Епилепсия!-тема 10

• 68 419
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
За епилепсията се дава ТЕЛК ,но зависи какви са пристъпите и с каква честота. Но щом си имате и хиперактивност със липса на концентрация ,също се дават %!

А относно кирилицата в горния десен край до прозорчето ,,Изход" може да си отбележиш БГ и няма проблем!

# 586
много ти благодаря за информацията сега ве4е пиша като хората  а слу4аино знаеш л и колко процента ште бадат ако са под 50 няма смисал да се явяваме 4етох в наредбата за процентите но никаде не намерих за хиперактивност а за умствената изостаналост не можах да го разбера

# 587
А правили ли сте тест при психолог за нервнопсихическото развитие на детето!

# 588
ами не знам какжо му е правено поне аз правих еег  в у4или6те са му правени тестове заштото е от 3 години сас соп и се води с лека умствена изостаналост а сега от еег  невролога каза 4е има и хиперактивност а психиатара доц.АНТОН СЛАВ4ЕВ каза 4е има и на4енки на епилепсия при което не може да се лекува за хиперактивност заштото ште се предизвикат сериозни епилепти4ни припадаци   затова писах и по нагоре и питах как да деиствам досега не сме ходили по доктори за мен тои просто си беше по буино дете  а соп си го обяснявах 4е не му се у4и или просто не исках да си призная 4е детето ми има проблем и сега се обвинявам 4е не обарнах по сериозно внимание на време но тои от бебе си е по неспокоен и буен и мислех 4е това си е савсем нормално

# 589
  • гр.Гоце Делчев
anqngo доколкото знам и с по-малък процент инвалидност се полагат двойни детски и по чл43 от социално подпомагане,но за всеки случай може да попиташ при вашите социални.Питай вашия личен лекар той би трябвало да знае дали ви се полага ТЕЛК и ако ви се полага ви изготвя медицински протокол който носите в областния ТЕЛК и си подавате молба.За целта трябва да имате направена етапна епикриза от лекуващия ви невролог или психиатър.Ако сте диспансеризирани при невролог ще ви издаде протокол и конвулекса ще ви е безплатен.Момичета днес питах за трилептала наистина миналата седмица е имало някакво недоразумение и се е доплащал ,но от тази седмица пак си е напълно безплатен.

# 590
да ти е живо и здраво заплуи го вместо мен да не го уро4асам много е сладко благодаря за информацията с ли4ната сам говорила има право на телк но за протокола не е сигурно дали невролога ште се сагласи да му признае епилепсията заштото не е тежка

# 591
Дали е тежка или лека ,нали е все епилепсия! Sad
Какви са тези недомислици! ooooh!
Решете при кой невролог ще ходите и действайте! Peace

# 592
и аз така мисля 6те видим какво 6те кажат  но така ми каза и ли4ната и психиатара 4е няма да я признаят  това ни е оправията имам 4уството 4е се гаврят с децата ни колкото са по зле толкова по добре за тях  штом невролога които ни прави еег предложи да го лекуват за хиперактивност като знае какаж е риска едва ли не е знаел 4е с това 6те провокира силни припадаци штом ли4ната знае

# 593
Вместо да умуваш кой ще ти признае или не ,решавай и записвай час за невролог ,иначе няма как да разбереш!

# 594
Абе нищо не можах да разбера от новата майчица за какво става на въпрос?

# 595
  • Варна
Най на края ви изчетох, бре то голям зор.

Добре дошли на новите майките, пожелавам им много търпение и кураж.

anqngo мисля че трябва да се консултираш с утвърден детски невролог, от написаното разбирам че сте без поставена точна диагноза, а всичко ви е нахвърлено. Някакви специалисти работят ли с детето.

# 596
Здравейте, аз със закъснение да честитя Павли, да е жив и здрав и да радва мама татко и кака!
Ванче и на теб Честит Рожден Ден, желая ти много щастие и да си все така отзивчива и любезна!
А сега за нас - бяхме тази седмица в Св. Наум, правихме еег, имат нов апарат, който е горе в детската клиника, та не ни караха да се разкарваме по  другите сгради като преди. Не бяхме ходили от септември и си мислех, че ще успея да го приспя, чакахме го няколко часа да му се приспи и когато вече ми увисна в ръцете започнаха да му поставят шапката и нашия скочи все едно е спал 3 часа, въртя се през цялото време, дърпа кабелите, но накрая успяха да запишат около 5-10 минути и на - важното е , че записа е абсолютно чист, всички други изследвания са добри и спираме сабрила, но за кърък  за спирането няма да ни достигнат 2 блистъра. Знаете ли дали може да се купи  по  отделно, а не цяла кутия или ако някой има в излишък, дори 1 блистър ще го купя от него.
За ваксините нашата невроложка ни каза да ги бием докато сме под медикаментозен чадър от сабрила, но ме е страх и още се двоумя.

# 597
вав у4илиште работят с него заштото е сас соп и се води умствено изостанал има ресурсен  работи и с логопед и сьшто с психолог или  психиатар всв о6те не мога да ги разграни4авам   извинете ме

# 598
  • Варна
вав у4илиште работят с него заштото е сас соп и се води умствено изостанал има ресурсен  работи и с логопед и сьшто с психолог или  психиатар всв о6те не мога да ги разграни4авам   извинете ме

А за консулт с някой утвърден детски невролог мислили сте?

# 599
да ве4е разбрах 4е трябва да ни прегледа и детцки невролог  то4но за това писах тук 4е сте минали по този пат и знаете какво е и ви благодаря на вси4ки за саветите ние сега тепарва трагваме по този пат

Общи условия

Активация на акаунт