Епилепсия!-тема 10

• 68 375
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас!
Бях обещала да ви пиша след като се върнем от София. При нас новините са сравнително добри. Д-р Литвиненко беше много натоварен и настроен предпразнично. Прегледа при него беше бърз – дори не погледна детето, а само си приказвахме. Според него не е епилепсия, но да го наблюдавам и ако започне пак така да прави да се опитам да спра движението. Ако не мога да го спра с промяна на положение, събуждане и др. – да се върна при него. Очарована съм обаче от д-р Димитрина Христова. Отдели ни много време, съблече детето голичко, огледа го добре, видя му реакциите, ставичките, главичката… дори се кърмихме пред нея. Обясни ни много неща, а и аз и зададох всички въпроси, които ме тревожеха. Мнението и е, че най-вероятно се отнася за „пароксизмални неепилептични пристъпи, доброкачествени миоклонии”. И тя подобно но Литвиненко ни инструктира да се опитаме да прекъснем движенията следващия път и ако не можем – да тичаме в София с направление за хоспитализация.
За сега изчакваме и се надяваме да не се наложи да се връщаме в София по този повод. Ако все пак се наложи – сериозно се замислям дали да не „заложим” на д-р Христова при лекуването на малкия.
Благодаря на всички за подкрепата и съветите! Без вас нямаше да се справим!   bouquet
Пожелавам на вас и вашите дечица много здраве и щастие! 
Ще следя вашата тема и ще съм с вас!  Hug

# 226
  • Варна
Добре се завърнали Simple Smile-това което са ви казали сигурно не е притеснително.Аз се замислям дали и нашето не е нещо от този тип и след празниците се чудя дали и ние да не прескочим до София.Литвиненко май раничко е запразнил Laughingно на него май му такова настроението целогодишно -няма лошо само да обръща повечко внимание.и нас уж той ни прие но ни изпрати д-р божидарова.А тази д-р Христова и тя ли е в университетска б-ца?Там правихте ли еег?

# 227
Д-р Христова работи в Болница Токуда! Peace

Queen L,ето ,че имате двама специалисти с едно мнение ,сега ви пожелавам да сполучите с техните инструкции! Hug Hug

# 228
  • гр.Гоце Делчев
Момичета здравейте и от мен ние се завърнахме вчера вечерта от София за съжаление ни изписаха и топамакс 150мг ,но дано да помогне.Засега от него на Ели постоянно и се спи.Емче радвам се честито да ти е жив  и здрав ДИДКО. Hugи скоро да тичаш яко по него.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 17:15 от pepi1963

# 229
Пепи ние също пием топамакс редом с конвулекс и радедорм,като ни включиха топамакса за 2-3 месеца понамаляха пристъпите и спряха в продължение на година и три месеца,когато решихме с Литвиненко с риск да  спрем топамакса защото нямаше насищане в организма и това ни беше голямата грешка появиха се пак,но ние бяхме длъжни да опитаме.Сега пак пие Дидо топамакс с увеличена доза,в началото и той спеше но ще видиш като се насити организма и мине малко време да свикне с лекарството ще се нормализират нещата и няма да е толкова сънлива.Въпреки трите медикамента който единия е сънотворно(радедорм) и големите дози моя син вече не спи сутрин в 9.30 за по един час, а само час и половина на обяд и това му е за целия ден,което ме радва толкова е жизнен пуууууу да не му е уруки да се стабилизира напълно и да си ходи спокойно вече ще съм по-спокойна.Всичко с времето си"Бързай бавно" е моя девиз.
Вече правят и ниво на топамакс ако незнаеш да имаш навпредвид пак в Клиниката на Свинаров и май правят само там никаде другаде в София. Hug

# 230
  • Варна
Момичета спешно ми трябва някой да ми каже  мога ли давам фенистил капки когато давам конвулекса,че Тишо май направи алергия от мандарина май.

# 231
Валито защо не звъннеш на личната тя най добре ще знае какво да правиш,чете ли листовките?

# 232
  • Варна
незнам , ще видя какво да правя

# 233
Valito 79, виждам че са ти отговорили вече, но и аз да го направя. Д-р Христова е в Токуда. А ЕЕГ-то направихме в клиниката, където приема Литвиненко, но не съм доволна. Бебо постоянно плачеше, а те не ме изчакаха да го успокоя. Сложиха му гумените колани, като му прегънаха ушенцето – „нищо му нямало, то само за малко”.
Pepi1963,  жалко че не се видяхме. Ние влязохме първи при Литвиненко, а после се скрих в дъното на едно от крилата на поликлниката за да го нахраня.

# 234
Queen аз съм на същото мнение че в поликлиниката където преглежда Литвиненко са много груби в кабинета където правят еег-тата и са под всяка критика.Затова предпочитам да правя еег при Попова,тя изчаква много е внимателна и шапката която слага на главата не толкова гадна като в поликлиниката.При нея сина ми винаги заспива и е спокоен и тя го хваща в трите фази които трява да премине еег-то будно,унесено и заспало състояние.Докато правихме в поликлиниката те му стягаха шапката с колана под брадичката чак синъо му оставаше,а той пищи и реве защото го боли а ония шматки нервничат и ми казват:"Абе майче успокой детето".Аз им  казвам много е стегната шапката и те ми викат"глупости да не правите за пръв път еег".

# 235
  • гр.Гоце Делчев
Qeen аз дойдох до кабинета ,но към 11,30ч и вие може да не сте били там вече.Преди това трябваше са отида до клиниката да отнеса кръв за изследване нивото на трилептала.

# 236
Току що получихме писмото за явяване пред ТЕЛК ,ще е на 26ти януари!
Голямо ходене ни чака ,та да видим! newsm78

# 237
  • гр.Гоце Делчев
Ванче стискам ви палци,а ти стискай палци на нас ,че ние сме на 5 януари.

# 238
Ванче стискам ви палци,а ти стискай палци на нас ,че ние сме на 5 януари.

A  успяхте ли да подготвите документите ,които ви искаха!

# 239
  • гр.Гоце Делчев
Ами сега като лежахме в болница ни дадоха епикриза и казаха,че тя е и за ТЕЛК,търсят ни и амбулаторен картон питах личната и тя каза,че трябва да го взема от училището.Това са документите ,които ни искат тъй като е още ученичка.Друго не търсят.Тези неща пише в писмото.

Общи условия

Активация на акаунт