Епилепсия!-тема 10

• 68 452
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Момичета имам няколко питанки.1Трябва ли да се поставя тази ваксина тримовакс или приорикс,няма значение-единия невролог казва да другия не.Аз какво да правя?2тези добавки казвате че сте доволни-в какво се изразява това и аз мога ли да ги давам или трябва да говоря с невролог.Като решавам какво да давам на детето си на какво трябва да наблегна .т.е да търся в състава на добавките.3И като за последно предлагат ми да давам ноотропил?тези добавки няма ли да вършат същата работа ,защото не ми се дава поредната химия.много изоставаме двигателно а конвулекса съвсем ще ни довърши. Sad

# 541
Здравейте от една седмица моята дъщеря започна Депакин  и много се притеснявам за всички  противопоказания ,които са описани на всичкото отгоре  започна разтройство възможно ли да е от него.Моля ви споделете с мен вашият опит Аз лично не мога да се справя и да приема факта ,че моето здраво 4 годшно детенце вече е болно трябва да пие лекарства всеки ден .И непрекъснато да очаквам  да какви ли не увреждания.А вие как се справяте.истината е ,че съм ужасена и не искам да живея

# 542
Усмивка 09, много съжалявам че така се е получило при детенцето. Тук можеш да пишеш всичко, което те мъчи и да намираш помощ от майчетата, които преживяват подобни тревоги. Моето момче пие конвулекс и в началото повръщаше малко, но бързо свикна и се нагоди към лекарството. Хубаво е да се дава след или по време на хранене. Това е което аз мога да помогна. Нека и други се включат.

# 543
  • гр.Гоце Делчев
Усмивка 09 моята дъщеря е на Депакин хроно,но тя е по голяма и казва,че в началото е имала разстройство.Не се притеснявай споделяй тревогите си с нас.Трудно ни е да приемем когато изведнъж децата ни се разболеят,моята дъщеря е със епи от 2005г. и започнахме да се лекуваме 2006г. в момента е на 17.Кураж мило майче  Hug Hug HugВенико стискам палци дано се оправи бебчо.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 20:56 от pepi1963

# 544
Здравейте,мили момичета  вече шести ден ни бият синактен,след първата инжекция спряха за три дни ,и в събота в 18часа отново и оттогава имаме по два на  ден ,тъкмо бяхме взели глътка въздух и сега чакаме и се молим да спрат.Снаха ми казва че е малко по сънлива и по сериозна,преди се усмихваше на всичко сега е по умислена ,може би по гладна.Спираме фенобалбитала посхема до 4 февруари.Надяваме се тези инжекции да спрат тези пристъпи,и нашето мъниче дасе развива  нормално.

# 545
Вале давала съм 3 шишенца от Брейн Бустера добър продукт е нашия невролог ни беше казал може да му помогне но не и да му навреди,но сякаш от тези добавки и особено лецетина май по-добър ефект имат върху сина ми.Ако искаш пробвай но май е скъпичак 42 лв беше последно,Нончето ми го пращаше за което съм и благодарна.Вале вие имате ли гърчове,на нас Литвиненко не ни позволява да пием ноотропил,защото той възбужда мозъка и може да ни предизвика пристъпи а и ние сме си по-емоционални.За добавките би трябвало да се допиташ с вашия неволог,аз за всяко нещо се допитвам.
Усмивка да ти кажа и ние пием Конвулекс което е същото като Депакина плюс още 2 лекарства един път им прочетох листовките ако им отдам голямо значение за страничните ефекти трябва да се побъркам.Не говори че твоето детенце от здраво вече е болно и ще пие лекарства до живот може да се оправи,не  третирай детето като болно,разбирам те всяка една от нас в начало е била като теб ужасена.Сигорно твоето дете ходи говори,а на някои от нас децата са неподвижни например моето също е почти на 4 годинки но не ходи самостоятелно и не говори,но ние не се предаваме а се борим  заедно с тях.Успокой се ние сме с теб,ако нещо има което те притеснява питай а който може ще ти отговори.При кой невролог сте?

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 21:35 от emа-диди

# 546
  • Варна
Усмивка ,здравей и от мен.И аз до съвсем скоро бях потресена ,ужасена ,ревях когато се сетя,пих успокоителни но нищо не помогна от това изброеното и се насилих да се стегна за да съм силна и да си гледам детето ,защото те милите всичко усещат...Добре че го има форумчето и мамите в него -те ми дадоха сили за да продължа .Така че и теб те съветвам събери сили и колкото и да е трудно бъди силна заради детенце.И хич не се стряскай от написаното на листовките-то е за връзване на гащите.сигурно могат да се получат странични ефекти но ако предозираш дълго време.така мисля.Ема,от седмица  не е правил пристъп-вдигнахме с още 1 мл конвулекса защото нивото на вп бил нисък и сега след 2  седмици пак ще пусна за да видя как е.На мен пък за ноотропила невролог ми каза че не пречил изобщо на епилепсията можел да се пие .Вече засичам две противоположни мнения което почна силно да ме притеснява-някой май не си е учил неврологията навремето,но кой ли. newsm78..нашия невролог не е чувал изобщо за бб затова се чудя какво да правя -много ми се иска да му давам нещо което да му помогне на дечко...съвети събирам всякакви ...Ема да те питам и за гимнастиката как процедирате-ние правим масажи,учим го да става да прави уж лицеви упори,да се задържа прав-това нали няма да навреди и да направим пак пристъпче?уж е лека гимнастика но знам ли,ако не правим нищо съвсем ще изостанем ...

# 547
Вале и Брейн Бустер да даваш няма да му навреди вие сте малки по 1мг на ден.За гимнастика на сина ми викам масажист в къщи и го мачка един час,много е добра в ръцете от нея Дидо ми прохожда ве4е,след масажите и ние правим лека гимнастика например държа му краката и от легнало положение да стане един вид коремни преси,другото е държиш го с дупето към теб като си го прегърнала в  коленете и го караш да се навежда и изправя с изпънати колена и третото го карам да кляка и става.Мисля че правилно постъпваш продължвай така и нацелувай малкия сладур. Hug

# 548
На мен пък за ноотропила невролог ми каза че не пречил изобщо на епилепсията можел да се пие .Вече засичам две противоположни мнения което почна силно да ме притеснява-някой май не си е учил неврологията навремето,но кой ли.

Много са противоречиви мненията за ноотропила при деца. На дъщеря ми й даваха убийствени дози с цел да събудят мозъка след кома, но го комбинираха с депакин. Като алтернатива в по късен етап давахме гинкоприм. Консултирай се с детски невролог преди да вземеш решение /в крайна сметка родителя е принуден да го прави/. 

# 549
  • В къЩи.
Здравейте момичета . Вече имаме записан час за Литвиненко,на 25.02. Живи и здрави след две седмици Ще сме в Бг и започва ходенето по мъките  Mr. Green
Криско пак е болен,възпалени уши,това му е за трети път за 2месеца ooooh! до сега никога не е имал такива проблеми,започвам да си мисля,че  е от Депакина или Топамакса  newsm78 Възможно ли е да е от тях? Забравих да питам невролога ни тук,но Ще се посъветвам с Литвиненко и сигурно Ще се наложи да го водя на "уши,нос,гърло" .

# 550
Момичета имам няколко питанки.1Трябва ли да се поставя тази ваксина тримовакс или приорикс,няма значение-единия невролог казва да другия не.Аз какво да правя?2тези добавки казвате че сте доволни-в какво се изразява това и аз мога ли да ги давам или трябва да говоря с невролог.Като решавам какво да давам на детето си на какво трябва да наблегна .т.е да търся в състава на добавките.3И като за последно предлагат ми да давам ноотропил?тези добавки няма ли да вършат същата работа ,защото не ми се дава поредната химия.много изоставаме двигателно а конвулекса съвсем ще ни довърши. Sad

По-добре изчакай с ваксината, след като има поне едно мнение на лекар да не се слага.
Ноотропила не е добавка , до колкото знам е съдоразширяващо и е по лекарско предписание, но ако има по-запознати нека са включат.

# 551
  • Варна
Мармашотка,аз знам че ноотропила не е добавка-чудех се добавките дали няма да свършат същата работа като него.Може ли брейн бустер да причини пристъп в следствие стимулирането  на мозъка

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 14:32 от valito 79

# 552
valito 79 ,моят съвет относно ББ е да се допиташ до Литвиненко ,той е запзнат с него.

Ние днес минахме ТЕЛК ,и сме за 1г. с 56% инвалидност ,тъй като сме били на нова терапия и да се види как ще ни се отрази до края на тази година! #Crazy newsm78

# 553
Айде,аз ще кажа по-подробно за добавките.Това са продукти на билкова основа и са предимно витамини.На моята дъщеря действат изключително добре.Тя пие комбинирана система.Даваме на VISION i CORAL CLUB.С търсачката могат да се намерят сайтовете и на двете фирми и да се получи подробна информация какво съдържат добавките.http://healthmarket-bg.com/  и  http://visionbulgaria.com/news/   и          http://www.coralclub-bg.com/products5.htm,това за улеснение.Това са капсули.На Вижън са по-малки като размер,а на корал клуб са доста големички,но могат да се изстискват ва храната.Ема например така прави!Моята дъщеря е голяма и няма проблем с гълтането на капсулите.Но ако детето и малко...незнам.На нас комбинирана тераия ни е направи докторката от "Санитас био"-www.sanitasbio.eu.Бях писала за нея по-преди.Тяправи компютърна диагностика дори на бебета и работи само с добавки.Ако сте решили да заопчвате добавките,непремено станете дистрибутори,за да ги вземате с отстъпка.За Корал клуб можете да си ги поръчате директно от склада с дистрибуторския си номер и трите имена.Ще ви ги изпратят с наложен платеж на адреса.При Вижън правиш заявка за доставка на сайта им в онлайн магазина им(ако си регистриран дистрибутор).След това правиш баков превод на сумата на поръчаните добавки и до три работни дни трябва да я доставят.   Аз също съм давала Брейн Бустър,но ефекта беше за кратко.На добвките това им е хубаво,че действат с натрупване.Ами това е.ако имате още нещо за питане...моля!

# 554
Добавките са хубаво нещо ,но при valito 79 ,дечко е много малък едва на 1г. И не може да приема много от тях!
Направих малка консултация с човек ,запознат добре с добавките и за Тишко  ,добро ще е сиропчето Ескимо кидс. А за имунитет е напитката на ФЛП -алое с праскова.

Но ако реши да запита и в сайта на Вижън!

Общи условия

Активация на акаунт