм. Завършила съм през миналия век  Wink  Mr. Green

Снегът е чакал да си тръгнеш, за да завали.  Hug

# 737
И понеже аз споменах мнителността, надявам се, че е станало ясно, че се шегувах.
Не сте мнителни, а сте умни и достатъчно образовани, за да владеете простата аритметика (като 2+2). Laughing

Аз също не бих сменила фамилията си, защото е много специфична, но и известна. bowuu
В Италия не значи нищо, разбира се, но в България е като запазена марка и е приятно, защото се гордея със семейството си.
Чисто принципно съм съгласна с разсъжденията на Тсугуми.
Единственото нещо, което ме "притеснява", е, че бащата и децата имат една и съща фамилия, а майката стои "наказана в ъгъла" с друго име. Следващата крачка е децата да взимат и двете фамилни имена може би? По този повод например на Пабло Пикасо цялото име се пише на 3 машинописни реда, а "Пикасо" е от фамилиите на майка му, иначе по баща е Руиз Бласко. Wink

# 738
"Пикасо" е от фамилиите на майка му, иначе по баща е Руиз Бласко. Wink

Shocked не го знаех това!
Аз по-скоро само се чудех как така именно в Италия е така това с фамилиите, при това толкова отдавна, а в една мноооого по-феминизирана Германия например все още си стои това със смяната на фамилията.
Освен това преди бях много против смяната на фамилията, а сега и на мен ми е малко странно да съм с друга фамилия спрямо мъжа и децата си. Но въпреки това одобрявам принципа  Peace

# 739
  • UK
Да, Льоли, юрист съм. Завършила съм през миналия век  Wink  Mr. Green

Личи си по Q&A секцията  Grinning.

Абе аз все съм си мислела, че съм слаба в аритметиката и изобщо в точните науки, ама съм държала линейна алгебра, статистика и финитна математика в университета, все нещо ще да ми е влязло в главата, че да мога да се ориентирам в ситуацията.

Отивам след малко да видя последното чудо във Варна- нещо като Ориндж в София- книги, дискове, игри, много хубаво било, приветствам идеята!

Barbabeu, вие прибрахте ли се вече, или сте още в София?

Кой ще пуска коледната тема, енибоди?

# 740
Barbabeu, вие прибрахте ли се вече, или сте още в София?

Днес събираме багажи, утре летим.
А довечера сме на гости у сестра ми и (рекламна пауза) ще видя племенника, който е вече на почти 20 години и следва математика в Кембридж като стипендиант. bowuu
Аз, когато следвах математика, той беше още много малък, 5ти/6ти клас, и с огромен интерес ме караше да му обяснявам какво учим в университета. Тогава много му се чудех на акълчето как така му е интересно, пък и ме разбира, но много скоро стана ясно, че има потенциал. Grinning Дано е повече от на леля му, понеже аз така и не завърших математиката. Laughing

# 741
"Пикасо" е от фамилиите на майка му, иначе по баща е Руиз Бласко. Wink

Shocked не го знаех това!

Моля, наслаждавай се: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Clito Ruiz y Picasso
Баща: Jose Ruiz y Blasco
Майка: Maria Picasso y Lopez

# 742
  • UK
Лек път!

Много се възхищавам на такива талантливи и умни млади хора. Със сигурност Кеймбридж е едно от най-добрите места в света, където оценяват таланта на хората. Само да стои далече от Италия...но да не отварям пак тази тема Stop.

# 743
Предлагам снимките на Лени да открият новата тема - стига да не е решила да не се прибира Simple Smile

Много ми допада практиката в Испания, където децата вземат фамилиите и на двамата родители, но при Пикасо родителите са се престарали с толкова собствени имена - търсили са защита и покровителство от много светци: обичайна практика за католическия свят Simple Smile

Личи си по Q&A секцията  Grinning.

Оо, това е цензурираният вариант - много се чудих, дали да се спускам по тази плоскост и редактирах силно нещата. Да не говорим, че спестих и диспозитивната част Wink Но пък има сюжет, който непрекъснато търпи промени  Mr. Green

# 744
  • UK
И аз съм съгласна за темата и снимките! Ох, сещам се първия сняг в Любляна миналата година- разхождаме се най-спокойно, по едно време аз изпадам в умиление- децата направили снежен човек. В същия момент Паоло започва да се смее- ами те децата освен морков за нос, му бяха сложили и бутилка от Кока-Кола в долната част Joy.

Тсугуми, по едно време аз си мислех, че нещо съм изтъпяла и не чаткам.

# 745
Предлагам Тоника да открие новата тема . Peace
Само че къде изчезна тя ??Кога и беше термина ???   Rolling Eyes

# 746
Добър ден красавици.Включвам се набързо,от строителната площадка в която се е превърнала къщата ми през последният месец,с пожелания за весело и подаръково изкарване на празниците.
П.С.оставам доволна от факта,че специализираните медицински заведения,от които предполагам пише Тоника,са с неограничен достъп на Интернет.

# 747
П.С.оставам доволна от факта,че специализираните медицински заведения,от които предполагам пише Тоника,са с неограничен достъп на Интернет.
Ами аз не съм съгласна да ставаме жестоки. И на мен не ми е съвсем убедително всичко, което Тоника разказва, но не е речено, че всичко е лъжа; че е целенасочена лъжа; по-вероятно ми се струва да е измислица, а не лъжа; не е насочено против нас, а е търсене на аудитория и белег за някакъв проблем.
Имам приятелка от детинство, която така и не знам дали не си измисля голяма част (или всичко) от историите й за гаджета, за да прикрие факта, че няма такива. И какво се прави в такива случаи, аз не знам. Но аз лично по-скоро се натъжавам, отколкото обиждам  Confused
Не е хубаво да ни пращат за зелен хайвер, но не бива пък и ние с пищовите напред да излизаме  #2gunfire
Във всеки случай е странно, че Тоника изчезна днес.

# 748
tralala81 , става въпрос за патологично състояние, което е известно като "митомания".
Никой не е показвал пищови тук, напротив, забелязвам, че си говорим много приятно и всеки ден научаваме по нещо ново. Simple Smile

Ани, браво за племеника ти  Peace и лек и безпроблемен път утре!

Овчева, много подаръци и у вас и ядене на корем! Хубава и весела да е другата година!

# 749
tralala81 , става въпрос за патологично състояние, което е известно като "митомания".
Никой не е показвал пищови тук, напротив, забелязвам, че си говорим много приятно и всеки ден научаваме по нещо ново. Simple Smile

Аз понеже не бях чувала за митомания, си го гугелнах, и излезе следното:
"Терминът митомания е създаден от психиатъра Фердинанд Дюпре и съдържа гръцки и латински корени: мит - легенда, а мания - лудост.Болните от митомания имат всекидневна нужда да измислят живота си, за да избягат от реалността.Лекарят е определил 4 типа митомани:
1. водени от нуждата да се хвалят непрекъснато
2. бягащи от обикновените неща
3. такива, които вечно критикуват останалите поради непреодолян комплекс за малоценност
4. манипулатори, достигащи несъзнателно до нечестни цели
ОБИКНОВЕНИЯТ ЛЪЖЕЦ НЕ Е МИТОМАН
Всички ние малко или много сме лъжци.Всеки от нас е прибягвал до лъжата, за да се справи с някаква ситуация или за да не нарани някого.При това си даваме ясна сметка, че лъжем.За разлика от митомана лъжецът лъже съзнателно.А митоманът лъже, защото това е неговият начин на живот.Той лъже, за да живее, за да си повярва сам.Неговата цел е не да измами другите, а има нужда те да повярват на думите му, за да се почувства по-сигурен в себе си."

И аз това казвам, само че ние да не реагираме като засегнати, ставаше дума. Здравия разум и обидата не са едно и също, не съм те имала предвид, Тсугуми.

Ех, много от рано почнахте да си пожелавате вкусни и обилни празници... Аз ще чакам до Коледа с пожеланията  Naughty

Ани, браво на племенника ти. Наистина са за възхищение подобни млади хора, които са способни и си работят за това, което им е интересно (в случая - математиката). А пък исках да те питам каква ти е фамилията, защото спомена, че е известна, та ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт