Епилепсия!-тема 10

• 68 705
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
доц.Иванов от Пловдив също е детски невролог,на едни помога на други без резултат,но аз лично не съм доволна.

# 301
  • Варна
Знам бе Емче че е детски невролог, и то от тебе знам. Ама аз смятам че за такова малко дете е по добре в София.

# 302
Сиянке и аз това казвам,но едва ли ще ни разберат,те сега са толкова объркани,както бяхме ние в началото затова искам да им обесня вместо да се лутат и да се бавят да хващат пътя за София,защото колкото повече чакат толкова по-зле.Но това си е тяхно решение и на никой не искам да се меся или натрапвам с мнение. Peace

# 303
Операция се прави но само за много тежък вид епилепсия и само ако се установи огнището.Операция по принцип се прави на едно огнище или най-много на две ако са в такава част на мозъка,че да не се засегнат функциите.И се прави само ако епи-то не може да се увладее по никакъв друг начин и е много тежка форма.Преди това се правят множество тежки изследвания за да се установи със сигурност къде е огнището.Абе сложна работа.За синактена съм писала преди от къде и как се снабдяваме.Взимате рецепта от личната изписана на латиница и заминавате за Турция.В Одрин е по-близо пък и има доста наши изселници които разбират български.Вземете си и хладилна чанта.И моля за вбъдеще първо
 да се изчитат постовете побликувани по въпроса,за да не дъвчем едни и същи неща и да не заемаме излишно място в сайта.               На новодошлите:Не се отчайвайте!!!Хубавите работи не стават бързо!Само търпение!                          И най-накрая-ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на ВСИЧКИ,макар да знам колко е трудно да си празнично настроен когато ти е болно детето.

# 304
Напълно съм съгласна с Диневата  да се изчитат постовете побликувани по въпроса,за да не дъвчем едни и същи неща и да не заемаме излишно място в сайта, абе на мен също въпросния Иванов ми каза трябва да му се прави операция на главата на сина ми,аз затова се и махнах от него и какво стана накрая овладяхме пристъпите макар и трудно с медикаменти,като  казах кво ми е казал Иванов на Литвиненко и той се изсмя,а знаете ли какъв риск е тази операция хубаво те ще оперират едно нещо а кой ще даде гаранция че няма да засегнат друго нещо в мозъка и детето няма да остане инвалид за цял живот,това си е нож с 2 остриета,да не дава господ да се достига до там.Знаем че все още мозъка е загадка за лекарите и учените.

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 17:40 от emа-диди

# 305
  • Варна
Абе как ще опериращ огнище на епилепсия, аз знам че се правят такива операции, но както Ема пише много е рисковано, не знам кой родител би си подложил детето след като може след месец това огнище да го няма и в повечето случай огнищата са във важни мозъчни центрове.

# 306
Виждам ,че в темичката ни днес се е разисквал въпросът ,дали епилепсията ,може да се овладее чрез хирургична намеса!
Не искам да се правя на лекар ,но през последните две и половина години,ето какво разбрах:
Епилепсията е заболяване на мозъка ,а мозъка за съжаление ,е най - тайнственият орган в човешкото тяло и не само тук в БГ ,но и в световната медицина! Sad
ЕЕГто е изследване ,при което се следи самата функция на мозъка!При ЕЕГто може да се установи ,че в мозъка има място което ,кара функцията на мозъка да е нарушена и това е така казаното от вас -огнище. А медикаментите ,точно това е тяхното предназначение да овладеят огнището ,ако го има и да се стабилизира функцията на самия мозък!
Дъщеря ми е със симтоматична епилепсия,т.е. имаме трайни можъчни увреждания или казано научно 3 лезии: мозъкът е увреден в 3части ,асиметрия в двата ликвора ,в мозъчните стомахчета или още казано във двата вентрикула и намален обем на хипокампа! Поради тези уреждания се налага дъщеря ми да приема антиепилептични медикаменти постоянно ,без никаква перспектива за спиране. След консулт с неврохирурзи , разбрах ,че не трябва в никакъв случай да се отваря главата ,защото уврежданията са сериозни ,а състоянието ни е добро и ако се подложи на хирургична намеса ,може да се утежнят пристъпите ,парализа ,загуба на говор , а също и сериозни пропблеми с паметта!
За 10те години от както е с диагноза епилепсия ,на 4ри пъти са се активирали епи огнища ,но на различни места ,ту в лява химосвера ,ту в дясна! И се е налагало смяна на дози или лекарства!
Въпреки всичко ,благодаря на Господ  Praynig,че сме така ,а можеше ,къде ,къде по зле! Sad

# 307
  • Варна
Ами и от поста на Ванчето става ясно че хирургическа намеса за епилепсия без видима и видима причина не е препоръчителен.
И искам да вмъкна нещо към новите които пишат тук. Изписани са 10 теми за епилепсия във всяка тема дъвчем едно и също, повечето съфорумки напоследък даже и не пишат, нещо което ви интересува първо може да прочетете във всичко публикувано и изписано до сега и ако не може да намерите някой отговор питайте ние винаги сме насреща, но през две страници да дъвчем едно и също няма смисъл.

# 308
погледнете в  клиника Трансмед -пловдив

# 309
veniko,кaто представител за АРДЕ ,нищо не може да ме провокира!
И не ти препоръчвам да пишеш с недомлъвки! Peace
По нашия случай ,единия от консултите ни беше с френски професор неврохирург ,извършващ ,точно този метод ,радиохирургия!
Точно той ни препоръча да не прибягваме към хирургична намеса! Не пожелавам на никого да изпита това ,което изпитах аз! Sad
А относно гама ножа ,това е сложна процедура и не е приложим ,при всеки случай!
В сайта на тази клиника ,по точно се спряга много сериозен проблем ,тумори в мозъка ,тук никой не коментира това ,слава богу! Praynig

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 22:20 от Vanq 66

# 310
Напълно съм съгласна с Ванчето,майчета когато вие ни задавате въпроси,ние Ви отговаряме изчерпателно макар да сме го писали десетки пъти,но бъдете така добри когато ние ви запитаме да ни отговорите и вие,а не да мълчите и да спирате да пишете.Защото ние сме броени момичета които постоянно следат темата и отговарят и искат да помогнат на новодошлите.Повечето пишат и когато им отихне проблема и спират да пишат или да влизат в темата а има случаи когато могът да помогнат.Разберете ние искаме да ви помогнем,а вие какво си мислите е ваш проблем.

# 311
Здравейте момичета !Първо Честита Коледа на всички Господ Здраве да дава на вас и на вашите близки.Искам само да кажа че всеки ден следя темата ,запозната съм с промените ,радостите и тревогите при всяка от вас но не пиша тъй като при нас няма нищо ново /и слава Богу/ или пък не смятам че мога да помогна с мнение и съвет за някои от скоро присъединилите се.Освен това мисля че 10 теми от по около 50 страници малко трудно се изчитат особено в момент, в който си под огромно напрежение и стрес така че дори и някой неща да се повтарят не смятам това за кой знае какъв проблем.Аз лично нямам проблем с дъвченето на едни и същи неща стига да съм компетентна по въпроса. Peace
Пожелавам ви весело посрещане на Новата година и нека тя донесе повече късмет и положителни емоции. Hug

# 312
Здравейте момичета !Първо Честита Коледа на всички Господ Здраве да дава на вас и на вашите близки.Искам само да кажа че всеки ден следя темата ,запозната съм с промените ,радостите и тревогите при всяка от вас но не пиша тъй като при нас няма нищо ново /и слава Богу/ или пък не смятам че мога да помогна с мнение и съвет за някои от скоро присъединилите се.Освен това мисля че 10 теми от по около 50 страници малко трудно се изчитат особено в момент, в който си под огромно напрежение и стрес така че дори и някой неща да се повтарят не смятам това за кой знае какъв проблем.Аз лично нямам проблем с дъвченето на едни и същи неща стига да съм компетентна по въпроса. Peace
Пожелавам ви весело посрещане на Новата година и нека тя донесе повече късмет и положителни емоции. Hug

Peace и аз така мисля.
с епи сме от почти 1г10м и не смятам, че съм компетентна да давам съвети. Rolling Eyes
въпреки това чета всички теми и не ми пречи дъвченето на едно и също...
но и аз, макар редовно четяща... не запаметявам това което се пише, и когато се случи на нас, а вече е обсъждано, пак директно питам... защото е по-бързо и знам, че веднага ще ми се помогне в напрегнатия момент. Hug
сега сме на почивка и рядко хващам нет, но се старая да изчитам всичко.
добре сме, нямаме пристъпи от 6м и затова не пиша редовно, няма какво да споделям...
но искрено се възхищавам на мамите, които редовно пишат и съветват новодошлите... и то компетентно!
това е незаменима помощ и то в точния момент!
 Hug  bouquet  Hug

# 313
  • В къЩи.
И аз съм от тези,който рядко пишат,но ви чета винаги. Въпреки,че моя син е с епи от 9месечен не мисля,че мога да давам компетентни съвети,а имайки и предвид,че не съм в Бг...Тук нещата са много по/различни,но февруари живот и здраве се прибираме в БГ и от сега ви предупреждавам,че Ще ви досаждам страшно много  Mr. Green.Ще трябва да ми обясните всичко ,което трябва да направя,къде да ида и т.н. ,защото аз си нямам  представа  Tired Голяма лудница Ще е ,но се надявам с ваша помощ да се справя  Hug Благодаря ви ,че ви има и винаги сте толкова отзивчиви   bouquet

# 314
Съжалявам ,че сте останали с  това впечатление  . Радио-хирургично лечение-функционални заболявания на гл мозък---невралгия на троичния нерв,многоогнищна епилепсия и др.Предположих ,че   някой може да се интересува от това,тъи като пишете за хирургична намеса. Удавникът се хваща и за сламка.

Общи условия

Активация на акаунт