Епилепсия!-тема 10

• 68 438
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Сиянке да са ти живи и здрави и двамата,още не мога да повярвам че си родила Павли е много сладък,все едно вчера беше като бяхме заедно на морето,да ги нацелуваш и двамата от мен. Hug

# 571
  • Варна
Сияна радвам се че всичко е наред и вече сте се прибрали с Павли . И нашата кака ревнуваше в началото ,едва сега вече миряса и се успокои.Много сте сладки всички -върна ме в деня на изписването на децата ми Simple SmileЦелувки и от нас Heart EyesАЗ ВЗЕХ МОНИТОРА ОТ КОМШИЙКАТА НАЗАЕМ  Laughingсега дали ще й го върна-голяма краста е ,само като си помисля е няма да мога да си пиша с вас и ми призлява...айде до скоро

# 572
Много ви благодаря мили момичета за  силите които ми давате .Вече като че ли се примирих с идеята ,че ще пие Вики лекарства със страничните им ефекти  въпреки ,че много се измъчвам като я гледам .Но ако това е цената за да спрат тези абсанси съм съгласна да ги пием цял живот само да е добре.И да може да води нормален начин на живот ида мога да се върна на работа защото вече ще ме изгонят.Желая на сички много здраве къмет и повече усмивки за децита ни.

# 573
Усмивка търпение миличка,това са абсанси с правилното лечение може да се овладеят,не мисли за страничните ефекти мисли че детето ще се оправи,мисли позитивно децата усещат когато ние се тревожим и те стават нервни.Ще се върнете към нормалния живот успокой се! Hug

# 574
мами бих искала да ви поитам още нищо тъй като вие имате повече опит с това заболяване  Вики от отавгуст 2009г. преди ди заспи точно от пръстите на краката трепереше все едно и е .Страхотни стестудено.Водих на лекар казаха ни ,че по трудно преминавала във фаза на дълбок сън .Сега отново ни се случва особенно когато не може да спи през ноща.това ли е ......е вие знаете какво защото аз дори не искам да го споменавам.Моля ви кагете ми ,че не е  .  Страхотно мили сте всички радвам се ,че ви има

# 575
  • гр.Гоце Делчев
Сиянка честито ти още веднъж рожба .Да ти е жив и здрав Павли.радвам се ,че всичко е минало без проблем.Усмивка кураж миличка ще видиш,че всичко постепенно ще се оправи.Н.петкова аз дадох днес рецептата за трилептала в аптеката,но нищо не ми споменаха засега за доплащане утре като ги взема ще разбера.Венико,не се отчайвай дано докторите намерят правилното лечение за дечко.Потърсихте ли и второ мнение при Литвиненко.Всички се побъркваме в един момент ,но трябва да сме силни заради децата.Моята дъщеря пък от топиракса взе да говори доста провлачено и аз се чудех какво е това .Литвиненко каза,че е от топиракса.Има ли други майки ,които са на същото лекарство и дали така им действа.Направо на моменти също се побърквам,че и ние вместо да се подобряваме става по зле,но се мъча сама да си давам кураж.Поне не е издавам пред дъщеря ми щото тя е голяма и ще се усети.

# 576
дами аз лично не виждам смисъл от тези таблетки те нито лекуват децата ни само ги увреждат Защо да и ги давам след като те не подтискат пристъпите.Може би  просто за наше успокоение ,че ги лекува ме .БЕЗМИСЛЕННО Е

# 577
  • гр.Гоце Делчев
Усмивке не е така стегни се ако децата ни не пият лекарствата ще става по лошо.Ще видиш,че ще се намери правилното лечение на детето и пристъпите ще спрат,а дай боже след време и нещата да се оправят напълно.Иска ни се да спрат с магическа пръчица ама не става иска се много търпение. Hug Hug Hug и не се отчайвай.

# 578
Усмивка , както ти писах и на ЛС ,ника ти е страхотен! Hug
Относно това с крачетата ,опитай се да направиш клипче и го покажи на лекуващия ви невролог.
Ние бяхме около 3г. с абсанси ,без да знаем ,че това са епи пристъпи и толкова години се терзах ,как така детето ми е ,,отсъствало" от света толкова много време!Петя беше м/у 6-9годишна.
Нарочно се обърнах първо към теб. Ти имаш нужда от нас ,пиши всичко ,което чувстваш ,мислиш. Не се обиждай от по силни думи ,те са за добро ,да стъпиш на краката си! Hug Hug

А сега ,добре дошли на Сиянка и малкия юнак Павлик!  bouquet  bouquet  bouquet
Страхотни сладури сте цялото семейство!
Да сте живи и здрави ,като студа ,в който Павлик реши да се появи! Grinning

# 579
Усмивка ,на каква доза сте ? Каква ви е точно епи-то?

# 580
zdraveite nova sam tuk i se izvinqvam ako sam zbarkala temata no imam nujda ot pomo6t deteto mi e ve4e na 12 godini ot malak si e po buen kato bebe be6e mnogo revliv po to4no postoqno reve6e osven kogato spi a tova be6e za po 30 minuti no vinagi sam si misilA 4e e po buino dete predi 3 godini be6e osvidetelstvan ot u4ili6te s leka umstvena izostanalost poradi nujda ot resursen u4itel  vinagi e imal problemi sas sao4enicite mu za6toto vse se zaka4a6e no pak misleh 4e e ot haraktera mu i nqkaksi uspqvahme s u4itelite da go kontrolirame ne sam imala po osobeni oplakvaniq za darjanieto mu no ot priblizitelno edin mesec ne6tata se uslojniha po4na da stava po agresiven da ne slu6a v 4asovete da se zaqjda s vsi4ki vklu4itelno u4itelite kato go izgonqt ot 4as toi ne jelae da napusne i po4vat problemite zakani kam u4itelite borba s vratata dori me pomoliha vremenno da si go darja v ka6ti dokato mina na pregledi i ostanovqt za6to pravi taka i eto nov problem pri psihiatara obqsnih kakvo pravi 4e si grize prastite 4e e stignal do tam kato se qdosa da posqga s noj i t.n.  tq mi prepora4a da go zaveda v sofiq pri doc.Anton Slav4ev napravihme eeg poneje se pritesnqvah da nqma nasledstveno ne6to za6toto maika mi i brat mi sa s epilepsiq i 6izofreniq nevrologat koito go napravi mi kaza da ne se pritesnqvam 4e nqma nito 6izofreniq nito epilepsiq a se potvarjdava 4e e s umstveno izostavane i 4e e hiperaktiven no mi prepora4a da si otida do sofiq da vidi i doktora zaminahme za sofiq i kakvo se ukaza doktora mi kaza 4e ne moga da go lekuvam za hiperaktivnost za6toto po eeg se vijdat na4enki na epilepsiq i ako po4na da go lekuvam za hiperaktivnost 6te predizvikame silni epilepti4ni pripadaci izpisa mi da go lekuvam s convulex.chrono kato mi obqsni 4e sa6to 6te se uspokoi ot tqh malko i nqma da e tolkova buen  no eto nov problem izglejda 4e nevrolozite ne priznavat tezi na4enki na epilepsiq i nqma da moga da mu napravq protokol za recepturna knijka za da mu vzimam lekarstvata pitah v aptekata za da gi zakupq svobodno a ot tam mi kazaha 4e gi prodavat samo s recepturna knijka i sega ne znaq kakvo da pravq kak da deistvam natatak kade da otida s koi da se konsultiram i daa mi razre6at da gi kopuvam svobodno nqma da moga da si go pozvolq za dalgo da se qvim na telk edva li 6te mu dadat po golqm procent za da mu davat ot sociala nqkakva pomo6t zatova se obra6tam kam vas i vi blagodarq predvaritelno za savetite kakvo moga da napravq po natataka vie ste zapoznati s tiq problemi a az teparva tragvam po tozi pat 4etoh 4e ako ne se lekuva epilepsiqta sega v poberteta e mnogo riskovano da po4ne da pravi po silni pripadaci znam po brat mi kakvo ozna4ava tova i mnogo me e strah i se 4ustvam bezsilna   

# 581
Здравей anqnqo Проблем с протоколите има и аз от 1 год.си ги купувам като на аптеката в квартала ги заявявам предварително и те ми ги дават без рецепта.Когато се потвърди диагнозата епи според мен е важно скоро да се започнат лекарствата.Лекарят при когото сте ходили не може ли да издава протоколи-невролог ли е?За припадъците зависи от епито,не го сравнявай с брат си освен ако лекарят не ти е обяснил, че има такава вероятност.Каква точно е диагнозата?

# 582
Здравей УСМИВКА!
Моето детенце също имаше проблем с преминаването в дълбоката фаза на съня - трепереше му главичката. Пратиха ни в София с диагноза епилепсия неуточнена за изследвания. Минахме на ЕЕГ, после при д-р Литвиненко и д-р Христова - и двамата бяха категорични че не е епи. Казаха ми като пак получи треперенето да се опитам да му сменя позата, да му духна в лицето да видим дали ще спре треперенето. Ако спре - няма проблем. Ако не спре - да тичам обратно при тях за хоспитализация. При нас нещата се развиха благоприятно - след ходенето в София само 2 пъти е треперил, като и двата пъти спира като му сменя позата. Освен това открих във BG-MAMMA тема от 2006-а, където няколко майки споделят подобен проблем - потърси из старите теми на кърмаческия.  Ако нещо не съм била ясна - питай. Успех!

# 583
anqngo,една забележка ,пиши следващия ппът на кирилица ,това е правило на форума! Peace

Извинявам се ,но ми е трудно да разчитам писаното на латиница ,затова:

Щом не сте от София ,разберете кой детски невролог има договор със здравна каса във вашето населено място и поговорете със него за протоколи и следене на необходимите изследвания! Peace
Къде работи доц. Антон Славчев!

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 16:37 от Vanq 66

# 584
izvinete me 4e pi6a na latinica no prosto kompa mi e izdal i ne moga da premina na kirilica docenta Anton Slav4ev raboti v aleksandrovska bolnica v detckata psihiqtri4na klinika   za sma139 ne znaq kakva to4no mu e diagnozata sas sigurnost e s leka umstvena izostanalost taka go vodqt osven tova e i hiperaktiven a za epilepsiqta izglejda sa leki pripadaci nezabelejimi kakto mi obqsni doc.slav4ev  na4enki na epilepsiq  zatova pisah tuka za6toto nqmam mnogo golqma predstava do sega ne sme ti4ali po doktori sega zapo4vame i pak mnogo vi se izvinqvam 4e pi6a na latinica no kompa mi ne e nared izvinete me i nqkoi znae li dali 6te go odobrqt za telk sas tezi bolesti pri uslovie 4e moje da ne mu priznaqt epilepsiqta

Общи условия

Активация на акаунт