С хобито си се гордеем, ПЛЕТЕМ и греем

• 105 392
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Мислех самият шал да е на 2 игли ластик - обикновен или английски. Така поне ми изглежда.
А само шнурчетата на 1 кука, отделно изплетени.

# 331

http://biryudumhobi.blogcu.com/tig-isi-oyuncak-kaplumbaga-netten-kopya/1896791 - ето това е интересна идея за детска стая /подходяща за zoo - ако не греша нали ти плетеше нещо за племенницата си /

tuly - не се отнася за мене. Около мен са само мъже Joy, но костенурката ми хареса.
Queen - не бях го мяркала този шал. Много е хубав. Аз бих направила шнурчетата на една кука, че ми е по-лесно и то не отделно и после да ги пришивам, ами като обазовам шала на една кука, там където трябва да е дупката да изплета синджирчета. Минават се няколко реда и готово  Laughing

# 332
Запис и от мен Simple Smile
Скоро ще довърша един къс пуловер с осморки (първия ми опит за нещо по- сериозно)
надявам се да стане като хората.
Само имам чуденка как да направя ръкавите, досега не съм плела и ми е малко "тъмна Индия"

# 333
http://biryudumhobi.blogcu.com/tig-isi-oyuncak-kaplumbaga-netten-kopya/1896791 - ето това е интересна идея за детска стая /подходяща за zoo - ако не греша нали ти плетеше нещо за племенницата си /
tuly - не се отнася за мене. Около мен са само мъже Joy, но костенурката ми хареса.

Embarassed , извинявай - неволна грешка....сега се разтърсих из старите си мнения и видях, че това  е била ЕКО...подвела  съм се по трибуквените ви никове Flutter

# 334
  • София
А, таман и аз се канех, от известно време, да питам за подробности около поръчките от този сайт. Хич не съм наясно с чужбинските. 

# 335
Скоро ще довърша един къс пуловер с осморки (първия ми опит за нещо по- сериозно)
Само имам чуденка как да направя ръкавите, досега не съм плела и ми е малко "тъмна Индия"

Самите ръкави или ръкавната извивка? Ако можеш снимай, за да ни го показ. И ... добре дошла.   bouquet
Памирка, Амели е най-запозната за този сайт.  Simple Smile

# 336
  • София
Сега ако ви кажа какво търся....съвсем за луда ще ме обявите..търся мотиви или каквото и да е  на охлювчета,или едно охлювче,аз ще го размножа...Мъж ми ми подари едно бижу за рожденният ден...и ми се иска да си направя за Коледното парти някакъв тоалет с подобен мотив вътре,..може и да го ушия,а отгоре да апликирам няко плетен детайл, или всичко да е плетено..та събирам идеи...ето го и бижуто, а сега чакам и обеците да ми ги направят,пак ще са такива,но по малки разбира се...http://ny-image2.etsy.com/il_fullxfull.54650518.jpg......Давайте идеи сега.... Hug

Snail Motif

Materials used here are the same as the turtle.
Note: Snail shell is worked in a continuous spiral. There is no joining chain, so be sure to mark the last st of the round.

Special stitch: SC decl.--draw up one loop in each of next 2 sts. YO & draw through all 3 loops on hook. Or use whatever your usual SC decl. is.

Directions:

Ch 2.
Round 1: 5 sc in 2nd ch. (Allow to form a rough circle.)
Round 2: Sc twice in BackLoopOnly (BLO) of each sc. 10 sc
Round 3: Sc twice in first st. (Sc in 1 st, sc twice in following st) around. 15 sc
Round 4: Sc twice in BLO of first st. (Sc in BLO of 2 sts; sc twice in BLO of following st) around. 20 sc
Round 5: Sc twice in first st. (Sc in 3 sts; sc twice in following st) around. 25 sc
Round 6: Sc twice in BLO of first st. (Sc in BLO of 4 sts; sc twice in BLO of following st) around. 30 sc
Round 7: Sc twice in first st. (SC in 5 sts; sc twice in BLO of following st) around. 35 sc
Round 8: Sc twice in BLO of first st. (SC in BLO of 6 sts; sc twice in BLO of following st) around, changing to color B in last st. 40 sc

Row 9: Sc in 8 sts.
Row 10: Sc in first 7 sts. Sc twice in last st. 9 sc
Row 11: Sc twice in first st. Sc in each remaining st. DO NOT FINISH OFF 10 sc
Row 12: Ch 1, turn. SC in side of rows 11, 10, & 9. sc in row 8 (in same st as where you joined row 9) & in 3 additional row 7 sts. Note: you'll be working up a curve here to form the "neck" of the snail.
Row 13:Ch 1, turn. Sc in first 5 sts, sc decl. over last 2 sts. 6 sc
Row 14: Ch 1, turn. Sc in each st. 6 sc
Row 15: Ch 1, turn. Sc twice in the sides of rows 14, 13, & 12. Sl st into round 8. 6 sc
Row 16: Ch 1, turn. Sc twice in each st. Sl st in 3 sts of row 14. Finish off & weave in ends.

Много не се вижда, но е много лесно - първото нещо,което изобщо правих на кука...

ПП
Бижуто много ми харесва

# 337
Само имам чудене как да направя ръкавите, досега не съм плела и ми е малко "тъмна Индия"

Самите ръкави или ръкавната извивка? Ако можеш снимай, за да ни го показ. И ... добре дошла.   bouquet
Памирка, Амели е най-запозната за този сайт.  Simple Smile

Ами аз плетката съм я замислила каква да е, но именно извивката ми е малко сложна, как се прави колко и къде се свива, колко и къде се додава за да стане по- широк самия ръкав в горната част newsm78
Довечера ще го снимам пуловера като го съединя, че ми остана малко от гърба, остана по- трудната задача с ръкавите

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 15:54 от Fantasy_Girl

# 338

Queen - не бях го мяркала този шал. Много е хубав. Аз бих направила шнурчетата на една кука, че ми е по-лесно и то не отделно и после да ги пришивам, ами като обазовам шала на една кука, там където трябва да е дупката да изплета синджирчета. Минават се няколко реда и готово  Laughing

Нещо подобно ми се върти в главата.

# 339
и от мен нещо едно шалче и после една чанта
http://materiali.snimka.bg/hobby/pletki.441500.16053203

# 340
Много хубав шал!!!!!!
Я хвърли една схема да го пробвам през уикенда!

# 341
Здравейте,момичета!
mariela;) шала е много хубав и аз ще чакам за схема  Blush
 Някои може ли да ми каже как се плете това   имам предвид синия шал,втората снимка е в по-близък план на плетката,ама пак не ми е ясна от турския сайт с прежди?

Спорна плетка на всички!   bouquet

# 342
започва се с 51 бр.
1ред-1л.,*2л.заедно,1л.,конеца пред плетивото(и плетеш следващата бримка по схемата),1л.,взимам 1бр.плета 2-та промушвам през нея неплетената(да остане 1бр.дано ме разбереш), 2л.,.повтаря се от* накрая последните 2 са лицеви и трябва да имаш 45 бр.

2ред и всички четни са опакови

3ред-*2л. заедно,1л.,конец пред плетивото,1л.,конец пред плетивото,1л.,взимаш една бримка плетеш 2-та и промушваш неплетената,повтаря се от* накрая последните 3 л. имаш 45 бр.

5ред-2л.,*конец пред плетивото,3л,конец пред плетивото,1л.,взимаш бримка плетеш 2-та и промушваш,1л.,повтаря се от * последната 1л. имаш 51 бр.

7 ред-4л.,*2л. заедно ,1л,конеца отпред,1л.,взимаш бримка плетеш 2-та и промушваш,2л.,повтаря се от* накрая последната 1л. имаш 45 бр.

9 ред-3л.,*2л.заедно,1л,конец пред плетивото,1л.,конец пред плетивото,1л.,взимаш бримка плетеш 2-та и промушваш повтаря се от* ,накрая имаш 45 бр.

11ред-2л,*2л.заедно,1л,конеца отпред,3л,конеца отпред,1л ,повтаря се от* накрая имаш 51бр

12 ред -опаков

това се повтаря до желаната дължина
много бързо се плете и то на снимката се вижда на дупки е
дано не съм обаркала нещо Embarassed

# 343
Идея как се плете това? http://biryudumhobi.blogcu.com/pelerin/3920125 И идея за прежда от която да се изплете? Embarassed

# 344
Идея как се плете това? http://biryudumhobi.blogcu.com/pelerin/3920125 И идея за прежда от която да се изплете? Embarassed
http://nakoorguler.blogcu.com/pelerin-modeli/3906523   а за прежда може би yarnart baby  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт