Отговори
# 60
ами за кехлибара знам,че лекува много неща,наскоро открих ,че лекува и  хемороиди:)

Kak?  Mr. Green

И аз съм минала кратко обучение преди 10 години. Помня, че речните и океанските се деляха на класове А,B,C - нататък не са важни. Мога да разпознавам клас А и B на око с приблизителна точност.

Друго интересно нещо - знаете ли, че съществува син корал?

бях си сложила  сребърен пръстенс голям кехлибар във водата и пих известно време  кехлибарена вода.после забелязах ,че някои от проблемите ми са се  оправили:)

# 61
извиняваите но не разбрах във Варна каде има магазин в който да намеря Лунен Камък но който да помага  Thinking     bouquet

# 62
  • София, Лагера
Камъкът се програмира, не помага просто така  Peace
Не мога да ти помогна по конкретното питане, не съм от Варна, на да отбележа нещичко. Дори и да намериш камък, който да е наречен "лунен камък", винаги питай дали е истински, а не стабилизиран. Ментетата са много повече от истинските, като често самите продавачи не знаят, че това, което се нарича "лунен камък" в същност не е такъв въобще. Peace

# 63
Камъкът се програмира, не помага просто така  Peace
Не мога да ти помогна по конкретното питане, не съм от Варна, на да отбележа нещичко. Дори и да намериш камък, който да е наречен "лунен камък", винаги питай дали е истински, а не стабилизиран. Ментетата са много повече от истинските, като често самите продавачи не знаят, че това, което се нарича "лунен камък" в същност не е такъв въобще. Peace
Има ли някакъв начин сами да проверим дали е истински, някаква характеристика (например синкавите отблясъци на определена светлина) или трик като с перлите?  newsm78

# 64
  • София, Лагера
Да, можеш да ги различиш, при това доста лесно. Синтетичният е бистър, хомогенен като цвят, често е на едри парчета и полупрозрачен с леееки сини нюанси.
Естествения не е прозрачен, рядко е млечнобял, по-скоро е белезникав и дори оранжевее, понякога иризиращ (бял лабрадорит).

Ето снимки на синтетичен:
Скрит текст:

А това е естествен:
Скрит текст:

# 65
  • София, Лагера
Може да опиташ да звъннеш в Интергеоресурс да ги попиташ дали евентуално имат магазин във Варна или дали имат партньор там. Ето контакти: http://intergeoresource.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8

# 66
Ноеми, благодаря. Моят определено е истински.  Mr. Green В момента го "зареждам" на лунна светлина.  Simple Smile

# 67
  • София, Лагера
Супер!  Simple Smile Peace После си го зареди и сама, като го държиш в ръце и му "казваш" как искаш да работи за теб Peace

# 68
  • Варна
Здравейте !

В темата не е писано отдавна, но реших, че няма смисъл да пускам нова тема с молбата ми за съвет.

Имам колие, спомен от майка ми, която почина. Запазих го от сантиментална гледна точка, не мислех да го нося, но се оказа, че ми харесва как се съчетава с много мои дрехи.

Снимах го, защото нямам представа какви са камъните. Имам няколко въпроса, свързани с колието:
1. Никога не е почиствано. Как да го направя? Под течаща вода?
2. Нямах представа, че камъните носят енергия. Да го нося ли, предвид, че е било на вече починал човек? Майка ми не го е носила от много, много години.
3. Какви са камъните, защото на мен ми е много трудно да разбера, сравнявайки го със снимки в нета на камъни.

Скрит текст:

# 69
  • София, Лагера
На мен ми приличат на карнеоли. То от снимка трудно може да се каже, де  Simple Smile Попитай в някой магазин на минерали. Ако беше в Сф, щях да ти кажа къде има, но провери тези фирми :
http://intergeoresource.com/
http://www.vantony.com/
.. дали имат магазини във Варна.

1. Почиства се под течаща вода, или да стои на лунна светлина, върху почва за 1 нощ. Може и в саксия Simple Smile Само не трябва да има растение в саксията. (аз не съм правила така, само мия, но споделям какво знам)
2. Няма проблем да го носиш, ако го пречистиш.

Успех!  Peace Hug

# 70
  • Варна
Благодаря   bouquet

# 71
И аз съм фен на камъните.
Обожавам планински кристал от най-висок клас и аквамарин.

# 72
Обожавам камъни. Избирам ги според личното ми усещане към тях. Интересно ми е да чета всичко, написано за тях. Носят ми хармония и спосойствие. Очаквам доста бижута от тюркоаз, които тези дни си поръчах. Последната ми придобивка е гривна от син авантюрин. Влюбена съм в нея! Heart Eyes

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 14:29 от Бижy

# 73
  • Варна
Бижy,

би ли споделила от къде поръчваш?

Случайно във форума открих страхотни неща, които прави наша съфорумка, но тя изработва само гривни.

Искам да разгледам какво се предлага и в други изпитани сайтове за онлайн поръчка.

От вчера съм влюбена в танзанийския слънчев камък Heart Eyes, аз, която до преди няколко седмици не проявявах грам интерес към никакви камъни, но като видях нещата на съфорумката нещо в мен се преобърна. Не мога да се позная. Вечер лягам и си мисля за камъни Simple Smile

Мечтая за богато, тежко колие от перли

Замислям се, дали нещо подобно може да се направи с танзанийския слънчев камък и дали ще стои добре, няма ли да е прекалено тежък и не комфортен за носене, тъй като герданът, който съм снимала по-горе, е доста тежък.

# 74
Поръчвам от Китай, от където са и камъните, и бижутата, изработени от тях, които се продават у нас на безумни цени!
Тюркоазените, които очаквам са изработени от тибетско сребро(мелхиор) с естествен тюркоаз.
Не съм срещала определение за хелиолитът(слънчев камък) като "танзанийски". Какъв е точно и изобщо има ли точно танзанийски, който е с нещо по-различен от обикновения?

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 00:17 от Бижy

Общи условия

Активация на акаунт